Afgan – PadaMu ku Bersujud
Oct 2012 18

Salah satu lagu Tema dalam Janji Kekasih.

Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa kulihat
Selain hanya namaMu, ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari
Segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
HambaMu yang selalu bertaubat

Ampuniku ya Allah
Yang sering melupakanMu
Saat Kau limpahkan karuniaMu
Dalam sunyi aku bersujud
Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari
Segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
HambaMu yang selalu bertaubat

Ampuniku ya Allah
Yang sering melupakanMu
Saat Kau limpahkan karuniaMu
Dalam sunyi aku bersujud

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
HambaMu yang selalu bertaubat

Ampuniku ya Allah
Yang sering melupakanMu
Saat Kau limpahkan karuniaMu
Dalam sunyi aku bersujud
PadaMu

Anda Mungkin Meminati:

Tambah Lemon Dalam Teh
Oct 2012 16

Untuk peningkatan kesihatan, apakata kita perah lemon dalam teh hijau. menurut penyelidikan dari Universiti Purdue, Amerika Syarikat… dengan menambah jus leomn, ia memelihara lima kali lebih banyak POLIFENOL. Jus lemon menrupakan tambahan vitamin C yang melindungi antioksidan teh semasa proses penghadaman.

 

Polifenol adalah kelompok zat kimia yang ditemukan pada tumbuhan. Zat ini memiliki tanda khas yakni memiliki banyak gugus fenol dalam molekulnya. Polifenol berperanan dalam memberi warna pada suatu tumbuhan seperti warna daun saat musim gugur.

Pada beberapa penelitian disebutkan bahwa kelompok polifenol memiliki peran sebagai antioksidan yang baik untuk kesehatan. Antioksidan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit jantung dan pembuluh darah dan kanker. Terdapat penelitian yang menyimpulkan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit Alzheimer.

Polifenol dapat ditemukan pada kacang-kacangan, teh hijau, teh putih, anggur merah, anggur putih, minyak zaitun dan turunannya, cokelat hitam, dan delima.

Kadar polifenol yang lebih tinggi dapat ditemukan pada kulit buah seperti pada anggur, apel, dan jeruk.

Anda Mungkin Meminati:

Rempah Mee Bandung Sedap ! Batu Pahat Mariii
Oct 2012 09

Assalamualaikum,

Hari ini asid nak share resepi Mee Bandung. Dengan adanya pek rempah segeranya lagi mudah. Asid jual RM6 untuk 1pek, Minima order 4pek ya.

Mee Bandung (1 Kg Mee Kuning)

Bahan-bahan utk Air Rebusan daging:-
+ Air 2 liter
+ Daging lembu 200 Gram
+ Rempah tumis 50 Sen >>>>
+ Minyak masak 5 sudu makan

Cara masak Mee Bandung Sedap ini:-
+ Tumiskan rempah tumis mee bandung
+ Masukkan 2 liter air dan daging tadi
+ Tutup periuk dan tunggu sehingga daging empuk dengan nyalaan api sederhana (+-30minit)

 

** boleh masukkan bahan-bahan lain seperti sawi, bawang goreng mengikut selera anda

Nak cuba?? Boleh membuat tempahan rempah tumis Mee Bandung sedap ni dengan klik banner di bawah!

REMPAH PEK FAMILI

180gram/pek

Harga hanya RM6 sepaket

SENARAI HARGA!!

4 pek = RM30 SM, RM35 SS

8 pek = RM60 SM, RM70 SS

12 pek = RM85 SM

16 pek = RM110 SM

40 pek [borong] = RM195 SM, RM210 SS

 

boleh order melalui>>

SMS: 0123312030

email: asieda82@gmail.com

Anda Mungkin Meminati:

Walnut Sihatkan Sperma – Tips Mudah Hamil
Oct 2012 06

Selain dari mampu melindungi jantung, Kacang nyatanya Walnut dapat memberi manfaat bagi kesihatan sperma. Kandungan lemak dalam walnut memberi kesan positif pada perkembangan sperma.

Dalam, kajian yang dilakukan, lelaki yang mengambil walnut selama 12minggu secara berterusan mengalami peningkatan dari segi kekuatan, pergerakan serta bentuk sperma.

Dr Allan pacey, Pakar Andrologi dari Universiti Sheffield menyatakan bahawa hasil kajian tersebut menunjukkan jumlah walnut yang diambil mempengaruhi kualiti sperma yang dihasilkan.

 

P/s: Selain walnut, pernah terbaca bahawa makan togey juga dapat meningkatkan jumlah sperma.

Anda Mungkin Meminati:

Kisah Ashraf
Sep 2012 29

Bulan lepas, Ashraf accident. Gara-gara bermain futsal di dalam rumah di waktu malam.

Jam 10.30mlm  masih aktif berkejaran dengan Arisha, adiknya.

Main kejar2, pijak bola dan jatuh tersadung ke lantai. Dia nangis, “sakit..sakit” katanya. Papa dan cuak bila tengok darah menitik2 ke lantai. Mama bergegas ambilkan seketul ais besar bersama towel kecik. Letak atas luka di dahinya. Niatnya satu semoga Allah membuat darahnya cepat behenti.

Dalam keadaan kelam-kabut, cuci mangga gate depan pula hilang kemana. Padahal jatuh ke tepi sofa aje. Maklumlah tengah panik giler, semua nya fikiran dah jadi kacau bilau. Bila teringat balik, memang lawak giler. Dalam 15minit – 20 minit jugalah mencari kunci tak jumpa, sampai darah lukanya berhenti.

Keluar rumah, fikir nak pergi Klinik Dr. Rosli ke terus ke Hospital SALAM. Nak pergi ke klinik… fikir pula, boleh ke diorang jahit lukanya tuh, besar ni. Kalau pergi SALAM pula, mesti terus masuk Wad jahit dan tidur semalaman [konpem] tarik duit maa.

Last2 kata pergi Klinik Dr. Rosli berdekatan dulu. Kalau diorg tak dapat jahit, at least diorang balut dulu. Then kita terus pergi PPUM emergency case.

Sampai Klinik Dr Rosli, nurse depan kounter suruh daftar dulu, cakap ‘ boleh tak masuk dulu, hentikan darahnya, pastu saya daftar’. Tanya pula dia ke nurse lelaki sorang lagi, baru di suruh masuk bilik no3. Doktor check, luka dalam kena jahit.. boleh pula nurse lelaki kata.. tak dalam ni, tak perlu jahit Dr.” macam dia pula doktornya. “Kalau tak jahit, doktor balut aje kami check sekali lagi dengan hospital”. Pastu Doktor buatkan surat untuk PPUM. oklah tuh…thanks Dr.

Hasil balutan Klinik Dr. Rosli

Sampai di PPUM, memang banyak step kena buat, tunjuk surat doktor, daftar. Check ngan Doktor, check keadaan dia, -X-ray, cerita kejadian full story.. haha. Then baru tengok luka.. bila buka aje, nurse cakap…” hmm kena jahit ni doktor.. besar lukanya.. siannya dia”. Doktor kata ya.

Lepas selesai, Nurse cakap duduk dulu tunggu jap ye kita panggilkan doktor untuk buat surgery ni. Kalau kami memang boleh jahit, tapi tak cantiklah.. kalau doktor tu nanti cantik sikit, lagipula dia masih budak”. Maybe kesannya luka nanti boleh nampak cantik dan tidak hodohlah sangat. i think..

Oklah tu dah kembali ceria

masa kenduri, lepak atas aje sebab malu dengan tetamu yang tanya ‘KENAPA kepala??’. Nasib baik adik ada temankan

hari ini… luka dah baik. Kesan taruk gel gamat aje.. suci, murni dan mudah digunakan [pemberian Mok De nya]

Anda Mungkin Meminati:

Page 30 of 228« First...1020...2829303132...405060...Last »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.