Selangor Vs Kedah

Piala Malaysia final diadakan di Stadium Bukit Jalil pada jam 8.50 malam.

Tiket Masuk

Dengan penuh semangat, Asid yang dah hampir 2 tahun naik LRT ni tetiba boleh pergi stadium sendiri. Naiklah LRT dari LRT Sentul Timur ke Bukit Jalil. Pergi pun dengan selamba keluar ofis sejam awal dari sepatutnya, dengan alasan ada hal. (Teruk benor).

Kena pergi stadium awal sikit, maklumlah ramai sangat makluk yang nak tengok perlawanan akhir nih (ada ke majlis ceramah islam seramai nih??). Nasib baik jugak lah naik LRT dari station 1st. Tak delah berebut sakan ngan makluk2 lain juga.

Sampai dekat LRT Bukit Jalil tuh, belum turun pun dah nampak ramai giler makluk berwarna kuning (ingatkan Bersamamu DIGI), rupanya penyokong2 Kedah. Mana pulak makluk2 merah…. tak nampak pun. Aiseh..

Sampai 15 minit sebelum pukul 6 petang. Dah lah sowang, lepas tuh tak ada pulak orang tunggu. Tension betui.Rupa2nya si Papa Ash tak sampai lagi. Katanya dia on da way tersangkut dalam jem. Memang dasyat betul jam nya tuh. Tulah sape suruh tak datang awal2.

Bila nak start tuh, masuk stadium selepas bergambar reramai (selangorfc.com group). Masa nih muka masing2 tengah happy. Harap2 Selangor bawa balik Piala FA lah ek malam ni.

Kelab Penyokong Selangor
Pasukan Lawan : Kedah
http://www.selangorfc.com

Masa masuk awal2 game nih memang seronok giler sebab dapat jaringkan gol 1:0. Lepas tuh masing2 semua dah nampak risau dan kecewa sebab Kedah pulak jaringkan 2 gol berturut2. Dasyat betul. Nampak sangat pemain selangor ni dah leka hanya dengan 1 gol. At least bagi arr jarak 2 gol. Lega sikitlah kalau nak main lemah gemalai pun. Tapi itulah.. kita hanya merancang, tuhan jua yang menentukan.

Walaupun kalah 2-3 kepada Kedah, diucapkan syabas juga kepada Selangor. At least Selangor bermain dengan bersungguh2.. macam ada semangat arr nak menang.

———- Sempat juga dengan artis., tapi malu pulak nak mintak bergambar dengan dia. Ada juga si Zakuan and the geng melepak dengan penyokong selangor. Adakah Zakuan main dengan Selangor pada musim depan? kuang. kuang..kuang..

Kapitan & Fendy

6 thoughts on “Selangor Vs Kedah”

  1. wakaka.. oo yg ade taik lalat tu ke? gf dia tu paling kenal laaa.. kemsalam kt mamat tu asid.. sokong of cosss selangor le.. kedah xmo sbb boss ong kedah eheh

  2. Macam kenal? hehe maybe jumpa masa tengok bola kot. Sokong mana?

    Yang tengah makan tuh, husband Asid.. sorang lagi girlfriend dia. Mana2 pergi mesti bersama. wakaka..

  3. sporting arr asid leh join tgk game siap g stadium tu naik lrt. ina n husben ade hal jd xdapek le nk join member2 husben. elok gak .. lemassss org ramai.. mamat 2 org tu cm penah nampak je..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *