Sakit Lagi

Minggu lepas, Khamis Asid sakit lagi. Petang lepas kasi makan dekat Baby Ash tetiba je sakit pinggang then berdenyut2. Call Papa suruh hantar Mama ke klinik KITA for injection sementara hendak ke hospital. Bila dah injection dapat surat untuk pergi hospital. Malam tu siap2 ke Shah Alam, get ready kalau sakit malam ni terus ke Hospital. At least ada orang tolong jagakan Ash.

Then hari Jumaat, Mama bawa Asid ke klinik Saraan dekat bangsar. Check air kencing, then dapat antibiotik dan air pelawas makanan (Ural). huhuhu Doktor pesan Asid minum air banyak2. Biar batu tu keluar. Kekadang risau jugak takut kena operation in case batu karang ni terlalu besar, kalau tidak just guna laser je untuk hancurkan batu ni. Kalau boleh tak nak masuk hospital, yelah kesian ASh. Siapa nak tolong jaga.. nak susukan dia lagi. huhuhu Sedihnya.

Sekarang dah tiga kali pergi hospital. Sakit nya hanya Allah saja yang tahu. Sakit sangat. 🙁

Anda Mungkin Meminati:

12 thoughts on “Sakit Lagi”

  1. tu cakap mizz tu asid.. baik berubat cara kampung…ayah oya dulu pas buat rawatan kg trs keluor sumer batu karang tu… oya harap asid cepat2 sembuh ek…..

  2. Waalakumussalam Mizz,

    Itu lh Mizz, mmg nak try ubat kat kampung Asid tuh. Ada jugalh yang pandai. Cuma tak berkesempatan je nak balik. InsyaAllah awal ramadhan ni Asid balik.

    Thanks ya!!

  3. assalamualaikum

    kak, penyakit batu karang mmg sakit.. sbb mizz pnh tgk ayh mertua mizz kene batu karang smp tak leh jln.. pastu kuar masuk hospital je.. kesian betul bila tgok.. pastu mizz ckp kat ayh mertua mizz, klu nak try berubat kampung, ayh mizz blh buat.. kt kampung, klu org skt batu karang kt kampung mizz, insya’allah blh sht..
    akak dh try ubat cara kampung ke? klu hospital ni, dia hilang tak lama pastu sakit semula.. ayh mertua mizz smp sekarang alhamdulillah sihat… mungkin sebab serasi kot..
    akak try la berubat cara kampung.. jgn biar lama2 sakit tu…

  4. Waalaikumussalam Ima,

    kadang2 okay, tapi tulah makan kena pantang. hmm macam2 fav yg tak boleh makan. huhuhu 🙁
    Ye ke tahan kencing pun jadi penyebabnya? tak tahu pulak, ingatkan kurang minum air je.

    Thanks Ima. 🙂

  5. salam~~
    kak asid…kene batu karang ke??
    astagfirullah…akak ok x??
    ni kes tahan air kencing la ni… bahaya la akak…
    jangan la wat mcm tu lagi… pas ni, pas sehat nti, jangan tahan2…
    kalo da terasa tu, pegi je toilet…
    cian akak…
    smoga bulan ramadhan yg nak tiba ni bagi kemudahan dan kesehatan kat akak ye…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *