Terajin Sikit

Hari ni bangun, breakfast nasi lemak dengan Abang. Lepas Abang pergi kerja, mata jadi segar pulak malas nak tidur balik. Start dari pukul 9 sampai kul 12 tgh tadi mengemas rumah. Specially almari depan ni. Serabut sangat kalau ditengok. Mana tidaknya semua benda nak letak dalam almari tu, kalau di letakkan di tempat lain lagilah serabut.

Pukul 11 pagi Fatin call. Saja kata nak tipon nak habiskan kredit tipon Mama, sebab tak lama lagi expired date. Kekadang sedih juga mengenangkan Juddin. Ibunya suruh dia duduk situ sebab tak ada pengasuh nak jaga. Nak harapkan ayahnya.. lagi teruk. Biar je anak2 main merata. Takut apa2 hal jadi kan payah. Mama amik jaga sebab Aboh kata nak jaga, ni dah gaduh2 ngan Mama, katanya dia tak nak pulak jaga Juddin. Sian Juddin. 🙁

Kalau nak gaduh pun janganlah babitkan budak tue. Mama kata lepas Raya Haji ni Mama nak kasi balik Ibunya jaga. Aku pulak boleh je nak jaganya. Cuma risau dia tak nak duduk ngan Mak Tehnya nie. Sebelum aku keje mana2 ni, bolehlah Aku tolong jagakan. Itupun kena bincang ngan husband Aku dulu. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *