Aug 2009 18

Shopping: Bila Ketua Keluarga Membelibelah4

Posted In Umum

Biasanya aku dok bercerita pasal aku membelibelah, sekarang turn En. abang aku pula yang membelibelah. Biasalah tengah2 bulan macam inilah yang dia suka membelibelah. Sebabnya, tak ramai orang . Dan seperti biasa jugalah dia membeli bila2 masa barang keperluan dah nak habis (penting nih!!). Contohnya susu anak, makanan anak2 (makanan kami jugalah), dan apa2 stok awal bulan dah habis. Dulu selalu membelibelah dengan aku, bila dah ada baby dan H1N1 ni, dia membelibelah sorang2 ajelah. lagi bagus kan.. kalau tak lagi banyak yang diborong.

Biasa En. Abang aku pergi membelibelah dekat Giant, seksyen 9. Dekat sangatlah dengan rumah Mak Ayah dia, selalulah dia singgah sana lepas membelibelah sebab nak tunaikan ibadah yang wajib. apa lagi solat ler

List barang2, biasanya surirumah macam aku yang sediakan. Yelah kita aje yang tahu barang apa dah habis. Kekadang bila perasan ada barang yang terlupa tulis, aku message GoogleTalk dekat dia. Tapi kekadang dia tertinggal juga apa yang aku pesan. hmm biasalah umur dia pun dah meningkat, beruban pulak dah, dan sekarang kena cari cermin mata pula. kasi terang sikit hehehe.

list brg

Antara list yang aku suruh beli:

  1. Pampers Ash dan Ari
  2. Susu Ash dan susu untuk Mama
  3. Susu F&N dah beli dekat pasar
  4. Minyak Yuyi yang besar
  5. Gula 2 kg stok bulan puasa
  6. Ubat nyamuk refill untuk spare.. maklumlah selain H1N1, denggi pun banyak kes juga
  7. Sabun baju Daia 3kg
  8. Sabun pinggan Sunlight hijau pekat
  9. Sup bunjut Adabi Ash suka makan sup ayam
  10. Sirap RosAsh pun suka minum sirap selain Ribena
  11. Honey star & kokocrunch untuk Ash lagi
  12. dan lain2 En. Abang tambah sendiri…. Shower gel dia dettol
  13. Beras Stok kalau cuti seminggu…. ada chance ke?
  14. Glukos untuk Ari
  15. Vitagen untuk Ash kekadang Mama cukai juga
  16. Syampu Papa kepala dan bahu
  17. Kurma nak beli Yusof Tayob, tapi tak ada
  18. Kereta mainan untuk ash
  19. ada juga yang tak list kat sini sbb nanti panjang sangat. hehe

Jumlahnya.. paham2 ajelah ye. Susu Ash tuh kalau 5Kg X RM24…Dah seratus lebih. Biasalah kan.. Orang dah berkeluarga. 🙂 Syukur alhamdulillah sebab dapat juga kami berbelanja macam ni berbanding orang lain yang kurang berkemampuan.. 🙁 teringat dekat kakak kita.. 🙁


Anda Mungkin Meminati:


4 Comments

  1. eT says:

    heehe..kalo org laki beli barang dan xbg list apa akan jd sid?
    aku bese wat..list kot mulut jek..xder da kertas or google talk tuh..hehe

    • Mrs. Asida says:

      Kalu setakat 4 5 benda tu okay ler. Kalu byk2 tak teringat dek dia punyer. tp kalu ikram leh ingat semuanya yg ko pesan.. x nyah dok pakai list.. hehe abg aku tu nk masuk 30an dh umonya… hehe 🙂

  2. aida says:

    kalau husband yg membeli brg keperluan wajib diberi list..
    memudahkan dia nak membeli, takla lupa hehe

Leave a Comment

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.