Pemanggang Ajaib Are Ikan (Generasi 1)
Jul 2012 04

Assalammualaikum,

Dijual pada harga RM125.00 (saiz 28cm)

Sekarang orang dah lebih maju, sure dah familiar dengan pemanggang ajaib ini. Masak lebih mudah dan cepat.

Kalau orang-orang kampung den nak beli, meh roger2.. sebelum raya den hantar by hand. Kalau orang jauh pun boleh beli pemanggang ajaib ini, cuma tambah postage fee Poslaju RM15 ke semenanjung dan RM25 ke Sabah/Sarawak.

Yang bestnya pemanggang ini, ianya direka tidak begitu tebal sehingga sukar dikendalikan dan tidak begitu nipis sehingga makanan terlalu cepat hangus. Ini kerana ia menggunakan bahan ‘die-casting’. Mempunyai berat yang sederhana dan ‘non-stick’. Mempunyai “tangkai berpenutup magnet” yang ketat dan kedap supaya aroma dan citarasa makanan kekal asli. Boleh memanggang ikan, ayam, udang, sotong, daging dan sebagainya. Boleh juga membakar kek, biskut, roti dan kuih bahulu.

Dari pengguna yang berpengalaman menggunakannya berkata;

Nak buat kek pisang, kek coklat?? resepinya ada dalam blog asid ni, search ya

Pendek kata, memang mudah lah. Orang yang tak pandai masak pun boleh jadi pandai sebab setiap pemanggang yang dibeli akan disertakan dengan Buku Resepi terbaru ini.

so, tunggu apalagi? jom order sekarang

email: asieda82@gmail.com

sms : 0123312030

Anda Mungkin Meminati:

Buat KEK COKLAT MOIST dengan Pemanggang Ajaib
Jul 2012 09

Assalamualaikum,

Sekarang masing2 sudah kemaruk dengan pemanggang serbaguna ini. Yang menariknya kerana ia mudah digunakan dan memudahkan suri rumah, anak dara, teruna dan seisi keluarga memasak. Nama aje pemanggang tapi bukan untuk memanggang aje. Boleh juga memasak pelbagai jenis masakan lauk pauk, sayuran mahupun membuat kek. Sangat sesuai digunakan dalam bulan Ramadhan yang bakal tiba ini.

Disini Asid tunjukkan cara2 membuat kek dengan pemanggang ajaib ini.. copy paste daripada kawan aje ni. ^_^ credit to Noriah.

KEK COKLAT MOIST PEMANGGANG AJAIB

Bahan-bahan:

2 cawan tepung gandum
2sudu kecil baking powder
1/2 sudu kecil baking soda
3/4 cawan minyak masak
1 cawan serbuk koko(vav hauten)
1 cawan gula
1/2 cawan susu pekat
1 cawan air suam
3 biji telur
1 sudu kecil esen vanilla

untuk toping dan hiasan
1/2 bar coklat masakan + 2 sudu besar butter 1/2 sudu besar gula halus dan sedikit esen vanila, guna kaedah double boiler kemudian curahkan keatas kek yg dah sejuk bolehlah hiaskan dgn coklat chip/ coklat rice.

cara-caranya:

1. Ayak tepung gandum bersama serbuk koko, baking powder dan baking soda, ketepikan.

2. Dengan mengunakan mixer, pukul telur dan gula hingga kembang dan gula hancur.

3. Masukkan pula tepung yang siap diayak tadi, sedikit demi sedikit, berselang seli dengan air suam, kacau mengunakan senduk/spatula, kemudian masukan esen vanilla ,susu pekat dan minyak masak, kacau hingga sebati.

4. Tuangkan adunan tadi ke dalam pemanggang ajaib, bakar atas dapur gas selama 15- 20 minit mengunakan api kecil.

 

Adunan siap dibancuh

Tengoklah bahagian bawah kek yang terbentuk cantik, x perlu letak planta/gris kat pemanggang ni, langsung tak melekat. Nampaknya tak payah guna avon la lps ni lg jimat masa,jimat elekterik hehehee… ya la kalau bakar guna avon 45 minit- 60 minit br nak masak tp yang ni 20minit je..

bahagian bawah

kek yg siap di toping,rupa x berapa cantik tapi sangat sedap, moist sangat2

wwaaallla..kek yang dah potong,mewah dengan coklat chip…

jom beli pemanggang sekarang!! KLIK SINI

Anda Mungkin Meminati:

Buat Kek Bahulu dengan Pemanggang Ajaib
Oct 2012 22

Whatapps/SMS: 0123312030

jom beli pemanggang sekarang!! KLIK SINI

32cm – pemanggang sai2 besar

Pink color, tahan lasak.

Anda Mungkin Meminati:

Pemanggang Pink + Merah (32cm) Free Buku Resepi
Jan 2013 06

(Klik Gambar untuk view besar)

Anda Mungkin Meminati:

Pan Ajaib Areikan (RM149)
Oct 2013 28

Free Beg Pan Ajaib(Free beg merah ini)

Pan Ajaib areikan baru

pan pengukus 3

Pan ajaib areikan.. 1 biji RM149.

boleh guna dua2 belah..

boleh buat kek naik tinggi..

boleh stim ..

boleh grill..

boleh guna rak pengukus..

boleh guna piring mengukus.

**Beli 12 free 1 ya**

Offer bayaran ansuran RM50 X 3 bulan.

SMS/wassap: 0123312030

pan pengukus

pan pengukus 2

 

 

Anda Mungkin Meminati:

Page 1 of 3123
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.