Shopping Barang Sekolah Budak2 – Batch 1

15139708_10209342601294340_460641381_n

Assalamualaikum.

Tengok list di atas banyak tak? Hampir 500 nilainya.

ini baru batch 1 pembelian barang2 sekolah Abang dan Adik ni.

Baju sekolah pegawas tak ada jual lagi, sales Kembali ke Sekolah pun belum mula.

Tapi alhamdulillah hampir 90% siap disediakan. Rezeki juga dapat sediakan awal.

Lepas ni cari baju sekolah aje.

Anda Mungkin Meminati:

Yang Baik Jadikan Panduan

Yang baik jadikan panduan…

1. Marah selama 5 minit akan menyebabkan sistem imun tubuh kita jadi lemah selama 6 jam.

2. Dendam dan Menyimpan Kepahitan akan menyebabkan imun tubuh kita mati. Dari situlah bermula segala penyakit, seperti Stress, Kolesterol, Hipertensi, Serangan Jantung, Rhematik, Arthtritis, Stroke ( perdarahan/penyumbatan pembuluh darah )

3. Jika kita sering biarkan diri kita Stress, maka kita akan alami Gangguan Pencernaan.

4. Jika kita sering merasa Khuatir, maka kita mudah terkena penyakit Nyeri Bahu.

5. Jika kita Mudah Tersinggung, maka kita akan cenderung terkena penyakit Insomnia (susah tidur).

6. Jika kita sering mengalami Kebingungan, maka kita akan terkena Gangguan Tulang Belakang Bahagian Bawah.

1002048_666154703427893_1590660587_n

7. Jika kita sering biarkan diri kita rasa takut yang Berlebihan, maka kita akan mudah terkena penyakit Ginjal.

8. Jika kita suka Berfikiran Negatif, maka kita akan mudah terkena Dyspepsia ( penyakit sulit mencerna ).

9. Jika kita mudah Emosi & cenderung Pemarah, maka kita terdedah pada penyakit Hepatitis.

10. Jika kita sering merasa “Sombong” ( menolak kebenaran dan meremehkan orang lain ) terhadap lingkungan, maka kita akan berpotensi mengalami Penurunan Kekebalan Tubuh.

12. Jika kita sering Anggap Mudah semua persoalan, maka hal ini boleh akibatkan penyakit Diabetes.

13. Jika kita sering merasa Kesepian, maka kita boleh terkena penyakit Demensia Senelis ( berkurangnya memori dan kontrol fungsi tubuh ).

14. Jika kita sering Bersedih dan rasa selalu Rendah Diri, maka kita boleh terkena penyakit Leukemia ( kanser darah putih )

Sumber dari buku “The Healing dan Discovering the Power of the Water” By : Dr. Masaru Emoto.

~Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah

Anda Mungkin Meminati:

Minyak Aromaterapi Untuk Ibu Mengandung

ivmist-keperluan-ibu-mengandung

Assalamualaikum yer mommy2 semua..
Bila hendak bersalin anda mula terpikir pasal minyak kannnn…minyak untuk baby… minyak utk sendiri….
minyak apa yg patut guna?
Sebelum mommy2 semua naik minyak sebab duduk pikir2 minyak apa yg nak guna..
meh sini akak nak kaboo… Untuk mudah guna…pelbagai guna & fungsi…
tak kira masa di mana saje…. gunalah ivmist ini.
.
Kegunaan ivmist sewaktu berpantang
==================================
Sembur pada kepala untuk gantikan param.
Sapu dan ratakan pada seluruh badan gantikan pilis.
spray pada air mandian untuk mandian herba.
.
?? InsyaAllah
buang angin dan menyegarkan seluruh badan??
.
Guna juga keatas Bayi: guna ivkids yer
======================================
.
Campur dalam air mandian.
Sapu pada tapak kaki dan perut utk elak kembung.
Spray pada bantal utk legakan selsema dan batuk.
Campurkan dgn myk kelapa dara sapu pada seluruh badan untuk kesegaran.

Psssttt…. banyak lagi guna lain dik oiiii…

Minat nak cuba… Mehh sini call akak?
Wassap/pm 0123312030

Anda Mungkin Meminati:

Petua Mewujudkan Kebahgiaan Di Dalam Rumahtangga

dao-keluarga-bahagia

Petua Mewujudkan Kebahgiaan Di Dalam Rumahtangga? 

  1. Isteri Mesti Menjaga Telinga Suami. Hal ini bermaksud sebagai seorang isteri perlu menjaga perkataan. Jangan sampai menyakitkan pendengaran suami kita mendengar.
  2. Jaga Pandangan Mata Suami Kita. Isteri perlu menjaga penampilan diri, kesihatan, kecantikan untuk suami. Kebanyakkan wanita menjaga kecantikan mereka apabila keluar rumah. Mereka menggayakan segala jenis solekan apabila keluar rumah tetapi apabila berada dirumah amat selekeh sekali dihadapan suami.
  3. Menjaga Hidung Suami. Isteri perlu sentiasa berbau wangi dan gunalah minyak wangi dirumah sahaja. Islam melarang wanita muslimah menggunakan wangian yang melampau sehingga menarik perhatian dan merangsang lelali selain suaminya. Seorang wanita Islam yang keluar rumah dengan berhiasa dan memakai minyak wangi berlebihan adalah mengundang dosa.

Petikan dari Buku Celik Mata Reset Minda – Prof Dr Muhaya Hj Mohamad.

keluarga-bahagia

Anda Mungkin Meminati:

Jualan Buku Terpakai Tahun 1

Assalamualaikum, anak beberapa buku nak jual. Tengok2 lah ye, ada yang berkenan boleh lock untuk beli.

COD di Shah Alam, Selangor.. nak dipos pun boleh tapi kena tambah kod postage.

Whatsapp 0123312030 (Pn Asida)

buku-terpakai-readers-year-1-bacaan-luas-tahun-1

Asal RM5.50 sebuah, lelong skrg RM5 untuk 2 buku ini

Antara tajuk-tajuk cerita yang ada di dalam buku ini:

photo-13-11-2016-12-51-15-pm

photo-13-11-2016-12-51-29-pm

Anda Mungkin Meminati: