Jul 2009 15

Copied from http://www.budiey.com/

Copied from http://www.budiey.com/

MATAKU MEMANDANG
HATIKU BERGONCANG
BIBIRKU BERBISIK
MENYEBUT NAMAMU
DI LANGIT TERBENTANG
AWAN BERIRAMA
TERTULIS…. INI CINTA KITA

KAIN YANG KU PAKAI
SULAMNYA SUTERA
BUKANNYA BASAHAN
HIASAN DIRAJA
SERI WAJAH KITA
MENERANGI SENJA
TERLUPA… MALAM DAN SIANGNYA

JARI JEMARIKU
BERTAUT SEPULUH
MENYUSUNKAN SEMBAH
HATI NURANIKU
MELAFAZKAN RINDU
KALAM TAK BERUBAH

BAGAI DI KAYANGAN
KITA DISATUKAN
DALAM PERSANDINGAN

C/O GELISAH DI KALBUKU
SESAAT TIDAK BERTEMU
KU BAGAI BONEKA
TAK MAMPU TAK BERUPAYA

MENCIPTA GEMBIRA
MENCIPTA GELORA
BERCINTALAH SEPENUHNYA (CINTA SEPENUHNYA)
DI KAYANGAN INDAH KITA (DI KAYANGAN KITA)
SENDIRI (CINTA… DI KAYANGAN KITA)

Anda Mungkin Meminati:

Aug 2009 25

Sebuah lagu nasyid yang popular satu masa dulu iaitu daripada Nada Murni. Semasa arwah Ustaz Asri muda2 dahulu.

Lagu ini ditujukan kepada pejuang2 Islam di Palestin.

Hayatilah ek lagu ini. πŸ™‚

Anda Mungkin Meminati:

Aug 2009 31

– TAMMAT-

Tamat sudah al-kisah mogok Asid sebab dah merdeka tadi.

Dikhabarkan bahawa blog Asid nih tengah dalam proses ‘renovation’


Oleh itu, Asid amat mengharapkan korang sudilah kiranya menjawab POLL Asid disebelah ———->>>>>


Sebabnya Asid nak tahulah template ni okay ke tak?? Kalau ramai tak suka, Asid tukar kepada yang baru. πŸ™‚


Terima Kasih Keladi… πŸ™‚ Peace No war

Merdeka…Merdeka..Merdeka…

Sudirman :Β  31 Ogos

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka

Anda Mungkin Meminati:

Aug 2009 31

Tadi malam jam 8, Asid tengok konsert Dato Siti. Walaupun lewat 10 minit dari jadual tayangan konsert ni, aku still tunggu dan sambil tu marah2 Astro.. ” kata pukul 8 malam, tak ada pun..” Rupa-rupanya siaran ni lewat 10 minit, maybe diorang tengah syok2 berbuka sampai terlupa nak tayang konsert ni on time.

Apapun Asid happy sebab dapat tengok Siti. Bukan apa aku syok tengok dia nyanyi2 sambil pakai baju yang cantik2 tuh. hehehe

Dan lagi, dekat sinilah yang boleh Asid tengok konsert dia. Nak pergi tengok dekat Istana Budaya?? Aiseh paling murah tiketnya pun RM80. Dasyat betul.

Citer pasal Konsert ni, sah2 Asid kantoi tak pergi Terawih. Aisehman memang ler Asid tak dapat pergi terawih tahun ni.. tahun lepas pun sama pasal anak2 Asid tuh masih kecil. Tak ada siapa yang hendak jaga diorang dekat rumah ni. Kalau korang duduk dengan mak ayah korang, sure no hal nyer. itupun kalau mak ayah korang tak pergi terawih. hehe

Antara lagu yang Asid suka…

Dato Siti Nurhaliza: Di Taman Teman

Tulus berkembang suci bunga
Harum cinta kuntum syurga
Burung berbisik tanpa dusta
Merisik manja asyik fana

Dikala malam tidurkan senja
Bintang menjahit baju lena
Sehingga fajar hingga purnama
Kau masih setia

Danau terbentang sejujurnya
Tenang jiwa hilang lara
Saat ku jejaki taman bunga
Benar indah amat indah

Dikala luka terlalu dalam
Sungguhpun masih tak terpadam
Hingga terkadang aku berdendam
Kau tetap setia

Walau jauh berlari
Walau jenuh ku mencari
Tetap sungguh kau kemari
Tanpa jemu dan benci

Biar ku telan tangismu
Biar ku simpan resahmu
Meski kau bukan milikku
Teguhkan dihatiku

Percayalah
Kau Inderaloka
Kan ku susuri
Bahagia mu teman di taman ini

P/S: Tahniah Asid ucapkan kepada sepupu Asid, Fidah dan Husband kerana baru sahaja terima cahaya mata yang pertama malam tadi. Sayang juga lagi beberapa jam nak merdeka, kalau tidak dah jadi ‘anak merdek’. hehe Nak buat mcm mana lagi kalau baby dah tak sabar2 nak keluar ek. πŸ™‚

Anda Mungkin Meminati:

Nov 2009 09

Oh My God.. aku sudah jatuh cinta dengan lagu Melly.. walaupun baru pertama kali aku dengar. πŸ™‚

Lirik Lagu Ini..

Haram-haramkah aku
Bila hatiku jatuh cinta
Tuhan pegangi hatiku
Biar aku tak jadi melanggar
Aku cinta pada dirinya
Cinta pada pandang pertama
Sifat manusia ada padaku
Aku bukan Tuhan

*
Haram-haramkah aku
Bila aku terus menantinya
Biar waktu berakhir
Bumi dan langit berantakan

**
Aku tetap ingin dirinya
Tak mungkin aku berdusta
Hanya Tuhan yang bisa jadikan
Yang tak mungkin menjadi mungkin

Reff:
Aku hanya ingin cinta yang halal
Di mata dunia juga akhirat
Biar aku sepi aku hampa aku basi
Tuhan sayang aku
Aku hanya ingin cinta yang halal
Dengan dia tentu atas izinNya
Ketika cinta bertasbih
Tuhan beri aku cinta
Ku menanti cinta…

πŸ™‚

Anda Mungkin Meminati:

Page 1 of 3123
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.