Lirik Lagu Luluh – Khai Bahar

Sudah puas aku menangis lagi
Kau hadirkan mendung awan yang kelam
Namun ku kan tetap bisa bertahan

Secebis kasih yang telah kau beri
Kan ku simpan dalam memori indah
Tapi semuanya telah berakhir

Aku tersungkur menunduk meraung
Dan tiada siapa bisa merasakan
Oh sakitnya hati ini

Jika kau tak mampu memberiku senyum
Usah kau hadirkan dengan kedukaan
Oh biarlah hidupku dengan caraku

Secebis kasih yang telah kau beri
Kan ku simpan dalam memori indah
Tapi semuanya telah berakhir

Aku tersungkur menunduk meraung
Dan tiada siapa bisa merasakan
Oh sakitnya hati ini

Jika kau tak mampu memberiku senyum
Usah kau hadirkan dengan kedukaan
Oh biarlah hidupku dengan caraku

Sedia menghadapi yang akan tiba
Takkan berundur walau seketika
Aku terus berjalan mencari sinar baru

** Setiap kali dengar lagu ini tersentuh hati, walaupun takde kena mengena dengan diri sendiri 🙂

Lirik Lagu Siti Nurhaliza & Cakra Khan – Seluruh Cinta

Lirik Lagu Siti Nurhaliza & Cakra Khan – Seluruh Cinta

Menatap kepergian dirimu
Meratap menangis sedih tak tertahan
Terbayang saat bersama
Lewati masa terindah
Saat kau memelukku tuturkan cinta

Kaulah slalu mencinta bagiku
Yang slalu mengencamkan perasaanku
Dirimu kan slalu ada di sisiku selamanya

Kau bagaikan nafas di tubuhku
Yang sanggup menghidupkan s’gala gerakku
Ku kan s’lalu memujamu hingga nanti kita kan bersama

Tak sanggup ku memikirnya lagi
Habis separuh nyawaku tangisimu

Tiada lagi bait yang indah
Terdengar merdu terucap
Merayu menyanjungku tenangkan jiwa

Kaulah slalu mencinta bagiku
Yang slalu mengencamkan perasaanku
Dirimu kan slalu ada di sisiku selamanya

Kau bagaikan nafas di tubuhku
Yang sanggup menghidupkan s’gala gerakku
Ku kan s’lalu memujamu hingga nanti kita kan bersama

Tiada cinta yang setulus cintamu (Cintamu)
Tiada yang sanggup gantikan dirimu

Tiada rasa seindah kasihmu
Tiada yang mampu temani diriku

Kaulah slalu mencinta bagiku
Yang slalu mengencamkan perasaanku
Dirimu kan slalu ada di sisiku selamanya

Kau bagaikan nafas di tubuhku
Yang sanggup menghidupkan s’gala gerakku
Ku kan s’lalu memujamu hingga nanti kita kan bersama

Kau bagaikan nafas di tubuhku
Yang sanggup menghidupkan s’gala gerakku
Ku kan s’lalu memujamu hingga nanti kita kan bersama

Ku kan s’lalu memujamu hingga nanti kita kan bersama

Istighfar – Saujana

 

Astaghfirullah robbal baroya
Astaghfirullah minal khotoya
Astaghfirullah robbal baroya
Astaghfirullah minal khotoya

Astaghfirullah
Astaghfirullah
Astaghfirullah
Astaghfirullah

Aku memohon ampun (Ya Allah)
Yang menerima taubat (Ya Allah)
Aku memohon ampun (Ya Allah)
Dari segala dosa Ya Allah

Astaghfirullah
Astaghfirullah
Astaghfirullah
Astaghfirullah

Astaghfirullah
Astaghfirullah
Astaghfirullah
Astaghfirullah

Aku memohon ampun (Ya Allah)
Yang menerima taubat (Ya Allah)
Aku memohon ampun (Ya Allah)
Dari segala dosa Ya Allah

Astaghfirullah
Astaghfirullah
Astaghfirullah
Astaghfirullah

Ampunkan dosaku

Teman Penganti – Black ft Malique


Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Ulang *

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Di Pondok Kecil

Assalam,

Semalam dengar lagu ini dalam radio Ikim.fm memang rasa sayu aje. Teringat pada ayahanda yang telah pergi tak kembali.

Semoga ayahanda dilimpahi rahmat dari Allah S.W.T

Lirik Di Pondok Kecil

Di suatu hari
Ayah berkata jaga adikmu
Ayah kan pergi jauh
Ku merayu pada ayah
Jangan tinggalkan kami

Kerana kami sayangkan ayah
Ayahku pergi berjuang
Demi cinta yang murni
Menegak kebenaran
Di muka Bumi
Berlakunya kisah di pondok kecil

(Chorus:)
Di pondok kecil
Di pantai ombak
Berbuih putih beralun-alun
Di pondok kecil
Di pantai ombak
Berbuih putih beralun-alun

(Ulang Chorus)

Di suatu hari
Ayah berkata jaga adikmu
Ayah kan pergi jauh
Ku pandang wajah ayah
Dahinya ku cium
Airmata mengalir
Hatiku pilu

Diam-diamlah sayang
Jangan menangis
Doakan ayah semoga sejahtera

Diam adikku sayang
Jangan menangis
Walaupun ayah gugur
Pastinya dia syahid

(Chorus)

Wahai abangku
Ke mana ayah
Ku sayang ayah
Ku cinta ayah
Wahai abangku
Ke mana ayah
Ku sayang ayah
Ku cinta ayah

Duhai adikku sayang
Jangan bersedih
Ayahmu pergi menyambut seruan Ilahi
Tapi ingatlah adikku pesanan ayah
Belajar berusaha walau di mana jua
Pada-Mu Tuhan aku bermohon
Dosa ayahku minta diampunkan
Ku iringi doa rahmati dia
Tempatkanlah ayahku bersama kekasih-Mu

Help Yuna create her music video with only a Samsung Galaxy Note, be part of Project Sparkle!

Help Yuna create her music video with only a Samsung Galaxy Note, be part of Project Sparkle!.

Anda peminat Yuna? jom layan lagu fav asid ini dulu ya.. sambil-sambil tu tolong Yuna create music video dia ek

Melly Feat Amee-Ketika Cinta Bertasbih

Lagu yang glamour di putarkan di radio.. hehe aku pun suka. So, aku harap korang pun suka. So layan aje clip video ini okay?

Ketika Cinta Bertasbih

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta…. cinta

Mesti lepas nih, TV3 beli dan tayang cerita Ketika Cinta Bertasbih.. ganti Si Cantik dan Si Buruk Rupa.. 🙂

Melly Goeslow- Haramkah

Oh My God.. aku sudah jatuh cinta dengan lagu Melly.. walaupun baru pertama kali aku dengar. 🙂

Lirik Lagu Ini..

Haram-haramkah aku
Bila hatiku jatuh cinta
Tuhan pegangi hatiku
Biar aku tak jadi melanggar
Aku cinta pada dirinya
Cinta pada pandang pertama
Sifat manusia ada padaku
Aku bukan Tuhan

*
Haram-haramkah aku
Bila aku terus menantinya
Biar waktu berakhir
Bumi dan langit berantakan

**
Aku tetap ingin dirinya
Tak mungkin aku berdusta
Hanya Tuhan yang bisa jadikan
Yang tak mungkin menjadi mungkin

Reff:
Aku hanya ingin cinta yang halal
Di mata dunia juga akhirat
Biar aku sepi aku hampa aku basi
Tuhan sayang aku
Aku hanya ingin cinta yang halal
Dengan dia tentu atas izinNya
Ketika cinta bertasbih
Tuhan beri aku cinta
Ku menanti cinta…

🙂

Konsert Dato Siti : SATU

Tadi malam jam 8, Asid tengok konsert Dato Siti. Walaupun lewat 10 minit dari jadual tayangan konsert ni, aku still tunggu dan sambil tu marah2 Astro.. ” kata pukul 8 malam, tak ada pun..” Rupa-rupanya siaran ni lewat 10 minit, maybe diorang tengah syok2 berbuka sampai terlupa nak tayang konsert ni on time.

Apapun Asid happy sebab dapat tengok Siti. Bukan apa aku syok tengok dia nyanyi2 sambil pakai baju yang cantik2 tuh. hehehe

Dan lagi, dekat sinilah yang boleh Asid tengok konsert dia. Nak pergi tengok dekat Istana Budaya?? Aiseh paling murah tiketnya pun RM80. Dasyat betul.

Citer pasal Konsert ni, sah2 Asid kantoi tak pergi Terawih. Aisehman memang ler Asid tak dapat pergi terawih tahun ni.. tahun lepas pun sama pasal anak2 Asid tuh masih kecil. Tak ada siapa yang hendak jaga diorang dekat rumah ni. Kalau korang duduk dengan mak ayah korang, sure no hal nyer. itupun kalau mak ayah korang tak pergi terawih. hehe

Antara lagu yang Asid suka…

Dato Siti Nurhaliza: Di Taman Teman

Tulus berkembang suci bunga
Harum cinta kuntum syurga
Burung berbisik tanpa dusta
Merisik manja asyik fana

Dikala malam tidurkan senja
Bintang menjahit baju lena
Sehingga fajar hingga purnama
Kau masih setia

Danau terbentang sejujurnya
Tenang jiwa hilang lara
Saat ku jejaki taman bunga
Benar indah amat indah

Dikala luka terlalu dalam
Sungguhpun masih tak terpadam
Hingga terkadang aku berdendam
Kau tetap setia

Walau jauh berlari
Walau jenuh ku mencari
Tetap sungguh kau kemari
Tanpa jemu dan benci

Biar ku telan tangismu
Biar ku simpan resahmu
Meski kau bukan milikku
Teguhkan dihatiku

Percayalah
Kau Inderaloka
Kan ku susuri
Bahagia mu teman di taman ini

P/S: Tahniah Asid ucapkan kepada sepupu Asid, Fidah dan Husband kerana baru sahaja terima cahaya mata yang pertama malam tadi. Sayang juga lagi beberapa jam nak merdeka, kalau tidak dah jadi ‘anak merdek’. hehe Nak buat mcm mana lagi kalau baby dah tak sabar2 nak keluar ek. 🙂

MOGOK : Tamat Riwayat

– TAMMAT-

Tamat sudah al-kisah mogok Asid sebab dah merdeka tadi.

Dikhabarkan bahawa blog Asid nih tengah dalam proses ‘renovation’


Oleh itu, Asid amat mengharapkan korang sudilah kiranya menjawab POLL Asid disebelah ———->>>>>


Sebabnya Asid nak tahulah template ni okay ke tak?? Kalau ramai tak suka, Asid tukar kepada yang baru. 🙂


Terima Kasih Keladi… 🙂 Peace No war

Merdeka…Merdeka..Merdeka…

Sudirman :  31 Ogos

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka