Jln2 kat Jln TAR

Hehe. Oleh sebab semalam balik pukul 2 pg dari rumah Kak Ja.So hari ini tidak jadi pergi jogging. Esok sajelah pergi jogging. Bangun pukul 10-11pg. Wawa ajak pergi Jalan TAR dengan Kak Ijat and Fadz. Ingat tak nak pergi sebab ade kerja tapi kerana hasutan budak2 nie(lagipun nak cari tudung untuk kain pasang yang baru beli tu) so ikutlah sekali. Before pergi Amir datang hantar hanset yang terbawa balik oleh dia semalam. Siap pesan jangan over RM100 tuh. Pergi pukul 1 tengahari. 1st sampai sana cari orang untuk repair kasut Fadz,lepas tu cari tudung kita. Nak cari tudung bawal,tapi tak de yang matching dengan baju ..kalau ada pun tudung pulak x cantik..pattern lama. Last2 jumpe satu selandang nie. Color pun matching. Susah2 beli jerk yang nie. Sebab dah 1 jam cari. Buang masa jerk kan. Beli selandang just RM18. Teringat pulak nak beli untuk Mama and Mok. Belilah 2 pasang untuk diaorang. So RM45. LePas tuh kitorang pergi makan deKat food court. Boleh tahanlah harga dia macam kat Shah Alam gak. Lepas makan solat zohor and pastuh jalan2 kat pasar malam and masuklah semua kedai kat situ.(x sumelah..mana yg sempatlah)..hehe Sume beli and kita habis RM80. Dah penat jalan2 kitorang pun balik pada pukul 6 petang. Sampai rumah masing2 sibuk cuba baju yang baru dibeli. Wawa pulak terbeli baju yang saiz ye kecik siket. Pastu Jual pulak kat kite. So kite belanja hari nie mencukupi limit tuh RM100. Aduhai..nasib baik x kasi limit RM200. Kalau x habis jugak..hehe.

Dah Pukul 115 pg

Aduhai..tetiba mata nie jadi segar pulak pagi2 nie. Tak nak tido lagi. Kenape ek? badan rasa gak penat..tapi tulah. Nak kata dah tido siang tak tido siang pon..Kenape ek? entah ahh. Nie pun tengah fikir ade kelas ke tak.. Pukul 830 pagi nanti.. Mengenangkan hari nie adalah hari terakhir tahun nie..So sayang pulak nak lepaskan tahun nie. Nak lama je berlalu. Sebab tahun ni banyak sweet memories. Hhmm seronoknyer.. Hehe apa pun diucapkan selamat tahun baru kepada semua!!!

Khamis Day :(

Hari nih kelas cisco pukul 1030pg..lecturer tak sihat so tak datang tapi kami still kena buat jugak lab hari ini (congfigure router). Hari ini badan rasa macam tidak sihat jerk..tambahan lagi sakit perut maybe banyak sangat makan kfc dengan Amir semalam..hehehe.After kelas cisco nih..kitorg gie lunch kat kafeteria ftmsk.Nak dikatakan ramai gak budak kelas yg mkn kat situ..dhira,nadia,huda,as dan lain2. Lunch mkn nasi campur lauk ayam msk kicap n air teh o ais limau dgn jumlah RM3.80 (bukan 380 hehehe).Mahal gak kat situ,maklumlah cafe lecturer p student yibuk2kn diri mkn kat situ.Lepas mkn kitorg naik bus ke cempaka nak solat zohor.Lepak sana sampai kelas CSA kul 230 tuh.

Pas kelas jln kaki sampai gate luar,then naik bus mini balik seksyen16.Naik bus tak dpt tmpt duduk,so berdiri lah kat depan budak cina 2 org.kita perasanlh bdk2 tu asyik2 pndg kita.kita tahulh diorg cm kutuk kita.kita sedarlah yg kita ni tak cantik.kening lebat nak mampus n de misai plak tuh..tapi wajibkah disebabkan ini,kita dicela n dikutuk.Slhkah kita dilahirkan mcm nih.Kita sedar kita tak cantik pd pandangan mrk,yg pntg kita cantik pd pandangan Allah.Kdg2 sedih sgt rasa bila kwn2 sdr yg mainkan kita n kutuk kita.Rupa kita nih blh diorg jdkan topic tuk diborakkan,digelakkan sdgkan byk lg citer yg diorg boleh bualkan.nape mesti rupa kita???????
:(  :(  🙁

Hari Selasa Yg da Best Sikit Kot….

Bangun lebih kurang kul 645 pg untuk solat subuh. Then tido balik..biasalah ngantuk kan.. kul 905 pg lak Amir miskol tanda dia dah sampai kat bawah pangsapuri nih.. kite yang waktu tu tgh nyenyak tido..then terus bangun n pakai tudung.. tanpa membasuh muka atau pakai bedak..Hehe bapaknyer yer masam (maklumlah acid), tp boleh gak si Amir kata..comey.heheh.. Saja lah tuh nak amik hati kan..bukan ape malas nak mandi lg sebab bukan nyer de kelas pg.. turun bawah pun sebab nak hantar dia kat komuter..nak pinjam kerete. Lepas hantar my s Sweetheart kat komuter tue, terus balik n bukak internet..nak cari something pasal etika perniagaan..esok nak present baru sibuk2 cari.. hehe biasalah student mcm kite nih… suka sangat wat keje last minute. Tengah sibuk2 surfing..lupa lak nak masak n mandi.. Pukul 1145 E.t kasi mesej suruh gie awal sbb nk gi PTAR2(library) pinjam buku. Then dgn kelam kabut..kite masak, mandi then pergi Uitm..hehe makan tgh kat Kolej Kenanga n then lepak kat Surau Sempaka sehingga kelas Jerman kul 230. Lepas kelas Jerman, pergi ke fakulti FTMSK kelas CSA.. Masuk kelas pun kejap je sbb cik Idura de hal.. Salin take home quiz punya soalan..then kite, Et n wawa balik sama..

Cycling..dekat Bukit Cerakah

pergi bapak nyer awal..before 9 o’clock..but..hehe gate dia pun tak bukak lagi.nasib baik tak datang kul 7 pagi.Kalau tak..buat naya ja..hehe
seronok lebih kurang 4 jam cycling ngan member2 selaku housemates ih..da jugaklah yang join biasalah driver kan.hehe kalau tak de diorang nie macam ner nak pergi kan..sebagai upahnyer,masakkan mee goreng untuk diorang ..hehe rasanyer nak pergi lagi..entah bila???


Hari Raya AidilFitri…

Raya yang “sad” to me becoz late untuk sembahyang raya. Tak sempat.. dua buah kereta x sempat. Yang menyedihkan lagi, disebabkan kite sume tak sempat sembahyang. Just Tokcek becoz dia pergi ngan naik motor. Awal sungguh sembahyang raya tahun nie. Pukul 730pg. Biasa kul 8 @830pg. Aduhai… baliklah kitorang dengan muka …nak kata sedih tak gak sebab sempat bergambo tue..especialy diorang2 nih..hehe