Nyamuk Yang Jahat

Semalam selepas tengok citer kungfu House of Flying Flower tv3 tu, masuk bilik nak tidur. Menyusukan baby Ash sampai dia terlelap. Tak lama kemudian Baby Ash nangis. Sakit perut kot so Mama letak minyak dekat perut dia, tukar pampers. Dia tidur, kemudian dia nangis lagi. Tak tahulah pulak kenapa dengan Baby Ash. Papa dia bangun dodoikan dia. Dia tidur, tapi bangun lagi dan nangis.

Maybe dia lapar lagi, Mama kasi dia menyusu lagi. Sampai kul 230 pagi. Letak atas tilam then Baby Ash nangis lagi. Papa kuatkan ikon takut Baby panas  tapi dia nangis lagi. Mama pun rasa nak nangis. Mama dah mengantuk sangat ni. Mama rasa dia nak kipas, Papa amik kipas. Pasang depan dia. Barulah Baby Ash tidur. oooo nak angin kipas ye… kata Mama. Baby Ash tidur sampai pagi.

Pukul 730 Wan Wan dia masuk  nak mandikan Baby Ash. Mama pun bangun nak mandi. Masa selak langsing, nampak tingkap terbuka. Pelik.. tak pernah bukak pun tingkap bilik ni tetiba je terbuka. Barulah tahu rupa2nya Baby Ash tak boleh tidur sebab nyamuk kacau. Ingatkan tak ada nyamuk sebab Papa dah sembur sebelum masuk bilik. Dah pasang kipas dekat dia, baru lah dia tidur dengan selesa. Kesian Baby Ash. Itulah lenkali bagitahu.. “Mama, ada nyamuk ni!” hmm barulak Mama tahu… Baby Ash.. Baby Ash..

31 thoughts on “Nyamuk Yang Jahat”

  1. hehehe.. ;)..huhuhu ngeri rasanya..mcm vv dlu, susa gak nak jg kandungan awl bulan ni…badan pun lemah..tp, bila dah kandungan mencecah 4 months, ok da sket rasantya..tp mula lesu balik bila da 7 bulan kehamilan…huhuhu kulit perut pun pecah :(..kekekke…heheh baby ok..lain da muka baby iqe skg ;)..nth ikut sapa da mukanya tue :)..heehhee….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *