Jalan-Jalan ke Langkawi

Ini kali kedua Asid menjejakkan kaki ke Pulau Langkawi. 1st time dulu masa honeymoon. Pergi berdua, kali nih berempat. Bawa anak-anak sekali makan angin sempena anniversary kami yg ke-5. Makanlah angin tu sampai kembung ye. hehe.

“Semoga hubungan cinta kami berkekalan hingga ke syurga”. Insya-Allah

16 June 2011 : Gerak dari KL Sental ke Arau

Naik keretaapi cabin no2. Pada jam 9.15 malam [Khamis Malam Jumaat]

 

17/6/2011 : Dari Arau ke Pulau Langkawi 🙂

Sempat bergambar di stesen keretaapi Arau. Sampai Jam 8.15 pg

Lewat!! sebab keretapi rosak dalam perjalanan.

Naik kereta sapu ke Jeti Kuala Perlis.

Peace. Tenang menunggu turn nak naik Ferry!! Jam 10.30 pagi Jumaat.

Naik Ferry selama lebih kurang 45 minit.

Dah sampai ke destinasi. Ambil kereta yang sudah booked untuk 2 hari. Kereta kecik aje cukuplah kan untuk kitorang 4 beranak. [Cas sewa memang dah naik sgt.. huhu]

Sebelum check-in hotel, jalan2 di Dataran Helang jap.

Ashraf nak ke toilet. MAN? seorang lelaki. Jarang nampak cam gini!

Check-in Holiday Villa Langkawi!! jam 3 petang.

Syoknya tido. Bilik lebih kurang cam gini, ni gambo google aje. 🙂

Naik Langkawi Cable Car Jam 5 petang! Boleh dapat diskaun 50% dalam RM50 gitu.

Tak kira dah kat tempat sejuk, 700 kaki tinggi dari paras air laut.. makan aiskrim. huh penat giler naik tangga

Budak2 ni memang pantang nampak mainan, sure nak naik!

Dinner ikan bakar @ Restoran Haji Jelani.. uish harga.. dasyat!

18/6/2011 : Jalan2 keliling Pulau Langkawi

Island Hopping Jam 9 pagi Sabtu

Naik bot. Masing2 cuak..

Tasik Dayang Bunting. Sempat ambil air untuk Kak Ja

Bina Istanaku @ Beras Basah

Lunch : Nasi Campur

Kota Mahsuri! Masuk RM5 seorang

Lepas ni aktiviti shopping! Rambang mata sampai tak de masa nak snap gambo. wakaka. teruk benor!

Lagi pulak hanset di masuki air laut manis huhu gara2 mandi di Pantai Chenang.

huhu ada tak sesiapa yg de handphone lebih? silalah derma kepada saya.

wakaka 🙂