Minyak Naik Lagi

Aiseh… Harga minyak naik lagi. Bertambahlah sikit pembelanjaan lepas ni. huhuhu… Makin jaranglah balik kampung. Harga barang naik, itu naik ini naik… gaji tak naik-naik juga. Aiseh…

🙁 mana kita sebagai surirumah menangani masalah ini? Diet? Beli barang yang perlu je? Tak boleh pergi shopping? (boleh tahan ke?)…. apa ek?

Baru2 isi minyak kereta 30.23L mencecah RM81.63, dasyat ooooooo. Lepas ni kena lepak dekat rumah ler. Barang2 makan pun dah naik. Lepas ni nak lunch tengahari pun pikir dua tiga kali. Masak kat rumah jelah, makan malam je. Kalau minyak naik lagi bulan 8 ni (katanya nak naik lagi), kena start puasa ler gamoknya. Walaupun bulan puasa bulan 9. huhuhu sakit.

🙂 sanggup berlapar janji anak dapat makan, minum susu secukupnya. 🙂

18 thoughts on “Minyak Naik Lagi”

  1. weekend td g kedai bunga tokey tu kate nak naik kan barg ina ckp kat dia brg asik naik je tau tak gaji tak naik.. dia gelak je

  2. tulah..hidup mkn mencabar….tahap kritikal dunia skrg ni..nak tak nak nanti pakat tanam padi dlm umah…ekekeee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *