Aug 2009 13

KUALA LUMPUR: Penyanyi utama kumpulan nasyid terkenal Rabbani, Ustaz Mohd Asri Ibrahim, 40, disahkan meninggal dunia kira-kira jam 11 pagi tadi akibat serangan jantung di Pusat Perubatan Pantai, Kuala Lumpur.

Dimaklumkan, arwah meninggal dunia selepas jatuh pengsan semasa memberikan ucapan pada sidang media program ‘Syahadah’ di Angkasapuri, Radio Televisyen Malaysia (RTM) kira-kira 10.30 pagi.

Asri dilahirkan pada 3 Ogos 1969 di Klang, Selangor, meninggalkan seorang balu, Halizah Shahzan, 39.

Asid memang minat arwah. Suaranya memang sedap. Takziah kepada kaum keluarga arwah. Al-Fatihah.

(Harian Metro, 13 Ogos 09)

Anda Mungkin Meminati:

Aug 2009 17

Bukan sesuatu yang mengejutkan apabila penceramah bebas dan hos saluran Oasis, Akhil Hayy akhirnya bernikah dengan penyanyi dan pelakon Waheeda atau nama sebenarnya Nor Wahidah Abdul Wahab.

Hubungan mereka sudah lama dihidu media dan khalayak. Apa lagi gosip cinta mereka tidak pernah surut sejak setahun lalu. Mereka bukan sekadar dikatakan bercinta malah sempat didakwa sudah berkahwin. Namun, kedua-duanya tegas menafikan khabar angin tersebut.

Sehinggalah bekas isteri Akhil, Maizawati Zainal, 33, tampil ke hadapan bercerita tentang kepincangan rumah tangganya pada tanggal 16 Julai, perkahwinan Akhil dan Waheeda adalah berita yang ditunggu-tunggu banyak pihak yang mahu melihat kesudahan telenovela mereka.

Ironinya, Akhil berkahwin baru dalam tempoh genap sebulan bergelar duda. Perkahwinan dia dan Waheeda juga seperti mengesahkan bahawa mereka memang punya hubungan luar biasa sebelum ini. Jika tidak, masakan Akhil boleh terus memilih Waheeda untuk berkahwin semula dalam jangka waktu yang singkat.

“Ini soal jodoh. Kita tidak boleh hendak cakap singkat atau lambat jangka waktu saya menduda. Ada juga orang yang baru bercerai hari ini, sudah berkahwin baru pada keesokan harinya,” katanya yang turut memberitahu perkahwinan mereka adalah doa daripada semua pihak yang selama ini mengikuti kontroversi mereka.

Tambah Akhil, penyatuan mereka hanya berpandukan senaskhah al-Quran sebagai pegangan hidup yang menutup spekulasi yang menjalar sejak lebih setahun lalu. Ia juga bukti mereka tidak pernah berkahwin.

lagi–> HarianMetro

Selamat pengantin baru. Semoga berbahgia selalu. 🙂

Anda Mungkin Meminati:

Aug 2009 31

Tadi malam jam 8, Asid tengok konsert Dato Siti. Walaupun lewat 10 minit dari jadual tayangan konsert ni, aku still tunggu dan sambil tu marah2 Astro.. ” kata pukul 8 malam, tak ada pun..” Rupa-rupanya siaran ni lewat 10 minit, maybe diorang tengah syok2 berbuka sampai terlupa nak tayang konsert ni on time.

Apapun Asid happy sebab dapat tengok Siti. Bukan apa aku syok tengok dia nyanyi2 sambil pakai baju yang cantik2 tuh. hehehe

Dan lagi, dekat sinilah yang boleh Asid tengok konsert dia. Nak pergi tengok dekat Istana Budaya?? Aiseh paling murah tiketnya pun RM80. Dasyat betul.

Citer pasal Konsert ni, sah2 Asid kantoi tak pergi Terawih. Aisehman memang ler Asid tak dapat pergi terawih tahun ni.. tahun lepas pun sama pasal anak2 Asid tuh masih kecil. Tak ada siapa yang hendak jaga diorang dekat rumah ni. Kalau korang duduk dengan mak ayah korang, sure no hal nyer. itupun kalau mak ayah korang tak pergi terawih. hehe

Antara lagu yang Asid suka…

Dato Siti Nurhaliza: Di Taman Teman

Tulus berkembang suci bunga
Harum cinta kuntum syurga
Burung berbisik tanpa dusta
Merisik manja asyik fana

Dikala malam tidurkan senja
Bintang menjahit baju lena
Sehingga fajar hingga purnama
Kau masih setia

Danau terbentang sejujurnya
Tenang jiwa hilang lara
Saat ku jejaki taman bunga
Benar indah amat indah

Dikala luka terlalu dalam
Sungguhpun masih tak terpadam
Hingga terkadang aku berdendam
Kau tetap setia

Walau jauh berlari
Walau jenuh ku mencari
Tetap sungguh kau kemari
Tanpa jemu dan benci

Biar ku telan tangismu
Biar ku simpan resahmu
Meski kau bukan milikku
Teguhkan dihatiku

Percayalah
Kau Inderaloka
Kan ku susuri
Bahagia mu teman di taman ini

P/S: Tahniah Asid ucapkan kepada sepupu Asid, Fidah dan Husband kerana baru sahaja terima cahaya mata yang pertama malam tadi. Sayang juga lagi beberapa jam nak merdeka, kalau tidak dah jadi ‘anak merdek’. hehe Nak buat mcm mana lagi kalau baby dah tak sabar2 nak keluar ek. 🙂

Anda Mungkin Meminati:

Apr 2010 07

Hairan!4

Posted In Umum

Semalam dalam Facebook, terjumpa group yang anti seorang BUDAK (budak ker??) sekolah, baru tingkatan 1. Ini semua gara-gara dia membuat statement yang agak KURANG AJAR kepada arwah Din Beramboi.

Semoga Arwah tenang di sana dan akan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan disayangi Allah. InsyaAllah. Janganlah kita bercerita perihal buruk orang yang sudah tiada…

Agak hairan dengan apa yang di tulis.. memang dasyat. Semoga BUDAK ini akan insaf.

Malulah wei.. baca-baca.. budak ni orang Pahang.. malulah nak mengaku dia orang Pahang jugak.. huhu

Picture diatas di ambil dari google..

Anda Mungkin Meminati:

Liyana Jasmay Bertunang
Mar 2012 29

Salam, sekarang orang duk citer pasal scha yahaya dengan awal.. tapi kisah Liyana ini juga yang menjadi perhatian aku.

Kekadang seronok dengar artis yang tidak terlalu kecoh menceritakan hal terlalu peribadi ini bertalu-talu. Sekali dengar seronok, kalau beribu kali.. rasa macam dah basi. huhu sorry to say

Berbalik kisah pertunangan ini, asid copy paste ajelah ye..

Majlis Pertunangan pelakon dan penyanyi , Liyana Jasmay (LJ), 24,dengan jejaka pilihannya , Fathuddin Mazlan telah berlangsung kira-kira pukul 9.00malam tadi. Tarikh 28 Mac 2012 menjadi pilihan kepada pasangan itu kerana ia merupakan tarikh ulangtahun kelahiran LJ yang ke 24 tahun.

Majlis pertunangan Liyana Jasmay dan Fathuddin telah diadakan di kediaman keluarga Liyana Kemensah Height.

Pada majlis itu, upacara menyarungkan cincin pertunangan telah disempurnakan oleh ibu Fathuddin, Puan Hajah Jamilah disaksikan ahli keluarga terdekat.

Liyana memberikan tujuh dulang hantaran kepada Fathuddin yang terdiri daripada senaskhah Al-Quran, kain samping, butang baju Melayu, minyak wangi jenama Dunhill, manisan, kek dan kek cawan.

Pihak lelaki pula membalas lima dulang hantaran yang terdiri daripada satu set wangian, telekung, kek, cincin dan sirih junjung.

Dalam pada itu Liyana turut menghadiahkan sebuah lagu buat Fathuddin yang juga jirannya itu berjudul Cinta Bersatu dan akan dilancarkan 30 Mac ini.

Liyana Jasmay mengenakan sepasang persalinan berwarna putih gading pada majlis pertunangannya itu. Pakaian bertunangannya itu dianggarkan berharga RM10,000, direka oleh Rizman Ruzaini dan ia berkonsep gaun Puteri Diraja Inggeris menggunakan fabrik ‘Valentino Lace’.

Selain keluarga dan rakan-rakan media, antara selebriti yang hadir ialah, pasangan pengantin baru, Lisa Surihani dan Yusry KRU, Scha, Awal, Farish Aziz dan Tam.

Pelakon Liyana Jasmay membuat keputusan untuk mendirikan rumah tangga dengan Fathuddin Mazlan,28, yang juga seorang ahli perniagaan pada Januari tahun depan selepas menamatkan kursus jangka pendeknya di New York, Amerika Syarikat (AS).Gambar dari Gua.com.my

 

Anda Mungkin Meminati:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.