Sesame Street

Tidak sangka rupanya Sesame Street ini dah berusia 40 tahun. Maksudnya dari zaman mak2 kita dulu. wakaka. Cerita untuk kanak-kanak yang berunsurkan pengajaran dan pembelajaran.

Dulu rasanya ada juga aku tengok sekali sekala cerita ini. Tidak menjadi habits pun. Anak-anak aku sekarang pula, rasanya tidak tengokĀ  langsung. Abang Ash itu kalau bangun pagi memang minta tengok cerita ‘toton’ a.k.a cartoon di Astro Ceria. Kalau tidak minta pun aku kasi tengok juga. Takut pula dia mengamuk time Papa dia hendak pergi kerja. ish ish.

So, aku rasa makin lama makin hilang seri dah Sesame Street ini.. kesian. Apapun aku suka tengok pic cartoon ini di Google search. Ini saja yang sempat aku print screen.

Sesame

Sesame2

Sesame3

One thought on “Sesame Street”

  1. sesame street-anak aku suka giler huhu.big bird,elmo,cookie monster,ernie n bert..huu puas aku nak melayan.cd elmo,patung elmo..haaih,mcm2..40tahun memang tua la hehe..patot la pyus pun suka,dia pun minat benda alah ni haha…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *