Birthday Party Jiran Depan
Jan 2017 08

Semalam ada birthday party jiran depan rumah, berkhemah bagai. Sambutan besar2an maybe sebab cucu seorang aje, masih tunggal. Siap ada badut, pengacara. pong pang pong pang dengan musik dan loud speaker.

Ramai hadir termasuk saudara mara mereka, sahabat handai dan jiran tetanga yg lain.

Yang peliknya, kami tak ada dijemput. Selalu majlis diorg mesti jemput kita. Nak kata gaduh, tak ada gaduh sbb bertegur2an dan senyum aje setiap hari ..pasal hari2 Asid hantar dan ambil budak2 sekolah ni. hmm ada salah ke kita?

hmm entahlah, Asid takde kisah pun kalau tak menjemput.. mungkin tak cukup nanti nasi jamuan dan sebagainya. Cuma rasa sedih bila tengok budak2 ni menjenguk di depan pintu, tengok budak2 main2.. menari2 dgn badut tu semua. Nak lari, kereta pula tak boleh keluar, di block khemah dan mereka.

Sedih bukan apa, sedih pada diri sendiri yang kurang berusaha. Kalau lebih berusaha pasti Allah beri rezeki lebih banyak, boleh lah anak2 sambut birthday diorg meriah begitu tanpa rasa duit membazir digunakan.

so azam baru ni, usaha usaha hinga kaya berjaya … πŸ™‚

$$$$$$$$$$$$ pls come to me πŸ™‚

Anda Mungkin Meminati:

Esok Sekolah Bermula Sesi 2017
Jan 2017 02

Alhamdulillah semua dah settle untuk sekolah Kebangsaan dan Agama untuk anak-anak kesayangan saya ini. Baju dah siap iron oleh Papa mereka. Syukur alhamdulillah diatas rezeki ini. Semoga anak-anak rajin menimba ilmu hingga berjaya ke menara gading dan seterusnya berjaya dalam pekerjaan masing2.. di dunia dan di akhirat.

Mama love U alls.. πŸ™‚

 

Anda Mungkin Meminati:

Wash Drum Cleaner (Power Max)
Jan 2017 01

Assalamualaikum, Asid nak share pasal sabun Wash Drum Cleaner ni . Sabun untuk membersih mesin basuh. Jangan kita asyik basuh kain aje, mesin basuh juga perlu dibersihkan. At least sekali dalam masa 6 bulan.

Membersih dan Menyahkuman Mesin Basuh

Dengan sabun ini, tak susah mana pun. Mula2 beli sabun ini, RM15.40 sekotak. Dalam nya ada 2 bungkus sabun 300g satu. Jadi boleh basuh 2kali.

  1. Masukkan sabun sepaket dalam mesin basuh, masukkan air penuh. Kemudian tekan basuh Wash sahaja. Jangan tekan Spin ye. Biarkan semalaman dulu.
  2. Kemudian, pagi nya mulakan wash/spin macam biasa basuh kain tu.
  3. Ulang wash/spin banyak kali sehingga kotoran dalam mesin basuh hilang.
  4. Jalan lupa bersihkan juga tempah penapisnya sekali.

Berminat untuk beli sabun ini, boleh contact Asid.. 0123312030

Anda Mungkin Meminati:

Resipi Apam Gebu
Jan 2017 01

APAM GEBU

Bahan-bahan:
3 cawan tepung beras
1 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan gula pasir
1 packet mauripan@ibu roti
2 cawan nasi
3 cawan air

Cara2 (FB My Collection):
Blend air dgn nasi sampai betul2 halus. Kemudian, campur semua bhn.
Tutup dgn kain bersih, biar sejam atau sampai adunan kembang. Kukus. Jgn lupa oles acuan dgn sdkt minyak. Letak adunan 95% penuh acuan. Kukus dgn api sdrhana. Adunan ni dpt dlm 30 bj.

Gambar : Rozieta Hasan




Anda Mungkin Meminati:

Selesai Bayaran Yuran Sekolah Tahun Depan
Dec 2016 27

Alhamdulillah, hari ini settle pembayaran yuran dan keperluan sekolah Ashraf dan Arisha untuk tahun depan ni.

Tapi baju sekolah tempah jahit dengan mak cik diorang ni belum2 lagi terima. Post dari kampung.

Biasa beli keperluan-keperluan sekolah ni di kedai aje. Tak ada jahit menjahit ni.

Hantar jahit ini sebab nak menolong makcik diorg dapatkan sumber pendapatan. Tapi bukan senang nak tolong orang, pening kepala dibuatnya. Lama dah order, tak dapat2 lagi. Sekolah pun lg 5hari lagi. Sedih betul. πŸ™

Anda Mungkin Meminati:

Page 5 of 226« First...34567...102030...Last »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.