Bau ketiak lelaki special? betul ke?….

Ada Sepecialnya Bau Ketiak Lelaki
Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita?Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid.

Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America

Sebelum ini,bau ketiak lelaki yang sengaja ” diproses” daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh “digoda” dengan bau lawan sejenisnya. Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu
kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang….

Dipetik dari majalah PA&MA…Feb 2004

Moral of the Story

So kalau isteri dok tention tu…lepas balik riadah..calit sikit bau ketiak anda..yang masam tu
insyaallah mood dia ok…….ha..ha…ha…. selamat mencuba…& Kepada para
isteri jangan dok tension sangat…nanti kena cium bau ketiak suami……..

Petikan dari email yahoo yg dipost oleh Mak Jah kite…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *