Penerima ‘Free Gift’ @ cadarmurah.com

Assalammualaikum,

Pertama kali mengucapkan ribuan terima kasih kepada mereka2 yang sudi join ‘free gift’ dari cadarmurah.com

Top 10 ; anda layak mendapatkan DISKAUN diatas mana2 pembelian cadar dengan Asid, selepas ini.

Lyana Juliana
Rafidah Kak Ngah
Fad2 Nur
Amalina Ali
Nory 2oukefle
Nurul Syafiqah Abdullah
A2ni2a Md A2i2
Hemohemo Halim
Fieda Rafli
Yusraa

kini, penerima free gift pertama dari Cadar Murah adalah

dan, penerima saguhati

p/s: kepada penerima2 ini.. sila inbox asid untuk penghantaran hadiah. Insya-Allah akan tiba kerumah anda dalam masa seminggu sebab guna pos parcel aje ya.

^_^ kepada yang kurang berjaya, jangan sedey2, insya-Allah Asid akan buat lagi free gift macam ini lagi. lenkali due lebih lama sebab gift ni dah closed masih ada yang inbox nak join.. sian.

Anda Mungkin Meminati:

Ada sesiapa hendak jumpa Ustaz Don Daniyal tak?

Assalamualaikum,

Kali ini Asid hendak war-warkan satu majlis Hi-tea Bersama Ustaz Don Daniyal. Berserta beberapa para jemputan ustaz dan artis seperti Ustaz Halim Din, ustaz Tirmizi Ali dan Catriona Ross.

“Dunia diuji Syurga dinikmati”

Pada hari Jumaat [25 mei 2012]

Bertempat di Hotel De-palma Seksyen 19

Bermula Jam 2:30 ptg – 6:00 ptg.

Bayaran : RM100

 

Asid bukanlah agent yang bertanggungjawab mengambil peserta, tapi kalau berminat boleh hubungi Asid 012-3312030. Nanti asid sarankan anda kepada person in charge, Pn Laili ya.

 

Anda Mungkin Meminati:

Contest Ibu Kau Inspirasiku

Tamat : 30/4/12

 

Kali ini Asid nak join Contest Ibu Kau Inspirasiku, kerana tertarik dengan hadiah yang
ditawarkan oleh http://geez-tupperware.blogspot.com, semua produk2nya adalah terbaik dari segi kualiti, brand setanding harganya.
Asid dah angkat tangan ya. 🙂
Jom cuba dapatkan hadiah nya:  Et dan Rul2a

 

Gurindam ‘Ibu Kau Inspirasiku’ dedikasi buat ibuku yang tersayang
Nor Aini Mohamed

Inilah kisah ibu kau inspirasiku
Bukan dongeng rekaan dari dalam buku
Tapi kisah benar dari dalam kalbu
Jika dikenang pasti datangnya sayu
Semoga ada pengajaran dari kisah lalu

Ibu kau inspirasiku
Tekad sejak lahirnya kami hanyalah satu
Kebahagiaan anak-anak sentiasa didahulu
Biar makan pakai tak mewah selalu
Janji besar kami adik-beradik berilmu

Ibu kau inspirasiku
Dari ladang sawit Felda, kebun getah ke kilang kayu
Bangun pagi berjalan berbatu-batu
Semuanya dikerjakan buat membeli makan dan baju
Kerana abah tidak terdaya membantu
Namun ibu tidak pernah lelah dan jemu

Ibu kau inspirasiku
Biarpun gaji tidak beribu
Walau cabaran dugaan menimpa dirimu,
Alhamdulillah kami membesar dengan kasih sayangmu
Hingga melihatmu menyambut menantu dan menimang cucu

Ibu kau inspirasiku
Tahun demi tahun sudah berlalu
Biar kudratmu tidak seperti dulu
Nasihat ibu diingati selayaknya ratu
Ketabahan ibu menjadi kekuatan anak-anakmu

Ibu kau inspirasiku
Dewasa ini kami tidak melawatmu selalu,
Dek kekangan kerjaya dan waktu,
Namun itu tidak menghalang dirimu,
Untuk mengubat rindu pada cucu, anak menantu,
Datang menaiki bas bersama rambutan, cempedak dan ciku

Ibu kau inspirasiku
Budi dan pengorbananmu hanya Tuhan yang tahu
Jasamu dibalas itulah harapanku
Kerana tanpa dirimu tiadalah aku
Lagipun syurga di bawah kakimu
Sehingga nafas terakhir namamu dipaku
I will always love you..

p/s: Sayangilah Ibu anda melebihi anda menyayangi diri anda.

Anda Mungkin Meminati:

Kebaikan Senyum Pada Kesihatan

Senyum itu sedekah. Kenapa kita digalakkan sentiasa senyum??

Ini kerana senyum memberi kebaikan kepada kesihatan. Antaranya:

1. Senyum meningkatkan sistem imun

Apabila kita senyum, fungsi imun menjadi bertambah baik, kemungkinan pada kita senyum, kita lebih tenang dan relaxs

2. Senyum Mengurangkan sakit

Kajian mendapati senyum membebaskan endorfin, penahan sakit secara semulajadi dan serotonin. Ketiga-tiga sebatian ini menjadikan kita berasa sihat.

3. Senyum melegakan stress

Dengan keadaan kehidupan yang sibuk kini menjadikan diri kita sentiasa stress. Cuba ubatinya dengan senyum. Senyum membantu kita daripada nampak lesu dan tidak bersemangat. Apabila stress menerpa, cuba amik masa untuk mengukir senyuman, stress akan semakin berkurangan dan anda bertambah semangat.

4. Senyum menurunkan tekanan darah

Tahukah anda senyum dapat menurunkan tekanan darah kita? Cuba amik alat mengukur tekanan darah. Lakukan sebelum dan selepas senyum. Lihat perbe2aannya.

5. Senyum menjadikan wajah awet muda

Otot-otot yang berkerja ketika kita senyum akan menyebabkan kita nampak sentiasa awet muda. Tidak perlu dapatkan rawatan muka di salun-salun kecantikan, lakukan senaman dan tersenyum setiap masa.

6. Senyum menjadikan kita nampak anggun

Kita lebih tertarik kepada orang yang tidak lekang dari senyuman. Wajahnya nampak anggun dan lembut serta mesra. Maka kita akan lebih terdorong untuk berurusan dengan orang sebegini. Justeru, hiasilah wajah kita dengan senyuman.

7. Senyum menukar mood kita

Ketika sedang berduka. Cubalah mengukir senyuman di bibir. Senyum boleh ‘menipu’ tubuh kita untuk membantu kita menukar mood kepada menjadi lebih ceria.

8. Senyum akan menjangkit

Apabila kita senyum kepada orang lain, mereka tentu akan membalas senyuman kita. Apabila semua orang senyum, rasa gembira tiba-tiba muncul. Maka wujudlah suasana yang membahagiakan dan menyihatkan.

Anda Mungkin Meminati:

Makan – Makan @ Chicken Rice Shop

Tiada apa-apa saja nak makan nasi ayam. Anak-anak memang suka bab jalan-jalan cari makan.yummy delicious.. bak kata adik.

Sebenarnya sebab utama pergi jalan ini, cari hadiah untuk Mama. Thanks Papa.

Mama shopping handbag dan pouch ini. Hope lebih tahan lama sebab beli yang kulit. 🙂

Anda Mungkin Meminati:

Jangan Tidur Moh Layan Semua Channel @ Astro

Teruk benor kalau tak tidur wei.

 

27 April ~ 6 May

Oleh kerana Astro telah merangkul gelaran THE BEST OF THE BEST BRAND IN MALAYSIA . iaitu Putra Brand Awards, kita pelanggan-pelangan Astro kini boleh menikmati semua 130 siaran Astro secara FREE selama 10 hari.  Bermula 12 tghmalam tadi sehingga 6 Mei 2012.

Tapi kan.. setakat 10hari ni nak tengok apa? Yang biasa nak tengok tuh semua langgan. Cuma siaran BINTANG dok. Start esok siang nak tengok lah.. janji movie habis terus citer. Taknak yang series ni.. tapi boleh ka tengok? sure berebut2 dengan cartoon channel dengan anak-anak pula. hihi.

Apapun selamat layan2 wei. Jangan tak tidur pulok.

Anda Mungkin Meminati:

Mesyuarat Muslimat Seksyen 18, Shah Alam

Assalamualaikum.

Mesyuarat percalonan untuk perlantikan exco-exco, AJK untuk muslimat bagi Qariah Seksyen 18 telah diadakan pada jam 10.30 pagi Sabtu lepas, iaitu selepas Kuliah Dudha, Masjid An-Nadhah Al-Islam.

Percalonan seramai 8 orang dipilih melalui undian sebulat suara ahli qariah yang telah hadir pada hari tersebut.

Jawatan belum diberi kata putus lagi. Segala perlantikan jawatan AJK akan diadakan pada masa hadapan dalam mesyuarat yang dihadiri oleh wakil-wakil yang telah dilantik ini.

Mesyuarat diketui oleh Ketua Muslimat Seksyen 18

Perkiraan undian dilakukan secara tulus

Anda Mungkin Meminati:

Alhamdulillah

Salam

Alhamdulillah syukur kepada Allah kerana dapat memulakan puasa ganti, disamping sebagai persediaan menghadapai Ramadhan tidak lama lagi. Perkuatkan dulu hati, orang kata latih hati melawan godaan. hehe

Alhamdulillah, berbuka menu sedap western food bersama nescafe ais di Restoren Qaseh Seksyen 13. Lepas ini kena bersauna secukupnya untuk buang kalori tu baliklah ek. hihi

Chicken Chop Black Pepper

Anda Mungkin Meminati:

Vaksin Aids Sudah ditemui?

Semua penyakit yang didatangkan Allah mempunyai ubat kecuali penyakit tua dan mati atau sampai ajal seseorang. Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:
“Mereka bertanya: Ya Rasulullah, apakah kami berubat? Baginda menjawab; Ya Wahai hamba Allah, sesungguhnya Allah meletakkan penyakit dan diletakkan pula penyembuhannya, kecuali satu penyakit iaitu penyakit ketuaan.”   (Riwayat Abu Sunnah)

Petikan Halaqah

Washington: Ia mungkin satu berita baik bagi penghidap sindrom kurang daya tahan penyakit (Aids) kerana vaksin yang digunakan dalam eksperimen pada 2009 menunjukkan tindak balas positif kepada 31 peratus anti bodi individu berlainan dalam kajian itu.

Laporan daripada New England of Medicine menunjukkan antibodi yang berfungsi bagi melawan jangkitan digelar IgG, mampun pemyerap ke atas permukaan protein HIV untuk mengelakkannya daripada mengjangkiti sel tubuh.

Bagaimanapun, pengarah program penyelidikan HIV di Insitut Tentera Walter Reed, Nelson Michale berkata, vaksin tersebut mungkin memberi tindakbalas berbeza bergantung kepada antibodi individu.

Lebih 25 juta maut akibat dijangkiti HIV sejak 1981 dan kira-kira 30 juta penghidap virus pembawa maut itu masih belum mendapat vaksin untuk mengubati mereka.

Petikan dari Sains Global, Sinarharian

Untuk mencegah HIV/AIDS  antaranya ialah :

  • Hindari penggunaan jarum suntik secara berganti/bertukar-tukar
  • Tidak bertukar-tukar pasangan dalam berhubungan seks, hindari seks bebas.
  • Hindari penularan melalui pemindahan darah dengan memastikan pemindahan darah yang selamat.
  • Hati-hati dengan risiko penularan terhadap keturunan, dengan tidak memberikan AIDS pada bayinya.

Bagi Penderita HIV

HIV sukar diketahui hanya dengan penglihatan mata saja. Pengidap HIV pada tahap awal umumnya nampak normal atau sihat. Setelah terjebak/hidapi selama 5 sampai 10 tahun baru mengalami gejala seperti :

  • Kehilangan berat badan secara drastik
  • Buang air besar secara kerap
  • Pembengkakan pada leher dan/atau ketiak
  • Batuk berterusan

Lakukan ujian darah HIV untuk memastikan adakah anda terkena HIV. Bagi yang positif terkena HIV/Aids, tetap bersemangat dan jangan menyerah. Kerana semangat dari penderita akan dapat menjaga daya tahan tubuh dari akibat buruk penyakit HIV/AIDS. Jangan lupa untuk tetap menggunakan ubat yang diberikan oleh doktor.

Petikan dari nurmanchuk

p/s: Adakah dengan adanya vaksin ini, manusia akan menjadi semakin alpa dan senang-lenang melakukan kegiatan tidak bermoral [dadah, seks rambang tanpa pelindungan dll] yang boleh menyebarkan HIV dengan sewenang-wenangnya lagi. Allahuallam.

Anda Mungkin Meminati: