Rezeki Hantar dan Menang Poslaju Mei 2016
Jul 2016 12

Alhamdulillah, pertama sekali di pangjatkan syukur kepada Allah S.W.T kerana memberi peluang kepada Asid untuk memenangi Emas lagi dalam peraduan Hantar dan Menang Poslaju 2016 untuk cabutan bulan Mei.

Alhamdulillah. Walaubagaimanapun, harapan mengunung tinggi untuk 15g itu. Kena tunggu surat sampai minggu depan. Baru boleh tahu dapat yang mana. hehe

hantar dan menang hadiah bulanan

====

rezeki hantar dan menang

Anda Mungkin Meminati:

TIP :PERBEZAAN PURE GOLD DAN FINE GOLD??
Jul 2016 14

Baru berjinak-jinak dan simpan impian untuk menabung 1g Emas 1 bulan. Untuk masa depan. Semoga dipermudahkan oleh Allah S.W.T .Untuk itu, sebagai permulaan Asid cuba pahami diri dengan ilmu emas ni. Nak simpan/jual emas ini kena ada knowledge juga kan. Baru berjaya.

Pertamanya kena paham Perbezaan Pure Gold dan Fine Gold.

* Dari segi harga macam mana?
—> Dua2 24K dan sah diperdagangkan.
Bezanya:
Pure Gold adalah jongkong emas yang diproses dari bahan mentah datang terus dari lombong emas.
* Fine gold adalah yang bahan mentahnya dari emas2 lama yang dikitar semula dan ditapis menjadi 24K semula. Kata kunci refine.
* Harga pasaran tiada beza sebab indek emas dunia merujuk pada emas per ukuran berat bukan datang dari planet mana..
*Itu antara selling point zenith gold. Dikatakan bar mereka adalah terus dari production lombong mereka. Samada ada lombong ke tidak..wallahuallam
Bagi org celik emas, tak kisah emas lombong ke emas recycle ke..yang penting ketulenan tu betul. Sebab itu barang kemas yang putus, goldbar patah pun masih diperdagangkan dengan harga yang sama.
*Kalau diperhatikan billion2 lain pun kalau pure gold dia tulis 99.99%. Fine gold 999.9%. Kenapa ? Memang standardize dia macam tu ke?
–> Dari segi matematik nilai percentage % tak boleh lebih dari 3 digit..100.0% . Kalau hampir pure kena tulis 99.9999% bukan 999.9
–> Dia tulis tu purity % adalah 99.99%. Cuma kita sebut 999. Macam emas 916 tapi dari segi % 91.6
^__^

Anda Mungkin Meminati:

Selamat Melabur Dalam Emas
Jul 2016 25

f18

*TAHUKAH ANDA?…*
Pelaburan emas yang sebenarnya adalah beli & simpan emas SENDIRI. Tak ada income bulan-bulan. Yang janji dapat bulan bintang tu lebur namanya, bukan labur.?

Untung pelaburan emas pada asasnya bergantung pada naik turun harga emas. Buy low sell high. Itu sahaja. Memang lambat kaya tapi itu yang paling SELAMAT sebab apa pun berlaku dalam dunia ni, emas tu masih di tangan kita.??

*Nak lagi untung?…*
Jomlah berbisnes emas dgn *Powergold?*??
Serius best giler..

Sebab?

*EMAS TIADA TARIKH LUPUT*

1 Gram 1 Bulan

Gram ? Kilo .. semua boleh, whatsapp aje ye : 0123312030

hadis-nabi-tentang-emas

Anda Mungkin Meminati:

Jom Simpan Emas AsidRichGold
Jan 2017 26

Ramai orang tanya emas nnt dah banyak² nak simpan kat mana?
Pasti dlam fikiran emas yg kita dapat beso² …berjongkong-jongkong macam emas Yamashita kot ye??

Walhal nak dapatkan 1g harganya pun dah mencecah rm200 tau.

Berbalik pada soalan di atas…
Emas dalam genggaman tu ade 50g BERNILAI Rm10k lebih mengikut harga jualan hari ini.

Cuba bayangkan Rm10k dalam bentuk wang kertas…muat ke sebelah tangan nak genggam???

#FAKTA
= MENYIMPAN EMAS LEBIH MUDAH DARI MENYIMPAN WANG KERTAS

whatsapp 0123312030, jom simpan emas 1 gram 1bulan.

Anda Mungkin Meminati:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.