Selangor 2 Persib Bandung 0

Dari SelangorFC.com

SELANGOR muncul juara edisi pertama Piala Selangor 2009 selepas berjaya menewaskan kelab Indonesia, Persib Bandung 2-0 di Stadium Shah Alam malam tadi.

Terikat tanpa jaringan pada separuh masa pertama, dua gol Selangor hadir menerusi jaringan pemain jemputan, Bambang Pamungkas pada minit ke-56 dan ke-60.

Gol pertama diperolehi selepas Bambang menolak masuk bola lorongan Safee Sali dari sebelah kiri manakala gol kedua pula menerusi satu serangan balas apabila Bambang menyudahkan bola tolakan seorang lagi pemain jemputan, Elie Aiboy.

SELANGOR:

21-Hamsani Ahmad, 3-Razman Roslan (19-D.Surendran), 5-Khairul Anuar Baharom, 6-Nasriq Baharom, 15-P.Gunalan (4-Asraruddin Putra Omar), 8-Elie Aiboy, 14-Hardi Jaafar, 17-Amri Yahyah (c), 23-R.Surendren (28-Amirulhadi Zainal), 10-Safee Sali (9-Rudie Ramli), 20-Bambang Pamungkas (24-Fitri Shazwan Raduwan).

Cepat juga diorang update result Piala Selangor ini. Walaupun tuanpunya website tak sampai rumah lagi. Katanya jalan jamm teruk, so lepak kedai mamak dulu. Balik pun ke KL.. jauh lagi perjalanan. Anak-anak dah tidur. Kesian Babang cuba tahan mata tunggu Papa dia balik. Tiap kali jiran2 buka pintu rumah diorang, dia ingat Papa dia balik… “Ma.. ma.. Papa.. Papa”. bagitahu Mama yang Papa dia dah balik. Mama pun jawab, “bukan.. Papa belum balik. Papa tengok bola.” “ooo…” jawab babang lagi. Seakan paham. Jam 1145 akhirnya Babang terlelap juga. 🙂 .bersambung…

AshrafBabang : My little hero… muah3x

Dua tahun lebih dah. Dah pandai macam-macam…

Sayang Anak Mama ni.. heeheh3x

p/s to Nana: Kak Ida ni macam dah tulis novel pulak.. hehe2x

2 thoughts on “Selangor 2 Persib Bandung 0”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *