Karnival Karangkraf @ Shah Alam

Assalamualaikum,

Hari ini jadual Asid so padat. Dari pagi…pergi belajar memotong dan menjahit jubah di Masjid Seksyen 18 (dekat sangat ngan rumah). Belajar basic jerk seperti mengambil ukuran badan: dada, pinggang, bahu, punggung, labuh baju, lebar baju, panjang lenggan dsbg. Lepas itu, draw atas kertas minyak then gunting. Tadi tak sempat nak buat ukuran kain (jika untuk baju kurung). Yang bestnya yuran belajar murah tersangatlah murah iaitu RM5. Insya-Allah, akan ada sambungan kelas itu lagi.

Lepas itu, pergi ke Karnival Karangkraf yang berlangsung sehingga hari esok! Banyak juga lah tangkapan Asid disini. Seperti yang diwar2kan last week, Asid nak cari majalah PaMa untuk lengkapkan koleksi (4 buku). Tapi so sad, stok ada dari bulan 6, 2010 ke atas jerk. Pastu ada promotion kalu beli 3 buku edisi baru. Aiseh Asid dah beli dah terbitan tahun ni, so melepas cabutan bertuah ini.. hehe kalau cabut pun, boleh bertuah ker? hehe Lagipun beli 4 buku terbitan lama tu Asid dapat bedak G&G dan Barut Bayi Damia .

Kemudian, pergi jejalan lagi walaupun sorang2 still okay husband dan anak2 duduk tunggu dalam kereta. Cari novel Dunia untuk KakJa tak jumpa tapi sempatlah rembat beberapa buah buku dan majalah lagi. hehe Oleh kerana semangat belajar menjahit pagi tadi, Asid beli buku Sulaman Manik. ceh berangan nak menjahit manik dan labuci pulak.. :). Total tangkapan dekat sini RM66.90. Dapat free : Bedak, barut bayi, 2cd (The Best Of BILLIE HOLIDAY dan FIMIE DON : bintang2 untuk Mama&Papa), sticker, kupon Omega Capsule dan dll. 🙂

Mamat : Ish diorang ni beli novel macam beli buku sekolah. Berbakul2.

Minah: Dah diorang suka membaca. Ko pulak tak suka membaca…

Sempat juga telinga ini mencuri perbualan mereka. To me? no komen.  Dah hobi diorang.. nak buat macam mana? kekadang pikir, hobi membaca ini boleh buat diorang lepak kat rumah.. daripada hobi diorang melepak2, menonton wayang dan membuat wayang tu!

Petangnya, lepak dekat rumah sementara menunggu orang datang ambil something. Pastu tinggal bertiga sebab Papa pergi tengok Bola Selangor Vs Kelantan dengan memakai jersy baru. hehe 🙂


Fridge Magnet From Abu Dhabi

Assalamualaikum, lamanya tak update blog ni.. dah bersawang ker? hehe takpe2 kali ni nak update dengan berita gembira. Alhamdulillah dan jutaan terima kasih kepada Pn eT a.k.a Ibu Dania kerana sudi mengirimkan FM ABU DHABI ni. So nice!

Semoga ko sekeluarga dilimpahi rahmat dan redha dari Allah S.W.T . Insya-Allah.

I LOVE ABU DHABI

EN. Camel sedang memegang camera… 🙂

Many Thanks eT

Introducing another way to optimize your Nuffnang earnings

Assalamualaikum,

Alhamdulillah bertemu lagi pagi Jumaat yang berkat ni..

Hari ini nak citer pasal news terbaru dari Nuffnang. seperti tajuk di atas, juga pic di bawah ni.. BERITA BAIK buat kita nuffnangers.. lepas ini kalau ada orang klik banner iklan nuffnang di websites/blogs kita, then diorang beli items dari situ.. kita dapat komisen lah sikit. Best2!

So,  iklankan dan tariklah orang reramai datang blog/website kengkawan.. Good Luck Semua!

(Klik untuk view)

More details — >>> Nuffang Malaysia

Budak 22 bulan merayau di hutan

SLIM RIVER: “Saya tidak menolak kemungkinan kehilangan cucu disebabkan unsur ghaib kerana secara logiknya, tidak munasabah kanak-kanak berusia setahun 10 bulan mampu berjalan kaki hampir tiga kilometer ke dalam hutan bersendirian dengan berkaki ayam.

“Apapun kami bersyukur kerana dia ditemui dalam keadaan sihat meskipun ada sedikit kesan calar dan tiada perkara buruk menimpanya,” kata Abdul Wahid Nordin, 52, datuk kepada Nor Aishah Umairah Zamzanuri yang ditemui selamat pagi semalam selepas hampir dua hari dilaporkan hilang.
Nor Aishah yang dijaga neneknya di Kampung Lintah, Kampung Ulu Slim, dekat sini, sementara ibu bapanya, Zamzanuri Salleh, 28, dan Nor Awani Abdul Khalid, 28, bekerja dan tinggal di Ipoh, ditemui dalam ladang getah kira-kira jam 7.30 pagi oleh dua Orang Asli yang kebetulan lalu di kawasan itu dan mendengar suara tangisannya.

Biarpun selepas lebih 18 jam bersendirian sejak dilaporkan hilang kira-kira jam 12 tengah hari kelmarin, selain sedikit calar di kaki dan kesan gigitan nyamuk di beberapa anggota badan, secara keseluruhan keadaan Nor Aishah sihat.

Hmetro : Khamis

Itulah sudah ketentuan dan kehendak takdir dari Yang Maha Esa. Alhamdulillah selamat. 🙂

Episode Akhir Isabella Astro Prima

Assalamualaikum,

Puas dah Asid cari kat google, saper yang tahu pasal episode akhir Isabelle (Vanida Imran & Rosyam Noor). Rasanya ter’miss’ episode akhir Ahad 3 ptg yang lepas. huhu macam biasalah kan. Yang akhir tuh selalu ter’miss’.

Or kalau masih belum habis.. takkanlah kan sebab 2 minggu lepas diorang dah mention episode akhir bila. Tengok schedule kat Program Guide website Astro Prima tuh, memang tak membantu langsung.. masukkan data macam cincai jerk. Teruk benor. Kena tunggu iklan nya lagi (kalau belum habis)..

kalau dah habis.. so sad. Apa yang terjadi??

Ada sesiapa yang tahu?

Baju Baru Bola Sepak Selangor 2011

(gambar selangorfc.com)

Saper2 yang nak beli jersi bola selangor tahun ni, boleh kunjungi selangorfc.com punyer FB or forum or email kepada billing@gmail.com

SYARIKAT milik kerajaan negeri Selangor, Menteri Besar Incorporated (MBI) kekal sebagai penaja utama manakala Kappa muncul penaja baru jersi skuad Liga Super dan Piala Presiden Selangor bagi musim 2011.

MBI mula menjadi penaja utama skuad Selangor sejak musim lalu selepas menggantikan Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB) manakala Kappa menggantikan Adidas yang merupakan penaja jersi skuad Red Giants itu dari musim 2005 hingga 2010.

Presiden Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS), Tan Sri Khalid Ibrahim yang juga Menteri Besar Selangor berkata, sasaran skuad Selangor musim ini ialah mempertahankan kejuaraan Liga Super dan Piala Sumbangsih serta merampas semula Piala Malaysia.

Sumber: Kosmo! Online: Sukan

Harga tiket bola dinaikkan kepada RM15 untuk dewasa! Manakala kanak2 bawah 12 tahun still sama RM5. So, bersyukurlah sesiapa yang dapat tiket free tuh. Ni tak, korang duk wat khazanah simpan baik punya kat rumah. Apakata, kalau korang tak pergi.. bagi pinjam saper2 yg pergi.. boleh?

Citer pasal majlis pelancaran jersi baru Skuad Pasukan Selangor semalam, hehe ada gambar tambahan di bawah. Goodies. Meh baju sehelai Papa ye? Note book memang dah konpem jadi kepunyaan Mama nih.. hehe 🙂

Goodies Bag

Keychain Dari MummyChaCha

Assalamualaikum,

Semalam Papa balik kerja, ambil surat dari post box. Ada pula pos express untuk mama katanya. Bagi pula dekat Arisha. hmm agak payah nak ambil kalau Arisha yang dapat dulu.

Bila dah buka tengok ada 2 keychain yang comel. 🙂 Cantik dan cute tuh. Thanks to MummyChaCha a.k.a Izan

Bila dah gantung, berebut2 pula dengan pooh2 Asid yang lain tuh. 🙂

To MummyChaCha, Thank You So Much. Semoga Allah membalasnya dengan rahmat dan rezeki berlipat kali ganda ye. Insya-Allah.

Tengok Baby AmeeRul

Assalamualaikum,

Hari Sabtu lepas, Asid sekeluarga balik ke Jerantut. Tengok anak saudara Asid yang baru lahir. Punyalah ingat nak ambil gambar Ameerul, tapi lepak2 sana sampai balik ke rumah, lupa daa nak ambil gambar. huhu maybe Asid akan letak kemudian nanti.

Bergerak dari Shah Alam jam 9 pagi. Ini pun dah kira lambat giler. Hari itu gerak lepas subuh jam 7. Takpelah driver mengantuk sangat sebab tidur jam 3 pagi. Ngantuk2 bawa kereta bahaya juga kan. Jangan kan kata driver je ngantuk, anak2 pun sama.

Dari katil, sambung tido dalam kete

Dalam perjalanan, macam biasa singgah breakfast dekat Kota Damansara Stesen Petronas. Cuma kali ini tak breakfast McD, just beli sandwich tuna & sardin, nasi goreng segera, air minuman, keropok, biskut, dan mainan budak2 (nak juga mainan tuh, merayu2 si Ashraf.. murah je rm7.90.. sure tak tahan lama punya).

Time makan: Main2 dan posing2 sikit ngan muka dan air liur basi..

Lepas makan: tidur balik sampai lah ke Jerantut

Kemudian, Jam 12 dah sampai ke tempat yang di tuju. Singgah sekejap beli KFC kat Bandar Jerantut. Bandar Jerantut ni nak maju sikit ler berbanding dolu2. Macam2 ada sekarang, dengan Pi22a Hutnya, bangunan purple bertambah2, orang pun bertambah ramai. Pendek kata Papa, lebih maju lah berbanding Dara (at my second ‘Kampung’).

walaupun dah ada Pi22a Hut, budak2 remaja kat sini still suka makan KFC time hari cuti sekolah untuk berdating.

Disebabkan itu, Asid terpaksa berbaris panjang.. dan pas order kena tunggu 15 mnt sebab ayam Spicy kehabisan stok. Kosong je kan tempat ayam2 goreng tu kan?

Lagi satu, set wajib dibeli Chicky Meal. Kali ni beli set menyelam pula selepas set roller coaster tuh. Beli 3, kasi Ayu cousin budak2 ni satu. 🙂


Sebagai tambahan Asid beli 2 benda ni (tabung dan Mug), Tabung bagi kat budak2 besar berdua tu dgn syarat sape yang paling banyak menabung. Mug pula untuk Asid, lengkapkan koleksi. 🙂

Magazine’s Collection

Assalammulaikum,

Cerita pasal majalah2 kesukaan ni, memang banyaklah yang suka dibaca. Dari sekolah.. majalah Mangga, Mastika. Dah besar sikit suka beli majalah Wanita, Remaja, An-nur, CLEO, Marie Claire, Nona dll. Bila dah kahwin ni lagi banyak beli majalah.  Semua pasal nak cari info bukan seperti masa muda2 dulu, beli sebab de artis pujaan (aiseh). Antara majalah yang jadi koleksi Asid sekarang ialah majalah Pa&Ma, Laman, Apartment dan Keluarga ni. Ada langganan tahunan.

Bukan pasal ini saja Asid nak cerita. Actually Asid nak war2an tentang Karnial Karangkraf yang bakal tiba tak lama lagi.

Bolehlah kalau nak pergi cari buku2 yang termiss beli tu. Lagi satu, dapat diskaunlah sikit sebab buku dah lama kan!.

28 – 30 Januari 2011

(Jumaat hingga Ahad)

Online Shopping: Telekung

(Telekung Purple Light)

Assalamualaikum,

Selepas beli tudung, Asid beli telekung dari Kak Eida.  Sangat suka color purple2 ni kan, tambahan lagi KakEida pilihkan yang paling cantik katanya. Thanks Lot kak Eida. Rupanya macam gambar di bawah ni

Cantik tak? macam2 color ada. Harga RM 79 (Postage Free)

Kalau nak, boleh bagitahu Asid, nak color apa.. asid boleh bagitahu dia.

🙂

Kain Soft Cotton

Tiap2 minggu stok dan design baru2!