Aug 2009 19

Make Up2

Posted In Umum

hehe Oleh kerana aku happy hari ini sebab dah terima barang yang aku order itu hari :), jadi aku buatlah entry nak promote website ini. Tangkas juga owner pinbaju-online@blogspot.com ini berurusan. Bila aku bayar, terus dia reply message dan yang paling penting, terus hantar barang tuh.

Guna Poslaju ni.. laju jugalah kiranya sebab dia dari UPM serdang (maybe) dan aku pulak dekat KL. Semalam baru dia POS, sekarang aku dah dapat. Siap dah try dulu. hehe aku ni bukannya pandai make-up. Sekadar nak make-up sikit2 time jalan2 tuh dan paling penting untuk suamiku tersayang. πŸ™‚

So, inilah mende yang aku beli. Anyway thanks ya Fiza

(pinbaju-online@blogspot.com)

makeup2


Syok giler. Sampai sekarang aku masih tersenyum. wakaka

Kalau korang nak beli. jangan malu2 atau segan2.. klik aje banner dekat bawah ni.. kalau nak beli tuh, jangan lupa taruk nama aku ek. πŸ™‚

Anda Mungkin Meminati:

Oct 2009 06

Kali ini shopping untuk Babang dan Adik dekat coolcotton. Jumaat lepas aje aku bayar duit papa dia ler, semalam dipos dan pagi tadi dah dapat. πŸ™‚ Paling seronoknya Babang. Tahu sangat baju ini untuk dia. Sport Tshirt Puma, seluar pun ada.

puma

Untuk Adik pula Mama pilihkan dress yang ini. hehe 100% cotton. Hope Adik tak nangis sebab panas, kalau pakai dress ini nanti. πŸ™‚

dress

Anda Mungkin Meminati:

Nov 2009 06

Permulaan.. syukur alhamdulillah kerana Papa beri keizinan untuk aku beli tudung ini dan bayarkan sekali. Seperti biasa, dengan tangkas aku membeli dan sememangnya cepat betul aku dapatnya. Hehe anyway thanks to Who daa kerana poskan awal barang itu walaupun duit yang di ”transfer” belum ‘clear’. hehe maklum sajalah akaun dia RHB.. aku pula Maybank.

Aku beli Tudung@Elmeera ini 2 pasang. Warna biru dan hijau. Biru itu aku hendak padankan dengan jubah yang mak mentua aku kasi raya itu hari. Warna hijau itu pula tidak ada ‘match’ dengan mana-mana baju. Huhu jangan risau, nanti esok aku pujuk Papa belikan baju untuk Mama lagi.. hehe boleh Papa? itupun kalau dia baca entri ini…

Di sini aku tidak boleh tunjukkan lagi tudungnya macam mana.. nanti aku letak foto aku pakai tudung itu.. hehe esok nak pakai tudung itu. hehe πŸ™‚ walaubagaimana tudung itu aku sangat2 suka. Memang best bila pakai.. sejuk saja rasa. πŸ™‚

Tengok sajalah foto nih.. macam paper bag kahwin Huda aje ni…. hehehe πŸ™‚

Tudung Elmeera2

Tudung Elmeera3
Inilah gambar tudung.. hijau cair. Hajat nak pakai biru.. tp terbekenan nak pakai hijau pula hari ini. Sebab hendak ke Rawang. Tolong bersihkan rumah orang baru pindah. πŸ™‚

Ada juga yang matchnya.. huhuhu

Anda Mungkin Meminati:

Nov 2009 26

Hmm agak lama tidak update my blog.. huhu sangat sibuk dua tiga minggu nih. Sibuk dengan FB. hehe. Anyway sekarang nak cerita pasal Tea. It’s Cameron Tea. Sekarang sudah serba serbi online, hendak beli apa-apapun senang..just click. Cuma nak tak nak saja.

Sekarang hendak beli Cameron Tea pun tidak payah susah2x pergi sana. Beli online saja (kalau hajat hendak minum tea saja, kalau hendak bercuti.. lain cerita). Aku pun teringin juga pergi sana. Cuma masa tidak berkesempatan. Pakej penginapan dekat sana pun murah. Bolehlah kita pergi lain kali Pa ek?? (Pa pun dah jawab.. okay.. hehe).

CameronTea2

Hari itu aku beli Tiga jenis perisa Tea nih.. iaitu perisa Orange, Strawberry dan Lemon. Aku paling suka strawberry.. cuma sekarang aku tidak minum lagi sebab Arisha menyusu badan. Kalau aku minum, memang meraung sehabis2an dia sebab kembung perut. Sian anak Mama tuh.Β  Sangat seronok Papa minum Lemon Tea No Ice.

Tidak apa-apalah. Kalau habis tea nih boleh order lagi. Sekotak just RM 8.00x 3 + Kos Penghantaran ke depan pintu RM10.

——— Best juga kalau Kopi Keluang di jual online nih. Tak payah aku susah2 order dekat Mak Itam. Wakaka.. πŸ™‚

Tak sangka jugak yang berkenan dengan Tea ini.. oleh itu Asid letakkan link ini.. siapa2 nak beli.. silakan πŸ™‚ http://bharattea.com.my/bharat/

Anda Mungkin Meminati:

Mar 2010 20

Hari itu aku order lagi Teh Cameron dekat laman web yang sama http://bharattea.com.my/bharat/. Masa first time aku beli teh cameron online ini, aku adalah kasi dekat Kak Ja sikit.. tiga perisa. Agaknya teh cameron tu dah nak habis, dia suruh aku order lagi. Kali ni dia nak bayar pulak. hehe

Tiga perisa yang dia nak, katanya apa2 pun boleh, tapi beli juga perisa original. So aku belilah untuk aku dan dia sekali. Ada lebih Boleh kasi sikit dekat orang Shah Alam.

Kali ini aku beli perisa strawberi, lemon, limau dan original. Semuanya dua2 kotak. Pastu aku beli satu MUG ni. Cantik aje aku tengok, so belilah satu buat hiasan dalam almari tu.

Selain teh, ada juga Papa belikan buku untuk santapan rohani dan jasmani, tambahkan ilmu untuk mendidik anak-anak. Buku yang bertajuk Ibu Bapa Bijak Anak Hebat, Zaid Mohamad. Harap2 anak-anak aku akan menjadi orang yang hebat suatu masa nanti.

Satu Tipnya untuk anak bijak dan pintar: Untuk anak tidur dengan sendirinya.. tak payah dienjut2, nyenyak dan tidak terjaga pada masa tidur.. biarkan anak2 itu tidur sendiri selepas dia penat main atau sebagainya. Tidak perlu dipaksa2. Anak yang nyenyak tidurnya akan lebih pandai dan bijak. πŸ™‚

“Semua anak dilahirkan pintar, tetapi yang memberi impak ialah cara kita merangsang mereka. Ibu bapa mesti mempunyai misi jelas iaitu menanam tekad membentuk masa depan anak”

Dato’ Dr Fadzilah Kamsah
Pakar Motivasi

“All children are born geniuses, and we spend the first six years of their lives degeniusing them”

R. Buckminster Fuller

Anda Mungkin Meminati:

Page 1 of 3123
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.