Kisah Ashraf
Sep 2012 29

Bulan lepas, Ashraf accident. Gara-gara bermain futsal di dalam rumah di waktu malam.

Jam 10.30mlm  masih aktif berkejaran dengan Arisha, adiknya.

Main kejar2, pijak bola dan jatuh tersadung ke lantai. Dia nangis, “sakit..sakit” katanya. Papa dan cuak bila tengok darah menitik2 ke lantai. Mama bergegas ambilkan seketul ais besar bersama towel kecik. Letak atas luka di dahinya. Niatnya satu semoga Allah membuat darahnya cepat behenti.

Dalam keadaan kelam-kabut, cuci mangga gate depan pula hilang kemana. Padahal jatuh ke tepi sofa aje. Maklumlah tengah panik giler, semua nya fikiran dah jadi kacau bilau. Bila teringat balik, memang lawak giler. Dalam 15minit – 20 minit jugalah mencari kunci tak jumpa, sampai darah lukanya berhenti.

Keluar rumah, fikir nak pergi Klinik Dr. Rosli ke terus ke Hospital SALAM. Nak pergi ke klinik… fikir pula, boleh ke diorang jahit lukanya tuh, besar ni. Kalau pergi SALAM pula, mesti terus masuk Wad jahit dan tidur semalaman [konpem] tarik duit maa.

Last2 kata pergi Klinik Dr. Rosli berdekatan dulu. Kalau diorg tak dapat jahit, at least diorang balut dulu. Then kita terus pergi PPUM emergency case.

Sampai Klinik Dr Rosli, nurse depan kounter suruh daftar dulu, cakap ‘ boleh tak masuk dulu, hentikan darahnya, pastu saya daftar’. Tanya pula dia ke nurse lelaki sorang lagi, baru di suruh masuk bilik no3. Doktor check, luka dalam kena jahit.. boleh pula nurse lelaki kata.. tak dalam ni, tak perlu jahit Dr.” macam dia pula doktornya. “Kalau tak jahit, doktor balut aje kami check sekali lagi dengan hospital”. Pastu Doktor buatkan surat untuk PPUM. oklah tuh…thanks Dr.

Hasil balutan Klinik Dr. Rosli

Sampai di PPUM, memang banyak step kena buat, tunjuk surat doktor, daftar. Check ngan Doktor, check keadaan dia, -X-ray, cerita kejadian full story.. haha. Then baru tengok luka.. bila buka aje, nurse cakap…” hmm kena jahit ni doktor.. besar lukanya.. siannya dia”. Doktor kata ya.

Lepas selesai, Nurse cakap duduk dulu tunggu jap ye kita panggilkan doktor untuk buat surgery ni. Kalau kami memang boleh jahit, tapi tak cantiklah.. kalau doktor tu nanti cantik sikit, lagipula dia masih budak”. Maybe kesannya luka nanti boleh nampak cantik dan tidak hodohlah sangat. i think..

Oklah tu dah kembali ceria

masa kenduri, lepak atas aje sebab malu dengan tetamu yang tanya ‘KENAPA kepala??’. Nasib baik adik ada temankan

hari ini… luka dah baik. Kesan taruk gel gamat aje.. suci, murni dan mudah digunakan [pemberian Mok De nya]

Anda Mungkin Meminati:

Jalan-Jalan Ke JB : Bahagian 3 : Legoland
Sep 2012 19

Assalamualaikum,

Menghadiri Masjlis Perkahwinan Noor.

Petangnya balik ke hotel Seri Malaysia berehat sebelum perjalanan ke Legoland Malaysia.

Legoland Malaysia is doing promotions and roadshows locally and overseas from this month. Those interested can also get more information on its website, www.legoland.com.my.

The theme park, Boerst said, will also be launching its annual passes this month at a special discount for 2013.

The special prices are RM195 for adults, RM150 for children while a RM30 discount for MyKad holders is offered for a limited period.

The normal annual pass costs RM275 (adult) and RM210 (child), with a RM30 discount for MyKad holders.

Boerst said the entrance fee for an adult has been fixed at RM140, a child at RM110 and MyKad holders will get a RM30 rebate.

Anda Mungkin Meminati:

Jalan-Jalan Ke JB : Bahagian 2
Sep 2012 08

Selepas menghadiri majlis Rumah Terbuka dan Doa Selamat EHPS kami pulang ke tempat penginapan kami di Seri Malaysia Larkin, Johor Bahru.

Malamnya pergi ke rumah Mak Wan di Taman Kempas untuk Majlis Pertunangan dan anak nikah anaknya.. Noor bersama pasangannya. Kiranya jalan-jalan ke JB ini ada 2 tujuan utama. 2 ini 1. Bagus kan? hehe

Pergi ini kami berdua aje, Asid dan Arisha. Tupasal lah banyak gambar kami aje. Papa dan Ashraf pergi tolong Bola, kalau dah hantu bola.. mana2 tempat pergi pun jadi walaupun bukan pasukan idola yang main. sabar ajelah. Rembat uncle K diorang sekali. Dah tinggal Keisya dan Umminya saja. hehe

Malam makeup tebal sikit.. hehe tak adalah makeup just pakai bedak Arab aje. Memang rasa best.

Kalau nak beli boleh roger2 asid ya : 0123312030

Keisya & umminya

 

Anda Mungkin Meminati:

Jalan-Jalan Ke JB : Bahagian 1
Sep 2012 07

Alhamdulillah Syukur.

1 September lepas turun ke Johor Bahru, Johor untuk menghadiri Majlis Rumah Terbuka dan Doa Selamat untuk Eida Hassan Pretty Shop. Raikan bersama agent2 EHPS ini termasuklah Asid.

Sampai agak lewat kerana ada urusan lain sebelum itu di Taman Kempas, JB.

Anyway terima kasih kepada EHPS kerana memberi peluang kepada Asid untuk menyertai agen jualan produk kecantikan dan kesihatan kak Eida. Tak sangka juga dapat jadi Naib Juara untuk agent jualan terkini. Tahun depan hope lebih semangat dan berjaya kaya macam tokey pula. hehe

Tak lupa juga, Doa mengiringi Kak Eida sekeluarga semoga success berjaya dan kaya raya supaya kami agen2 nya akan turut kaya dan berjaya. Amin.

Nak tahu produk kecantikan dan kesihatan apa yang kami jual?? KLIK SINI ya

 

Anda Mungkin Meminati:

SELAMAT HARI MERDEKA MALAYSIA KE 55
Aug 2012 30

Sudah 55 tahun kita merdeka! Bersyukur atas rahmatNya kerana kita berada di bumi Malaysia yang aman bahagia ini 🙂

Salam hari kebangsaan buat anda semua ya.

 

 

Anda Mungkin Meminati:

Page 30 of 227« First...1020...2829303132...405060...Last »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.