Sakit Lagi

Minggu lepas, Khamis Asid sakit lagi. Petang lepas kasi makan dekat Baby Ash tetiba je sakit pinggang then berdenyut2. Call Papa suruh hantar Mama ke klinik KITA for injection sementara hendak ke hospital. Bila dah injection dapat surat untuk pergi hospital. Malam tu siap2 ke Shah Alam, get ready kalau sakit malam ni terus ke Hospital. At least ada orang tolong jagakan Ash.

Then hari Jumaat, Mama bawa Asid ke klinik Saraan dekat bangsar. Check air kencing, then dapat antibiotik dan air pelawas makanan (Ural). huhuhu Doktor pesan Asid minum air banyak2. Biar batu tu keluar. Kekadang risau jugak takut kena operation in case batu karang ni terlalu besar, kalau tidak just guna laser je untuk hancurkan batu ni. Kalau boleh tak nak masuk hospital, yelah kesian ASh. Siapa nak tolong jaga.. nak susukan dia lagi. huhuhu Sedihnya.

Sekarang dah tiga kali pergi hospital. Sakit nya hanya Allah saja yang tahu. Sakit sangat. 🙁

12 thoughts on “Sakit Lagi”

  1. w’salam Meen.

    Thanks Narisha,
    Kakak Asid pun suruh beli air barli,tp bukan limau barli tp beras barli. Asid ingat weekend ni balik kmpung umah nenek, nk berubat secara traditional. Ada perkembangan nanti Asid akan bgtahu semua ek. 🙂

  2. haaa? Asid kene batu karang?

    Kesian Asid. Minum air banyak-banyak Asid. Kalau boleh minum 4-5 botol air mineral besar tu sehari. Owg kata lagi kerap kita minum air lagi senang benda tu kuar. Owg kata la.. Na pun tak tau betul ke tak. Lagi satu minum air barli bebanyak. Opah yang urut Na kata boleh ilangkan batu karang. Tapi jgn campur gula banyak. Kalau bleh tahan jgn campur gula langsung.

  3. a’kum…lama x dgr berita asid rupanya sakit, meen pun dah lama x buka log ni blk kg…so skrg nih camner sihat ke yg penting kena kuatkan semangat demi baby ash…apa2 perkembangan bgtau k…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *