The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)
Dec 2013 19

the hobbits 2013The dwarves, along with Bilbo Baggins and Gandalf the Grey, continue their quest to reclaim Erebor, their homeland, from Smaug. Bilbo Baggins is in possession of a mysterious and magical ring.

 

Malam tadi, tengok movie The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013) [2D] bersama pakwe aye. Tengok Midnite @ MBO cineplex @ Subang Parade (pilih dekat dengan umah). Oklah kan anak-anak ada Mok Su nya jaga di rumah. Ingat tak ramai yang tengok malam rabu, tengah malam, tengah-tengah minggu begini, tapi rupanya.. ramai juga. Siap ada laki bini bawa anak 2tahun lagi. Semangat benor nak tengok citer best begini dok.

Tiket RM14 + RM14 + all start combo Double Rm12.

Citer pasal movie ini, memang best sejak dulu lagi dok mengikuti ceritaciter nya dari Lord Of the ring. Rantai dan Ring nya pun ada simpan (dah lama pakwe den beli masa gi oversea dolu2). Ceritanya best tak?? semestinya best. khikhi tak sabo tunggu sambungannya Dec 2014. InsyaAllah kalau ada umur lagi.

legolas hobbits

gandalf the hobitts

movies-the-hobbit-desolation-of-smaug-dwarves

Anda Mungkin Meminati:

Periuk Goreng Generasi 3 AreIkan
Dec 2013 15

Periuk goreng ajaib generasi 3_areikan

whatsapp 0123312030 untuk pembelian dan tempahan.

Periuk goreng ajaib generasi 3 merupakan produk yang terbaru dan terkini dari koleksi are ikan edaran menang glassware.

Produk yang terbaru dan terkini ini dikatakan ‘ibu’ kerana fungsinya yang menyeluruh.

Anda boleh menggoreng( deep fried), mengukus, menumis, menggulai, memanggang, merebus dan memanaskan makanan. Aksesori tambahan juga akan diberikan secara percuma. Aksesori yang diberikan bukan satu, bukan dua, bukan tiga, bukan empat tetapi 8 item.

Saiznya seperti periuk ajaib generasi ke2 tetapi kedalamannya lebih lagi berbanding periuk ajaib generasi ke 2 iaitu 8cm. Size: 28cm×22cm×8cm

Periuk goreng ajaib generasi 3

8 barang diberi percuma:
1. Getah pengganti.
2. Penyepit.
3. Steam tray.
4. Rak mengukus.
5. Penapis.
6.Buku resepi
7.DVD masakan
8.Beg Kitar Semula

Ansuran rm50 sebulan * 5 bulan * 5 orang
whatsapp 0123312030 jika berminat ya

Periuk goreng ajaib generasi 3_resepiResepi Ayam Berempah dengan Periuk Generasi 3 areikan

Anda Mungkin Meminati:

Jalan2 @Waterpark A Famosa Melaka
Dec 2013 15

Last month, Kami sekeluarga (Baba) pergi ke Melaka. Saja jalan-jalan.

Memang best juga bawa anak-anak ke sana. Tapi yang herannya, ntah mana gambarnya lagi.

Disini, share pis random sahaja.

images

Kaunter tiket. Kami beli tiket awal2 dah, online sahaja. Pakej waterpark dan juga Safari.

 fridge magnet 1468739_10201532555048065_977447608_n

Pagi2 pergi masuk safari dulu. Melawat zoo.

cozy-beds

Penginapan dua malam, ditanggung FREE. Terima kasih lah pada adik ipar yang keje Bank Negara tu ek.

1383555092850

Yang ini tak merasa, tutup untuk maintenance

Kemudian balik penginapan untuk lunch dan sembahyang zohor. Then sambung pula program ke waterpark. Pasrt ni memang anak2 suka benor. Kecut merut kulit pasal berendam pun tak apa.

1383555092880

Memang cantik kan??

Ni yang membuat budak2 susah nak balik.. cantek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naik ni paling best, kecut perut kami berempat dibuat (asid, amir, nana dan assu)

Anda Mungkin Meminati:

Waffle Ajaib Areikan
Dec 2013 15

waffle ajaib areikan

Satu Lagi keajaiban dalam keluarga Areikan iaitu Waffle Ajaib.

Sekarang jika teringin makan waffle, tidak perlu lagi membelinya diluar.
Anda boleh menyediakannya sendiri dirumah pada bila-bila masa sahaja.
hanya memerlukan masa 30minit.
Anda boleh mencipta waffle dengan perisa yang disukai seperti vanilla, chocolate, strawberry, madu dan lain-lain perisa lagi.

Kualiti produk ini memang biasa berbanding acuan waffle yang dijual di pasaran luar. Tangkai bermagnet menjadikannya ianya kedap. barulah waffle yang cantik akan terhasil.

Bahagian dalamnya adalah 2 lapisan permukaan yang tidak melekat (2 layer non-stick coating). Diperbuat drpd die cast aluminium. Tidak melekat dan tidak berkarat.

Jika dipandang hati pasti tertawan kerana bentuk2 yang terhasil adalah bentuk2 hati. macam comey je, mcm cantik je 🙂

waffle ajaib areikan price

Untuk membeli SMS/Whatsapp: 012-331 2030 ya.

Untuk resepi Waffle, klik gambar di bawah ini!

waffle maker

resepi waffle ajaib

Anda Mungkin Meminati:

Buat KEK PISANG dengan Pemanggang Ajaib
Dec 2013 15

kek pisang dengan pemanggang ajaib

Bahan-bahannya:

4 biji pisang sederhana besar – dilenyet2 (pisang tak tahu, janji yg manis dan tak berbiji)
3 biji telur sederhana besar (Gred B)
1 3/4 cawan* tepung naik sendiri
1/4 cawan* tepung jagung
1 cawan* gula
1 cawan* minyak jagung (minyak masak saji aje)
1st soda bikarbonat
1st esen vanilla
1st banana esen
secubit garam

*cawan yg sama digunakan utk menyukat

Cara-cara memasaknya:
1. pukul telur dan gula hingga kembang
2. Masukkan esen vanilla, banana esen & pisang yg dilecek tadi. Gaul sebati
3. Masukkan tepung yang telah diayak bersama soda bikarbonat. Gaul rata
4. Akhir sekali masukkan minyak dan gaul sehingga adunan sebati
5. Masukkan adunan ke dalam pemanggang ajaib & bakar dengan api perlahan selama 20-30 minit..
6. Balikkan pemanggang ajaib tu kalo nak warna permukaan atas kek pisang tu gelap skit..

Resepi dan Gambar dari Google.

Nak beli Pemanggang Ajaib? Paling Murah RM125.

Whatsapp: 0123312030

Anda Mungkin Meminati:

Page 20 of 226« First...10...1819202122...304050...Last »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.