The Real Resignation

Akhirnya setelah berbulan-bulan lamanya memikirkan pasal “perletakan jawatan” ini, akhirnya hari semalam Asid membuat keputusan tersebut. Mentidak hadirkan diri ke tempat kerja bermula pada hari ini, 20th October 2008 Monday.

Actually dah lebih sebulan Asid menghantar surat resign tuh, nak dikata memang notis sebulan di turuti. Tapi memang agak tidak professional, berhenti kerja dengan tidak berhadapan terus dengan bos. Keadaan yang memaksa.

Apapun diharap mereka berjaya, success dengan lebih success. Maklumlah sistem yang baru bakal diwujudkan.

Kerja apapun, dimana pun, bidang apapun. Hanya satu harapan pekerja selain gaji setimpal dengan kerja, adalah “Penghargaan”. Perhargaan ini banyak scope bukan hanya dengan wang ringgit, tapi juga dengan tingkah laku dan juga kata.

Majulah Bangsa Untuk Negara.

9 thoughts on “The Real Resignation”

  1. hai semua assalamualaikum
    saya ni oorang bharu kat cniiii…N to sis asid saya rasa memang baguih sangat lah berenti keja 2….wat pe jadi balaci kampeni hang 2…wat sakit otak ja..hehehehe..
    cm kata orang yang balas ari 2..hang 2 bos asid ya,ape la hang cakap cm 2 ape ingat semua org nk gaji besar ke WT PA GAJI BESAQ,TEKANAN PUN BESAQ KEJA CM KULI INGAT ORANG X DA PERASAAN KA.gaji TAMBAH TEKANAN PUN TAMBAH KE
    kalau i la kn biar gaji keCIK TP gembiraaa,
    X ikhlas ke gaji tu main ungkit2. patutnyer jage hati staff bkn stakat jage gaji je. kami sbagai staff je bkn kuli… anggap la kami yg bekerja ngan korang yg pangkat sebagai boss tu sebagai pembantu untuk menaikkan kan name atau memajukan lagi kampeni korang… bkn nyer nak jadi balaci korang… patut nyer jage perasaan kiteorang sebgai staff. klu staff lame x pat kekal lame korang jgn ingat la yg baru dapat kekal lame… xde yg lame mane dtg yg baru..
    patut nye korang yg ade pangkat sebagai boss ni kene la pandai jage ati staff, tp bkn stakat tabur janji manis je lebih… tp tepatinyer haprak…
    kite sesame manusia spatut nyer tahu prasaan ati sesame manusia… cam ne klu org yg wat kat kiter cam tu…
    lg satu…. kebanyakkan org yg berpangkat boss ni banyak yg bekire sgt ngan staff sendiri… ala… kadang2 stakat 5, 10 mnt hem2 pon nak bekire… die x prasan ke mase rehat staff yg dijanjikan kan selame sejam tu digunakan tok bekerja gak… bkn skali due lak tu… leh kate tiap2 ari… kami sebagai staff x penah nak bekire pon…….
    sape x nak naik gaji… sume nak… tp klu gaji tambah tension pon tambah APE KES… pangkat x naik2 gak… ade tu sengaje je bayar gaji lambat… keje yg x sepatut nyer kene wat disuruh wat… nak suruh wat keje ikot la jawatan yg diberi… ade ke patut saye sebagai CLEARNER DI SURUH KIRE GAJI CEO…. ADE KE PATUT… pikir la sendiri…..

  2. salam semua… mmg betul kita kerja ni kalo x bnyk sikit lah penghargaan yg patut diberi .. mcm saya kerja dah 5 tahun kerja kat dealer keta …. masuk keja ngan gaji rm 800 dulu buat loan je .. skrg ni rm 1300 buat loan , ins , register , acct , semua lah … tension .. mmg terpikir nak resign .. tp husband kata tggu habis bersalin … hari2 g kerja x dek mood.. bos pulak mcm x paham2 kita ni pregnant .. asyik suruh tu dan ini … kekadang hal personal dia pun suruh kita buat .. tuhan je lah yg tahu …

  3. Thanks for all of you..to support Asid. Harap2 keputusan yang Asid ambil ini adalah yang terbaik buat diri Asid dan Family. Specially to my son.. baby Ash. Nak berikan perhatian sepenuhnya kepada dia.

    Buat masa Asid menghabiskan dengan Tidur yang banyak (lebih kot),Mengemas rumah (macam setahun x ada orang mengemas),lepak dengan Baby Ash,seronok juga duduk rumah nih. hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *