Lenguh Seluruh Badan

Hari sabtu kerja seperti biasa. Balik kerja pukul 6 petang. Kebiasaannya hari sabtu Asid drive ke tempat kerja. Disebabkan husband Asid ada hal petangnya, so husband hantar. Petang jam 5 petang, husband datang hantar baby Ash, tak ada nak jaga.. so Asid jagalah dekat tempat kerja ni. Nasib baik bos tak datang petang, kalau tidak segan pulak. ada ke bawak anak ke tempat kerja? wakaka

Balik jam 6 petang, memang dah plan nak balik rumah by taxi.. kalau dukung dia sampai kerumah.. dasyat badan dia berisi. Mau sakit seluruh badan.

Turun dari office tunggu taxi di depan office dekat hentian taxi, tunggu punya tunggu tak sampai2 juga taxi ni. Taxi memang banyak giler lalu, tapi tak de pun nak berhenti. huhu

Dalam 15 minit tunggu tuh baby Ash dah tertido. Mengantuk sangat sebab dekat rumah tadi dia tak tido langsung. Kalau dah tido tahu je lah, makin berat rasanya. Lama lama tak tahan.. nekad nak jalan kaki kerumah. Lantak ler apa nak jadi.. kata nekad.

Dalam 45 minit perjalanannya dari tempat kerja, akhirnya sampai juga kat rumah.. huh.. badan dah rasa macam sakit.. lenguh.. sengal.. aduh sakit tangan.. balik rumah.. tgk rumah berselerak. Lagi arr rasa sakit nya.. sakit hati..

Baby Ash dah sampai rumah, letak atas toto.. terjaga pulak. Menangis… huhuhu tension. .tension. Last2 tak tido. Mata dah bengkak menangis nak tido. Pukul 8 lebih baru dia tido balik. Baru aman… baru boleh segarkan badan.. mandi..

5 thoughts on “Lenguh Seluruh Badan”

  1. x byk ckp? baik? macam kelakar je. Entahlah macam mana nak cakap. Asid tak cakap bukan sebab baik. Cuma tak larat nak cakap. Semua benda kena cakap. Kekadang penat.. nak cakap pun penat juga tau. So apa yang boleh buat… tunjuk muka tak puas hati je lah.. masam..

  2. ciannye asid.. nasib baik asid, klu ina kt tempat asid dh merajuk dh ngn husben sbb umah sepah n dia ade kt umah sbg penyumbang sepah tu.. ina nk elak husben wt sepah senang je.. kt meja makan letak bunga, kt coffee table letak bunga.. jd dia akan letak acc cm wallet n kunci dlm bilik. baju lak dpn bilik air letak bakul kain. jemur kain gune hanger jd klu tak sempat lipat pon leh terus gantung je.. tu je care ina nak handle husben ina sid.. tu pon kadg tak terkawal yg tak best nye bile jiran2 jenguk umah ina dia kate umah ina org tak de anak tu psl kemas je, saba je la org ni ina ckp dlm hati dh dia pemalas asik lepak kt tingkap org je sepah le.. tp asid baik kot, x byk ckp.. bagus arrr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *