Konflik Tempat Kerja

mmmm……..

Di mana-mana pun wujud conflik. Tak kisah di rumah, di pasaraya mahupun di tempat kerja. Kekadang kena sabar atau fikirkan yang positif. Kalau simpan dalam hati… makin lama makin bahaya. Yelah asyik simpan..simpan.. lama-lama gunung berapi pun meletup.

Sekadar pengajaran untuk diri sendiri sahaja. Kekadang kalau kita kerja dengan jujur, tekun pun orang boleh salah anggap dekat kita. Hati kita mana orang lain boleh baca atau tahu kan? Contohnya.. start Asid kerja dekat sini, tak pernah lah Asid nak amik atau curi duit company. Maklumlah bekerja dengan duit cash sepanjang masa, takkan lah Asid nak amik. Syukur alhamdulillah lah setakat ini, makan dan pakai yang diberi oleh suami.. mencukupi. Tak pernah pulak nak mengambil duit company.

Tak sangka pulak kekadang duit collection harian yang tak cukup, diorang boleh fikir Asid yang ambil. Tak dinafikan Asid yang selalu mengambil cash money untuk beli barang untuk company. Tak pernah Asid ambil atau simpan bakinya. sumpah demi Allah.. 🙁

Sedih sangat… huhuhu 🙁

10 thoughts on “Konflik Tempat Kerja”

  1. menang kuat emosi.. sentitif. Nama dah perempuan sejati. Wakaka. Sekarang memang think +ve kalau tak, takkan Asid keje lagi kat sini kan. hehehe

    Lagipun orang kata, kalau tak salah apa nak takut kan…hehe

    Tapi kekadang tuh , kita nak meluahkan perasaan.. itu sebabnya Asid memblog nie. Wakaka. untuk melapangkan dada, menurunkan tekanan darah yang sebenarnya tinggi.hehe Apa-apa jelah. 🙂

    Thanks for all of you… kerana perihatin. 🙂

  2. betol tu asid.. lain keje lain ragamnye.. ina ni before joint company secretary was reservation.. sblm tu multimedia kt jln yap kwan seng.. tp worst yg keje KL tu la.. tu ragam boss, dh meninggal pon dia.. xpela klu tak rase semua ni kang xtau lak.. jd setiap perkara tu jd kan pengajaran n jgn amik ati sgt.. think positiive!

  3. sama aje kalau ko keje tempat lain pun. dah tak kecoh hal duit, kecoh hal lain pulak. ko ni mesti emosi kuat betui kan?? sikit punya hal takyah la amek ati kak!! nama pon kerja. taknak problem dok umah jek la, jadi housewife. tu pun pening jugak.. alaaahaiii!! selamat menempuh pancaroba kerja.

  4. Thanks Milia and Ina.
    Tulah kan.. asam garam dalam alam pekerjaan. Ingat nak cari kerja yang tak de kena mengena dengan cash money. InsyaAllah. 🙂

  5. memg la cm tu asid.. klu boleh dibuktikan kebenarannye lebih baik.. next time becareful, resit2 beli brg tu simpan masuk file wlpon seposen..kalau xde resit email declare ape yg asid beli @ gune kt boss.. jgn sampai org berckp.. peti cash tu klu leh biar diri sendiri yg tau utk kselamatn sbb klu ade ape2 mesti diri sendiri kene dulu.. duit ni bahaya.. kt tempat ina pon same lg la ade audit check lg.. so kadg bende tak penting pon ina photostat n file.. next time klu tye byk kirai je resit2 tu depan deorg ehehe.. tu style ina kt opis tp klu personal ntah mane2 duit ina belanja xpenah kire ponn smpi husben geleng.. tak cukup dia mangse ehehe

  6. Sabarlah Asid.. ida pun mengalami perkara yang sama seperti mana yanga Asid alami. Cuma kesabaran yang paling penting.

    Apa pun, kita berdoa semoga kebenaran akan teserlah jua akhirnya walaupun mengambil masa yang cukup lama. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *