Earning Ke 6 dari Nuffnang

Assalammualaikum,

Alhamdulillah syukur, kali ini nak cerita pasal iklan nuffnang yang sedikit sebanyak telah memberi re2eki kepada den. hehe Apa yang seronoknya cek kali ini adalah jumlah terbanyak berbanding 5 cek sebelum ini, sebab kumpul2 lama jadi bukit.

Walaupun sebenarnya agak malu nak cerita pasal earning ni sebab ramai bloggers tegar diluar sana yang dah beriban2 earning diorang, pada den RM306.61 dah cukup banyak. Yelah siapalah yang senang lenang nak kasi free RM300 gitu kan.. hehe

So, total earnings sepanjang den berkecimpung dalam bloggers ini adalah

Sikit kan? tak per usaha lagi ek.. kepada pelawat2 yang sudi klik iklan nuffnang diucapkan ribuan terima kasih. Semoga anda juga mendapat ganjaran daripadaNya. Amin

Madah : Sebagai Renungan

Assalamualaikum,

Pagi ini nak kongsi Madah daripada Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood

Andai ada cinta,janganlah ada benci.
Andai ada benci,segeralah memaafi.
Andai ada cinta,janganlah mengkhianati.
Andai ada khianat,segeralah insafi.
Andai ada cinta,janganlah mendustai.
Andai ada dusta,segeralah berhenti.
Andai ada cinta,belajarlah untuk syukuri..
Andai tidak disyukuri,bimbang cinta tiada lagi..

Sukan Sekolah Abang Ash – Pasti Al- Amin

Assalamualaikum,

Semalam merupakan PESTA SUKAN PASTI sekolah Abang Ash [Amir Ashraf] iaitu Pasti Al-Amin dan juga Pasti A2 – A22har 4. Kiranya share sewa padang kot.

Diadakan pada 5 Mei 2012, Sabtu jam 8 pagi.

Tempat : Padang Bola Sepak JKR, Seksyen 17

Hujan renyai2. Kesian juga anak-anak berbaris dalam hujan. Kesian abang, nasib baik juga adik bagi pinjam topinya kepada Abang (setelah dipujuk dengan pencil angry birds – rm1 sebatang).

mula-mula aje lurus ni.. hehe nama dah kanak-kanak ek

Permainan sukan dimulakan setelah bacaan doa, ucapan VIP2 dan bersarapan pagi. Alhamdulillah acara dimulakan, hujan pun berhenti.  Bermula dengan acara lari berganti-ganti.  Masa ni excited tengok anak join, sampai lupa nak tekan button kamera. huhu. Kemudian game-game ini..

Seperti biasa, ada juga acara untuk adik, abang murid serta ibu bapa ya. Antaranya untuk kakak-kakak acara meniup belon. Untuk Abang-abang pula music chair, golongan ayah .. berlari ke belakang, golongan ibu, cari 3 barang iaitu cermin mata gelap, duit 50sen dan tali pinggang. (den memang kalah.. xde pun bwk). dan last acara untuk pasangan ibu bapa iaitu baling dan sambut belon berair. Lain-lain acara, teka bilangan gula-gula dalam balang.

Adik kepanasan, mintak susu, hehe

Alhamdulillah. Sangat puas hati, bukan kerana banyak hadiah dimenangi tetapi kerana meraikan anak-anak kecil kita. Having fun right?

 

Peraturan Jangan Sampai Menyusahkan

Assalammualaikum,

Entry kali ini diwujudkan disebabkan ketidakpuasan hati yang membuak2, tp alhamdulillah masih di dalam tahap kesabaran. Insya-allah

Ini kisah GROUP ciptaan hamba Allah di dlm lama sosial facebook. Bermula dengan sesi menerima message di inbox..

Ya Allah begitu sekali peraturannya. Tiada ‘consideration’ sedikit pun. Padahal profile sudah Asid Asida (Rca). Be2anya tang ‘-‘ dan ini ‘( )’ aje. Sabar ajelah. Asid pun ada group IKLAN juga, hal kecik gini memang tak amik hal sangat. Kekadang orang iklan tanpa ID pun biarkan setakat sekali dua diorang iklan..{janji jangan berderet2 udahlah ye}

Asid percaya, bila mana kita tolong orang kerana Allah, kita juga akan ditolong oleh  Allah S.W.T

 

Kerana dia, saya TUKAR. Tidak mungkin satu hari nanti kerana saya, dia SUKAR. 🙂

Syarat tetap Syarat, Tiada pengecualian

dalam kata lain.. “tak nak ikut takpe, tak nyah iklan”

p/s: Memang tiada masalahnya nak tambah 50 frens lagi, sbb kekadang kalau jenguk group dia pun still tambah 2,3 members juga. Cuma rasa terkilan gitu. Lagi pula, blog kan tempat meluah perasaan selain daripada luahan kepada Yang Maha Esa kan?

 

 

SUKANEKA PASTI AL-AMIN??

Assalamualaikum,

Hari ini dapat surat pemberitahuan pada 5 MEI 2012 [Sabtu] ini adalah HARI SUKANEKA PASTI AL-AMIN. Iaitu sukaneka oleh sekolah babang Ashraf.

1st time, babang Ash akan menghadiri sukaneka sekolah sebab tahun ini baru masuk sekolah.. hehe. Mama risau sangat kalau babang nanti malu2 nak main… sebab masa training pun taknak taknak.. Teringat pula sukaneka pada PERJUMPAAN UTM tahun lalu. Semua group babang main, semua kalah.. haha

So, keluar ke PKNS tadi beli seluar dan kasut sukan untuk babang. Badik pun mengamuk juga tadi nak kasut..asut..asut.. sian. Last2 tertidur kat depan tv.

Beli jugak bahagian dia, hmm mengamuk juga. Anak-anak…. eh bukan untuk anak-anak aje, untuk bapak anak pun ada sekali. ^_^

Pelik kenapa time gini pun ramai orang di PKNS ni, rupanya sales lah.. sempat rempat jam ini untuk anak-anak.

takpe next time adik sekolah, beli untuk adik pula ya.. hehe

 

Siapa Nak Lomo Aquapix FREE ?

Giveaway ini bermula dari 27.4.2012 – 13.5.2012 ..

Assalammualaikum,

Cantikkan LOMO ini? ingat nak cuba dapatkan LOMO ini, disamping cuba

memberi laluan kepada
 Mialiani.Com menjadi blogger terbaik di DiGi WWWOW Awards 2012

All The Best!!
dengan memberi undian setiap hari yeah..

Apalagi jom undi >> CARA-CARA

share link..

sudah vote..

share FB

Tweet..

done untuk 3/5/12. esok kita vote lagi..

LOMO pilihan.. light PINK

Lomo Pilihan : LIGHT PINK

Penerima ‘Free Gift’ @ cadarmurah.com

Assalammualaikum,

Pertama kali mengucapkan ribuan terima kasih kepada mereka2 yang sudi join ‘free gift’ dari cadarmurah.com

Top 10 ; anda layak mendapatkan DISKAUN diatas mana2 pembelian cadar dengan Asid, selepas ini.

Lyana Juliana
Rafidah Kak Ngah
Fad2 Nur
Amalina Ali
Nory 2oukefle
Nurul Syafiqah Abdullah
A2ni2a Md A2i2
Hemohemo Halim
Fieda Rafli
Yusraa

kini, penerima free gift pertama dari Cadar Murah adalah

dan, penerima saguhati

p/s: kepada penerima2 ini.. sila inbox asid untuk penghantaran hadiah. Insya-Allah akan tiba kerumah anda dalam masa seminggu sebab guna pos parcel aje ya.

^_^ kepada yang kurang berjaya, jangan sedey2, insya-Allah Asid akan buat lagi free gift macam ini lagi. lenkali due lebih lama sebab gift ni dah closed masih ada yang inbox nak join.. sian.

Ada sesiapa hendak jumpa Ustaz Don Daniyal tak?

Assalamualaikum,

Kali ini Asid hendak war-warkan satu majlis Hi-tea Bersama Ustaz Don Daniyal. Berserta beberapa para jemputan ustaz dan artis seperti Ustaz Halim Din, ustaz Tirmizi Ali dan Catriona Ross.

“Dunia diuji Syurga dinikmati”

Pada hari Jumaat [25 mei 2012]

Bertempat di Hotel De-palma Seksyen 19

Bermula Jam 2:30 ptg – 6:00 ptg.

Bayaran : RM100

 

Asid bukanlah agent yang bertanggungjawab mengambil peserta, tapi kalau berminat boleh hubungi Asid 012-3312030. Nanti asid sarankan anda kepada person in charge, Pn Laili ya.