Monday Blues Kembali

Tajuk nampak macam aku ni orang yang bekerja. Saja aku nak cerita pasal diorang2 yang terpaksa start kerja setelah 1 minggu bersenang lenang. wakaka sure diorang2 ini sanggap, malas, mengantuk dan asyik fikir… syoknya cuti.. tidur.. dekat kampung. Tak dapat nak tolong lagi dah.. hangpa semua kerjalah bebaik nooh..

Bagi aku pula as suri rumahtangga yang rumahnya bertangga2 ni, still syok. Tak payah nak pening lalat pasal kerja. Syok tuh memang syok. Tapi korang semua perlu ingat bahawa suri rumahtangga ini pun berkerja juga. Cuma takde dateline aje. Bila free masak, bila free mandi.. bila ngantuk..tidur. hehe tambah2 hujan lebat giler petang tadi. huish..

Papa Ash pula sibuk sagan hari ini. Maklum sajelah cuti seminggu. So, buatlah kerja tuh elok2. Kalau tak sempat juga sambunglah hari esok pula. hehe

Satu lagi, nak cerita pasal Bos Papa. Bos yang sorang ni pergi London seminggu yang lalu, adik dia kahwin ngan omputeh dekat sana. Family bos Papa ni memang international family. Semua khawin bercampur aduk bangsa. Macam ayah dan ibu dia, orang India dan China. Jadilah dia macam orang melayu. 10x pandang pun orang ingat dia melayu. wakaka.

Walaupun apapun, di sini aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih yang tidak terhingga kepada dia sebab belikan FM souvenir dari London. Aku memang collector FM ni. Thank you Papa sebab pesankan Bos Papa beli FM ni. cantik… hehe

fm2sangat cantikk.. i like

fm3dapat juga yang ini.. glass

Ada juga lah collection aku yang lain. Aku beli dan aku letakkan dekat peti ais tuh. Ada juga orang kasi dan yang dapat free beli barang. Semuanya aku letak dekat situ. Semakin lama semakin berkurang dah mende alah FM ni, dibuat main oleh Babang. aiseh. Ini antara FM yang aku punya..

fm4

collection dari KFC. 2 aje yang aku simpan..

fm5

masa pergi Bukit Merah time Kak Lina kawin.. banyak juga aku beli dan bagi orang..

fm6

ini pula mak mentua yang kasi, masa diorang pergi Indonesia..

Itu ajelah yang dapat aku tunjukkan pic besar2, yang aku rasa cantik ler. Yang lain pun cantik juga cumanya senang sangat nak dapat. Contohnya FM dari Muzium Negara, Keretaapi Tanah Melayu ,KLCC, Zoo Negara, Petrosains, buah2an tempatan, FM percuma kalau join kelab itu, ini.. beli makanan spt Crispy, KFC (spt di atas) dan lain2 arr. Habis cerita.. noktah!!!

8 thoughts on “Monday Blues Kembali”

    1. itulah dia Nizaa. Penat2 gak tapi seronok gak ada anak2 depan mata 24hrs. hehe cantik ke? memang cantik hehe.

      p/s: sape2 yang nak kemana2 tuh.. dlm negara or luar negara.. bolehlah belikan sy FM ek. Nak sy byr pun tak pe. wakaka tapi yg penting.. sweet n cute.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *