Suka Makan Pizza?? Boleh masak sendiri dengan Pizza Ajaib 5 Areikan

Pemanggang Ayam/Pizza Ajaib 5

pizza ajaib areikan

Harga asal : rm199.00

diskaun 30% : rm59.70

kini 1 set RM139.30

Pos parcel Rm15sm/rm25ss

Order: sms/whatsapp 0123312030

pemanggang ayam pizza ajaib 5

Periuk Goreng Generasi 3 AreIkan

Periuk goreng ajaib generasi 3_areikan

whatsapp 0123312030 untuk pembelian dan tempahan.

Periuk goreng ajaib generasi 3 merupakan produk yang terbaru dan terkini dari koleksi are ikan edaran menang glassware.

Produk yang terbaru dan terkini ini dikatakan ‘ibu’ kerana fungsinya yang menyeluruh.

Anda boleh menggoreng( deep fried), mengukus, menumis, menggulai, memanggang, merebus dan memanaskan makanan. Aksesori tambahan juga akan diberikan secara percuma. Aksesori yang diberikan bukan satu, bukan dua, bukan tiga, bukan empat tetapi 8 item.

Saiznya seperti periuk ajaib generasi ke2 tetapi kedalamannya lebih lagi berbanding periuk ajaib generasi ke 2 iaitu 8cm. Size: 28cm×22cm×8cm

Periuk goreng ajaib generasi 3

8 barang diberi percuma:
1. Getah pengganti.
2. Penyepit.
3. Steam tray.
4. Rak mengukus.
5. Penapis.
6.Buku resepi
7.DVD masakan
8.Beg Kitar Semula

Ansuran rm50 sebulan * 5 bulan * 5 orang
whatsapp 0123312030 jika berminat ya

Periuk goreng ajaib generasi 3_resepiResepi Ayam Berempah dengan Periuk Generasi 3 areikan

Waffle Ajaib Areikan

waffle ajaib areikan

Satu Lagi keajaiban dalam keluarga Areikan iaitu Waffle Ajaib.

Sekarang jika teringin makan waffle, tidak perlu lagi membelinya diluar.
Anda boleh menyediakannya sendiri dirumah pada bila-bila masa sahaja.
hanya memerlukan masa 30minit.
Anda boleh mencipta waffle dengan perisa yang disukai seperti vanilla, chocolate, strawberry, madu dan lain-lain perisa lagi.

Kualiti produk ini memang biasa berbanding acuan waffle yang dijual di pasaran luar. Tangkai bermagnet menjadikannya ianya kedap. barulah waffle yang cantik akan terhasil.

Bahagian dalamnya adalah 2 lapisan permukaan yang tidak melekat (2 layer non-stick coating). Diperbuat drpd die cast aluminium. Tidak melekat dan tidak berkarat.

Jika dipandang hati pasti tertawan kerana bentuk2 yang terhasil adalah bentuk2 hati. macam comey je, mcm cantik je 🙂

waffle ajaib areikan price

Untuk membeli SMS/Whatsapp: 012-331 2030 ya.

Untuk resepi Waffle, klik gambar di bawah ini!

waffle maker

resepi waffle ajaib

Buat KEK PISANG dengan Pemanggang Ajaib

kek pisang dengan pemanggang ajaib

Bahan-bahannya:

4 biji pisang sederhana besar – dilenyet2 (pisang tak tahu, janji yg manis dan tak berbiji)
3 biji telur sederhana besar (Gred B)
1 3/4 cawan* tepung naik sendiri
1/4 cawan* tepung jagung
1 cawan* gula
1 cawan* minyak jagung (minyak masak saji aje)
1st soda bikarbonat
1st esen vanilla
1st banana esen
secubit garam

*cawan yg sama digunakan utk menyukat

Cara-cara memasaknya:
1. pukul telur dan gula hingga kembang
2. Masukkan esen vanilla, banana esen & pisang yg dilecek tadi. Gaul sebati
3. Masukkan tepung yang telah diayak bersama soda bikarbonat. Gaul rata
4. Akhir sekali masukkan minyak dan gaul sehingga adunan sebati
5. Masukkan adunan ke dalam pemanggang ajaib & bakar dengan api perlahan selama 20-30 minit..
6. Balikkan pemanggang ajaib tu kalo nak warna permukaan atas kek pisang tu gelap skit..

Resepi dan Gambar dari Google.

Nak beli Pemanggang Ajaib? Paling Murah RM125.

Whatsapp: 0123312030

Resepi Wafer/Waffle Yang Sedap

** perkara utama yang anda perlu ada adalah waffle maker, nak mudah beli aje waffle ajaib ini.

Waffle Ajaib areikan

Resepi Dorayaki waffle:

1. 500 gram  tepung royal muffin

2. 5 biji telur ayam

3. 3 sudu makan susu segar

4. 50 gram minyak sayuran

5. 1 sudu teh chocolate imulco

6. 2 sudu makan serbuk koko

 

 

Wafer pan 6

waffle maker

Cara-caranya :

1. Masukkan tepung royal muffin dan telur ayam ke dalam bekas mixer, dan pukul selama 3 minit dengan kelajuan yang sederhana. Kemudian masukkan serbuk koko dan chocolate imulco lalu pukul sehingga sebati. Akhir sekali masukkan minyak sayuran dan terus memukul selama 5 minit.

2. Selepas itu curahkan adunan ke dalam acuan waffle Ajaib dan bakar selama 5 minit lagi. kemudian pusingkan acuan tersebut dan bakar selama 5 minit lagi. Kemudian buka acuan tersebut dan biarkan sejuk sebelum dikeluarkan.

setelah dikeluarkan, bolehlah disapu dipermukaan atasnya dengan mentega kacang, jem atau sebagainya mengikut citarasa tersendiri.

waffle siap untuk dihidang dan dijamu.

Pemanggang Ajaib Areikan (Generasi 2)

 pemanggang ajaib generation 2

Pemanggang Ajaib Areikan- Ready Stock – Disertakan sekali buku resepi/cd ..

Ianya direka tidak begitu tebal sehingga sukar dikendalikan dan tidak begitu nipis sehingga makanan terlalu cepat hangus.
Ini kerana ia menggunakan bahan ‘die-casting’. Mempunyai berat yang sederhana dan ‘non-stick’
Mempunyai “tangkai berpenutup magnet” yang ketat dan kedap supaya aroma dan citarasa makanan kekal asli.
Boleh memanggang ikan, ayam, udang, sotong, daging dan sebagainya. Boleh juga membakar kek, biskut, roti dan kuih bahulu.

Juga terdapat beberapa jenis pemanggang yg lain dan mendapat permintaan yg memberansangkan. Jenis tebal dan tahan lasak dan lama

gen 2 besi pengukus

Harga :
RM165 – Pemanggang generation 2 (merah) – 32cm, free besi pengukus + getah

pos parcel RM10SM, RM15 SS
Poslaju RM25 SM, RM35 SS

berminat: email ke asieda82@gmail.com
SMS 0123312030

Resepi Masakan dapatkan disini >> SINI

Pan Ajaib Areikan (RM149)

Free Beg Pan Ajaib(Free beg merah ini)

Pan Ajaib areikan baru

pan pengukus 3

Pan ajaib areikan.. 1 biji RM149.

boleh guna dua2 belah..

boleh buat kek naik tinggi..

boleh stim ..

boleh grill..

boleh guna rak pengukus..

boleh guna piring mengukus.

**Beli 12 free 1 ya**

Offer bayaran ansuran RM50 X 3 bulan.

SMS/wassap: 0123312030

pan pengukus

pan pengukus 2

 

 

Buat KEK COKLAT MOIST dengan Pemanggang Ajaib

Assalamualaikum,

Sekarang masing2 sudah kemaruk dengan pemanggang serbaguna ini. Yang menariknya kerana ia mudah digunakan dan memudahkan suri rumah, anak dara, teruna dan seisi keluarga memasak. Nama aje pemanggang tapi bukan untuk memanggang aje. Boleh juga memasak pelbagai jenis masakan lauk pauk, sayuran mahupun membuat kek. Sangat sesuai digunakan dalam bulan Ramadhan yang bakal tiba ini.

Disini Asid tunjukkan cara2 membuat kek dengan pemanggang ajaib ini.. copy paste daripada kawan aje ni. ^_^ credit to Noriah.

KEK COKLAT MOIST PEMANGGANG AJAIB

Bahan-bahan:

2 cawan tepung gandum
2sudu kecil baking powder
1/2 sudu kecil baking soda
3/4 cawan minyak masak
1 cawan serbuk koko(vav hauten)
1 cawan gula
1/2 cawan susu pekat
1 cawan air suam
3 biji telur
1 sudu kecil esen vanilla

untuk toping dan hiasan
1/2 bar coklat masakan + 2 sudu besar butter 1/2 sudu besar gula halus dan sedikit esen vanila, guna kaedah double boiler kemudian curahkan keatas kek yg dah sejuk bolehlah hiaskan dgn coklat chip/ coklat rice.

cara-caranya:

1. Ayak tepung gandum bersama serbuk koko, baking powder dan baking soda, ketepikan.

2. Dengan mengunakan mixer, pukul telur dan gula hingga kembang dan gula hancur.

3. Masukkan pula tepung yang siap diayak tadi, sedikit demi sedikit, berselang seli dengan air suam, kacau mengunakan senduk/spatula, kemudian masukan esen vanilla ,susu pekat dan minyak masak, kacau hingga sebati.

4. Tuangkan adunan tadi ke dalam pemanggang ajaib, bakar atas dapur gas selama 15- 20 minit mengunakan api kecil.

 

Adunan siap dibancuh

Tengoklah bahagian bawah kek yang terbentuk cantik, x perlu letak planta/gris kat pemanggang ni, langsung tak melekat. Nampaknya tak payah guna avon la lps ni lg jimat masa,jimat elekterik hehehee… ya la kalau bakar guna avon 45 minit- 60 minit br nak masak tp yang ni 20minit je..

bahagian bawah

kek yg siap di toping,rupa x berapa cantik tapi sangat sedap, moist sangat2

wwaaallla..kek yang dah potong,mewah dengan coklat chip…

jom beli pemanggang sekarang!! KLIK SINI