Piala Thomas: Berakhirnya Episod Perjuangan

Agak lambat aku post entry pasal game semalam. Biasalah perasaan kecewa di campur hampa. Apakan daya kemampuan skuard badminton sampai setakat itu saja. Permainan semalam adalah dijangka KALAH. Tapi takdelah sampai menjangka kesemua set kita main.. kalah. huhu Apapun ada juga berfikiran positif, pemain kita menunjukkan semangat dan permainan yang baik (tidak mengalah). Dihati mereka ini, pemain2 kita masih dianggap WIRA. Bagi aku pula???? huhu

โ€˜Kita tewas kepada pemain China yang lebih berkualiti. Pemain kita sudah berusaha sedaya upaya di atas gelanggang, malah persiapan juga dilakukan dengan amat baik, tapi nampaknya pemain China lebih sempurna,โ€ kata Rashid dalam sidang media. lagi berita

P/S: Majulah sukan untuk negara. ๐Ÿ™‚

2 thoughts on “Piala Thomas: Berakhirnya Episod Perjuangan”

  1. pd pendapat sy kita mesti mlahirkan pemain2 plapis yg br yg mantap super power lebih ramai pemain seperti datuk lc wei dlahirkan dan beregu plak digeruni oleh pihak lwn tmasuk neg china br la bleh mbuat impian mrampas piala thomas dr china.setakat dgn jepun pun tewas bmaksa kena berusaha dgn lbh keras.

    1. :). masalah begini sebenarnya diorg dah tahu awal2 lagi tapi itulah masing2 ada propagana sendiri. Semuanya pandai berpolitik. Masing2 lakukan atas kepentingan sendiri bukannya untuk negara. Tak tahu siapa yang harus disalahkan…

      Ada yang kata, kurangnya budget.. menghadkan mereka melaksanakan kejohanan2 badminton untuk mencari pelapis2 pasukan negara.

      Entahlah nak kata macammana… takkan lah tak de budak2 belia yang ada bakal kan? alih2 diorang juga yang main. Yang tua2 jerk…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *