Apr 2010 08

Hari Lahir aku dan Ashraf yang lepas, tidaklah disambut2. Just makan-makan bersama family saja. Oklah tuh kita pun bukannya boleh sambut2 semua ini, hanya berdoa dan bersyukur kepada Yang Maha Esa.

Masa Besday aku hari itu (bulan lepas daa), ada sahabat dari Makkah on FB kasi message personal dekat aku. Aku hargai apa yang dia tulis ini.

As Muslims, we celebrate ONLY two ‘eid (festivals): ‘eid ul-fitr (after the end of Ramadhan), and ‘eid ul-Udh-ha, the day of the greater hajj (pilgrimage). During these two festivals, we offer felicitations, spread joy, and entertain children. But more importantly, we offer remembrance of Allaah’s blessings, celebrate His name and offer the ‘eid salaat (prayer). Other than these two occasions, we DO NOT recognize or celebrate any other days in the year.

The Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) also said: “Whoever imitates a people is one of them.”

Thanks my dear Friends.. Umm 🙂

Apapun kalau dapat hadiah apa salahnya. At least dia buat hidup kita happy. 🙂

Set kerusi dan meja dari IKEA. Semoga Babang rajin baca buku. Jangan main FB jerk!

Ini set train… Babang yang pilih sendiri dekat IKEA jugak  🙂 Pandai pilih mainan yerk!

Ini hadiah Babang dari Wan2 sekeluarga, ada T’Shirt dua helai, Puzzle Alif Ba Ta, dan Puzzle Gambar2 A B C. Aku pun dapat baju jubah sepasang. Cantik.. tapi kena kuruskan perut dulu kalau nak pakai. lol.. terima kasih. 🙂

Ini pula hadiah Aku tudung Elmeera dari Huda.. Hadiah no2 lah kiranya dari Papa. Hadiah no1.. hmm special sikit. Belum pilih lagi mana satu. Kena tengok sendiri. hehe Thanks to Papa!




Anda Mungkin Meminati:

Jan 2011 08

Alhamdulillah. Syukur kepada Yang Maha Esa, Thank You Allah kerana menetapkan dia jodoh untuk ku.. 🙂

Ku pangkatkan doa kepada Yang Maha Kuasa ini supaya Papa diberikan umur yang panjang, murah re2eki, kesihatan badan yang baik dan sihat, kebahgiaan di dunia dan di akhirat, bertambah amal ibadat dan keceriaan yang berpanjangan bersama isteri dan anak2 yang tersayang.. Insha-Allah

Glitter Photos

Sempena birthday Papa yang ke -’17’, Papa belanja makan dekat Restoran Famous Thai, Plaza Masalam. Ingat nak order dinner set macam hari tu, tapi promosi dah habis daa.. apapun layans juga makan sampai licin sebab peruk dah lapar.. hihi

Takde pula gambo makanan, dah tak sabar nak makan kan, tu yang tak-dan nak snap2 hihi.. nyumk nyumk lenkali belanja makan sini lagi ek Papa!

Alamak, seperti biasa gambar cute Asid pun takde. Biasalah kan camera-women.. 🙂

Anda Mungkin Meminati:

Mar 2011 28

Alhamdulillah,

My beloved son dah berumur 4 tahun 4 hari sekarang ni. Syukur kepada-Nya Allah S.W.T di atas segala rahmat dan re2eki kurniaan-Nya kepada kami sekeluarga. Hari lahir tak delah nak sambut besar2an atau nak buat birthday party ke apa ker.. just makan2 dengan family terdekat.

Lepas makan, mesti nak naik mendealah ni!

Adik nak main gak, tp taknak goyang2..takut!

Untuk keluarga kecil kami ni, dah makan2 biasa ikut fav. Ashraf makan nasi ayam kat CRS. Happy-kan birthday-boy @ McD playaround dan makan Happy Meal set ayam goreng.

kalau bab main, laju jer

ku bersamamu.. walau kemana jua

uish!

Untuk makan2 keluarga besar terdekat, Insya-Allah minggu depan. 🙂

Thanks kepada kengkawan yang wish dan doakan kebahagiaan, kesihatan dan kemurahan re2eki kepada my ‘baby’ boy ni. Rasanya masih lagi baby kerana sifatnya yang sering manja kededek untuk mendapatkan perhatian tuh.. 🙂

 

Anda Mungkin Meminati:

Mar 2011 31

Alhamdulillah,

Syukur kepada-Nya, dengan limpah kurnia dan rahmat-Nya, Asid masih ada di sini.

Thanks kepada kengkawan yang sms dan wish at FB. TYVM.. love ya!

🙂

Aku Masih Di Sini

Dunia ini masih seluas yang kau impikan
Tak perlu kau simpan luka itu
Sedalam yang kau rasa

Memang ada waktu
Agar kau bisa kembali semula
Percayalah padaku
Kita kan bisa melewatinya

Reff :
Jangan bersedih oh kawanku
Aku masih ada di sini
Semua pasti kan berlalu
Aku kan selalu bersamamu
(2x)

Jalan hidup tak selamanya indah
Ada suka ada duka
Jalani semua yang kau rasakan
kita pasti bisa

Anda Mungkin Meminati:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.