Selamat Hari Raya
August 13, 2012SELAMAT HARI MERDEKA MALAYSIA KE 55
August 30, 2012Assalamualaikum,
Pertama sekali, hati sedih mengenangkan Ramadhan yang baru berlalu.. ntah tahun depan bertemu lagi ke tidak. Semoga di limpahi nikmat Allah dan bertemu Ramadhan di tahun hadapan pula amin.
Kedua, rasa gembira menyambut Hari Raya 2012 bersama keluarga tersayang. Insya-Allah Ramadhan dan Syawal tahun ini lebih baik dari tahun yang sudah. ‘Lebih Baik’ dari konteks pemikiran dan penambahan taqwa dan iman kepada Nya. Insya-Allah.
Hajat yang utama itu tidak kesampaian. Kita hanya merancang, Dia juga penentu segalanya. Bagaimanapun, Subhanallah tadi malam, sampai juga hajat tersebut. Tak kisahlah dalam bulan Syawal pun, janji tertunai kan? Syukur alhamdulillah.
Tahun ini, Raya pertama di Chini 03, Pahang.. rumah ibunda dan ayahanda Asid. Meriah tetap meriah. Syukur.
Tema color baju raya tahun ini Grey.. Kuih raya pula semua berkat dari tunjuk menunjuk.. kebanyakkan kuih dari yang Asid jual. hehe 🙂