Peraturan Jangan Sampai Menyusahkan

Assalammualaikum,

Entry kali ini diwujudkan disebabkan ketidakpuasan hati yang membuak2, tp alhamdulillah masih di dalam tahap kesabaran. Insya-allah

Ini kisah GROUP ciptaan hamba Allah di dlm lama sosial facebook. Bermula dengan sesi menerima message di inbox..

Ya Allah begitu sekali peraturannya. Tiada ‘consideration’ sedikit pun. Padahal profile sudah Asid Asida (Rca). Be2anya tang ‘-‘ dan ini ‘( )’ aje. Sabar ajelah. Asid pun ada group IKLAN juga, hal kecik gini memang tak amik hal sangat. Kekadang orang iklan tanpa ID pun biarkan setakat sekali dua diorang iklan..{janji jangan berderet2 udahlah ye}

Asid percaya, bila mana kita tolong orang kerana Allah, kita juga akan ditolong oleh  Allah S.W.T

 

Kerana dia, saya TUKAR. Tidak mungkin satu hari nanti kerana saya, dia SUKAR. đŸ™‚

Syarat tetap Syarat, Tiada pengecualian

dalam kata lain.. “tak nak ikut takpe, tak nyah iklan”

p/s: Memang tiada masalahnya nak tambah 50 frens lagi, sbb kekadang kalau jenguk group dia pun still tambah 2,3 members juga. Cuma rasa terkilan gitu. Lagi pula, blog kan tempat meluah perasaan selain daripada luahan kepada Yang Maha Esa kan?

 

 

SUKANEKA PASTI AL-AMIN??

Assalamualaikum,

Hari ini dapat surat pemberitahuan pada 5 MEI 2012 [Sabtu] ini adalah HARI SUKANEKA PASTI AL-AMIN. Iaitu sukaneka oleh sekolah babang Ashraf.

1st time, babang Ash akan menghadiri sukaneka sekolah sebab tahun ini baru masuk sekolah.. hehe. Mama risau sangat kalau babang nanti malu2 nak main… sebab masa training pun taknak taknak.. Teringat pula sukaneka pada PERJUMPAAN UTM tahun lalu. Semua group babang main, semua kalah.. haha

So, keluar ke PKNS tadi beli seluar dan kasut sukan untuk babang. Badik pun mengamuk juga tadi nak kasut..asut..asut.. sian. Last2 tertidur kat depan tv.

Beli jugak bahagian dia, hmm mengamuk juga. Anak-anak…. eh bukan untuk anak-anak aje, untuk bapak anak pun ada sekali. ^_^

Pelik kenapa time gini pun ramai orang di PKNS ni, rupanya sales lah.. sempat rempat jam ini untuk anak-anak.

takpe next time adik sekolah, beli untuk adik pula ya.. hehe

 

Anda Mungkin Meminati:

Siapa Nak Lomo Aquapix FREE ?

Giveaway ini bermula dari 27.4.2012 – 13.5.2012 ..

Assalammualaikum,

Cantikkan LOMO ini? ingat nak cuba dapatkan LOMO ini, disamping cuba

memberi laluan kepada
 Mialiani.Com menjadi blogger terbaik di DiGi WWWOW Awards 2012

All The Best!!
dengan memberi undian setiap hari yeah..

Apalagi jom undi >> CARA-CARA

share link..

sudah vote..

share FB

Tweet..

done untuk 3/5/12. esok kita vote lagi..

LOMO pilihan.. light PINK

Lomo Pilihan : LIGHT PINK

Penerima ‘Free Gift’ @ cadarmurah.com

Assalammualaikum,

Pertama kali mengucapkan ribuan terima kasih kepada mereka2 yang sudi join ‘free gift’ dari cadarmurah.com

Top 10 ; anda layak mendapatkan DISKAUN diatas mana2 pembelian cadar dengan Asid, selepas ini.

Lyana Juliana
Rafidah Kak Ngah
Fad2 Nur
Amalina Ali
Nory 2oukefle
Nurul Syafiqah Abdullah
A2ni2a Md A2i2
Hemohemo Halim
Fieda Rafli
Yusraa

kini, penerima free gift pertama dari Cadar Murah adalah

dan, penerima saguhati

p/s: kepada penerima2 ini.. sila inbox asid untuk penghantaran hadiah. Insya-Allah akan tiba kerumah anda dalam masa seminggu sebab guna pos parcel aje ya.

^_^ kepada yang kurang berjaya, jangan sedey2, insya-Allah Asid akan buat lagi free gift macam ini lagi. lenkali due lebih lama sebab gift ni dah closed masih ada yang inbox nak join.. sian.

Ada sesiapa hendak jumpa Ustaz Don Daniyal tak?

Assalamualaikum,

Kali ini Asid hendak war-warkan satu majlis Hi-tea Bersama Ustaz Don Daniyal. Berserta beberapa para jemputan ustaz dan artis seperti Ustaz Halim Din, ustaz Tirmizi Ali dan Catriona Ross.

“Dunia diuji Syurga dinikmati”

Pada hari Jumaat [25 mei 2012]

Bertempat di Hotel De-palma Seksyen 19

Bermula Jam 2:30 ptg – 6:00 ptg.

Bayaran : RM100

 

Asid bukanlah agent yang bertanggungjawab mengambil peserta, tapi kalau berminat boleh hubungi Asid 012-3312030. Nanti asid sarankan anda kepada person in charge, Pn Laili ya.

 

Contest Ibu Kau Inspirasiku

Tamat : 30/4/12

 

Kali ini Asid nak join Contest Ibu Kau Inspirasiku, kerana tertarik dengan hadiah yang
ditawarkan oleh http://geez-tupperware.blogspot.com, semua produk2nya adalah terbaik dari segi kualiti, brand setanding harganya.
Asid dah angkat tangan ya. đŸ™‚
Jom cuba dapatkan hadiah nya:  Et dan Rul2a

 

Gurindam ‘Ibu Kau Inspirasiku’ dedikasi buat ibuku yang tersayang
Nor Aini Mohamed

Inilah kisah ibu kau inspirasiku
Bukan dongeng rekaan dari dalam buku
Tapi kisah benar dari dalam kalbu
Jika dikenang pasti datangnya sayu
Semoga ada pengajaran dari kisah lalu

Ibu kau inspirasiku
Tekad sejak lahirnya kami hanyalah satu
Kebahagiaan anak-anak sentiasa didahulu
Biar makan pakai tak mewah selalu
Janji besar kami adik-beradik berilmu

Ibu kau inspirasiku
Dari ladang sawit Felda, kebun getah ke kilang kayu
Bangun pagi berjalan berbatu-batu
Semuanya dikerjakan buat membeli makan dan baju
Kerana abah tidak terdaya membantu
Namun ibu tidak pernah lelah dan jemu

Ibu kau inspirasiku
Biarpun gaji tidak beribu
Walau cabaran dugaan menimpa dirimu,
Alhamdulillah kami membesar dengan kasih sayangmu
Hingga melihatmu menyambut menantu dan menimang cucu

Ibu kau inspirasiku
Tahun demi tahun sudah berlalu
Biar kudratmu tidak seperti dulu
Nasihat ibu diingati selayaknya ratu
Ketabahan ibu menjadi kekuatan anak-anakmu

Ibu kau inspirasiku
Dewasa ini kami tidak melawatmu selalu,
Dek kekangan kerjaya dan waktu,
Namun itu tidak menghalang dirimu,
Untuk mengubat rindu pada cucu, anak menantu,
Datang menaiki bas bersama rambutan, cempedak dan ciku

Ibu kau inspirasiku
Budi dan pengorbananmu hanya Tuhan yang tahu
Jasamu dibalas itulah harapanku
Kerana tanpa dirimu tiadalah aku
Lagipun syurga di bawah kakimu
Sehingga nafas terakhir namamu dipaku
I will always love you..

p/s: Sayangilah Ibu anda melebihi anda menyayangi diri anda.

Kebaikan Senyum Pada Kesihatan

Senyum itu sedekah. Kenapa kita digalakkan sentiasa senyum??

Ini kerana senyum memberi kebaikan kepada kesihatan. Antaranya:

1. Senyum meningkatkan sistem imun

Apabila kita senyum, fungsi imun menjadi bertambah baik, kemungkinan pada kita senyum, kita lebih tenang dan relaxs

2. Senyum Mengurangkan sakit

Kajian mendapati senyum membebaskan endorfin, penahan sakit secara semulajadi dan serotonin. Ketiga-tiga sebatian ini menjadikan kita berasa sihat.

3. Senyum melegakan stress

Dengan keadaan kehidupan yang sibuk kini menjadikan diri kita sentiasa stress. Cuba ubatinya dengan senyum. Senyum membantu kita daripada nampak lesu dan tidak bersemangat. Apabila stress menerpa, cuba amik masa untuk mengukir senyuman, stress akan semakin berkurangan dan anda bertambah semangat.

4. Senyum menurunkan tekanan darah

Tahukah anda senyum dapat menurunkan tekanan darah kita? Cuba amik alat mengukur tekanan darah. Lakukan sebelum dan selepas senyum. Lihat perbe2aannya.

5. Senyum menjadikan wajah awet muda

Otot-otot yang berkerja ketika kita senyum akan menyebabkan kita nampak sentiasa awet muda. Tidak perlu dapatkan rawatan muka di salun-salun kecantikan, lakukan senaman dan tersenyum setiap masa.

6. Senyum menjadikan kita nampak anggun

Kita lebih tertarik kepada orang yang tidak lekang dari senyuman. Wajahnya nampak anggun dan lembut serta mesra. Maka kita akan lebih terdorong untuk berurusan dengan orang sebegini. Justeru, hiasilah wajah kita dengan senyuman.

7. Senyum menukar mood kita

Ketika sedang berduka. Cubalah mengukir senyuman di bibir. Senyum boleh ‘menipu’ tubuh kita untuk membantu kita menukar mood kepada menjadi lebih ceria.

8. Senyum akan menjangkit

Apabila kita senyum kepada orang lain, mereka tentu akan membalas senyuman kita. Apabila semua orang senyum, rasa gembira tiba-tiba muncul. Maka wujudlah suasana yang membahagiakan dan menyihatkan.

Makan – Makan @ Chicken Rice Shop

Tiada apa-apa saja nak makan nasi ayam. Anak-anak memang suka bab jalan-jalan cari makan.yummy delicious.. bak kata adik.

Sebenarnya sebab utama pergi jalan ini, cari hadiah untuk Mama. Thanks Papa.

Mama shopping handbag dan pouch ini. Hope lebih tahan lama sebab beli yang kulit. đŸ™‚