Jangan Main-Main Nanti Mulut Herot

Subhanallah… Maha suci. Janganlah buat main-main dengan hukum perintah dan larangan Allah S.W.T  apantah lagi menidakkan Yang Satu.

Sabar jelah semoga Ayah Pin ini bertaubat. Bagitu juga kita, sentiasa lah memohon keampunan dariNya.

BACHOK: Pemimpin ajaran sesat ‘Kerajaan Langit’, Ayah Pin yang ghaib selepas digempur pihak berkuasa kini muncul kembali, tetapi dalam keadaan menyedihkan apabila lumpuh separuh badan bahagian kanan akibat angin ahmar dan hanya mampu berjalan dengan dipimpin orang.

Bagi mengubati penyakitnya itu, Ayah Pin atau nama sebenarnya Ariffin Muhammad, 75, kini dikatakan berulang-alik dari tempat tinggalnya di Batu 13, Hulu Besut ke Bachok untuk berurut dengan seorang tukang urut.

Setiap kali datang berurut, Ayah Pin ditemani dua isterinya serta seorang anak perempuan berusia belasan tahun dengan menaiki sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) berwarna gelap.

Keadaan terbaru Ayah Pin itu disahkan adiknya, Abdul Rahman Muhamad, 64, yang kerap dikunjungi abangnya itu ketika datang berurut di Bachok.

 Abdul Rahman berkata, abangnya itu diserang angin ahmar ketika minum di sebuah gerai di Batu 13, Hulu Besut bulan lalu. Petikan Hmetro.
DI SINI...Wan Abdullah menunjukkan pondok tempat dia mengurut Ayah Pin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *