~ Majalah Langgan Tahunan ~

Assalamualaikum,

Dah lama tak update mengenai Ashraf. Alhamdulillah baru-baru ini ada perperiksaan sekolahnya Pasti Al-Amin. Fuyoo 5 tahun dah siap periksa semua.. yang seronoknya markah paling tinggi 100/100 dalam subjek Al-Quran dan paling rendah 57/100 dalam subjek Peribadi Muslim.

Apa yang dirumuskan disini mengenai percapaian Ashraf, of course bangga sebab dia lebih baik berbanding ibu dan ayahnya ketika berumur 5 tahun. Namun harus diakui Ashraf masih lemah kerana mungkin tidak memahami soalan yang dikemukakan dan jawapan yang dimahukan. Ini sebabnya Ashraf belum pandai membaca.

Sedih juga nama aje ibu di rumah, anak belum membaca dgn jaya. Maka sebab itu, Asid langgan majalah Aulad yang rasanya ada something yang baru untuk dia pelajari secara bulanan. Yang penting, tingkatkan kepahamannya untuk pandai membaca. Selalu beli buku, banyak mewarna aje kejanya, so kena tukar startegy. Beli majalah yang menarik minatnya untuk membaca.

Tambahan lagi majalah ini sangat menarik, macam2 anak-anak boleh belajar spt doa2, kelakuan yang baik yang mana tidak baik.. sesi mewarna juga, bahasa Arab.. 🙂 sangat best.
Kalau sesiapa nak langgan majalah ini boleh SMS asid 012-3312030. Harganya hanya RM48 setahun iaitu 12bulan langgan, setiap langganan ini akan terima sehelai tshirt.

Majalah Aulad (Langganan 12 Bulan)
Penerbit: Aras Mega Sdn. Bhd.

Harga : RM48.00
Kesesuaian Usia: 4+

Majalah berkonsep Islam yang mendidik kanak-kanak ke arah pembentukan jati diri, keluhuran budi pekerti dan kecergasan minda. Dipersiapkan oleh para pendidik yang mengenali dunia kanak-kanak. Majalah AULAD sangat sesuai sebagai bahan bacaan tambahan di tadika dan di rumah.

Maklumat Tambahan:

* Sehelai T-Shirt diberikan PERCUMA dengan langganan 12 bulan ini
* Harga jualan yang ditunjukkan adalah termasuk kos pengeposan
* Tempahan majalah AULAD hanya diterima bagi kiriman ke Semenanjung, Sabah dan Sarawak sahaja
* Bagi tempahan yang diterima pada atau sebelum 20 haribulan, kiriman pertama majalah akan bermula pada bulan berikutnya

Untuk anak pun tak jadi kan? so disini ada juga majalah terbaru di pasaran.. yang sangat baik dalam mendalami ilmu2 Agama. Sangat tak rugi kalau nak langgan majalah Al-Ustaz ini.

Majalah Al-Ustaz
Langganan 12 Keluaran

Kod Produk: AM0007
Penerbit: Telaga Biru Sdn. Bhd.
Harga Pasaran: RM132.00 (semenanjung)
: RM153.00 (Sabah/Sarawak)

Kesesuaian Usia:  Umum

CABARAN KITA

Kita sentiasa terpedaya dengan dunia. Umur semakin meningkat, salah silap sudah lagi tidak tersukat, sedangkan kiamat semakin dekat. Jika ilmu tidak ada, bagaimana amal akhirat hendak dibuat? Masa yang ada masihkah sempat?

JALAN KELUAR

Majalah Al-Ustaz mucul sebagai cahaya menerangi hati. Ia adalah majalah agama yang berkonsepkan soal-jawab yang merangkumi pelbagai subjek aqidah, fiqah, tajwid, kekeluargaan, dakwah, kewanitaan, remaja, hadith, muamalat, tasawuf, politik, dan sebagainya.

Sebuah bingkisan bulanan yang MESTI anda miliki, kerana setiap persoalan dan kemusykilan anda bakal dirungkai dan dijelaskan oleh pakar-pakar Fiqah dari dalam dan luar negara.

lain2 info untuk tip untuk anak mudah membaca>> SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *