Konflik Tempat Kerja

mmmm……..

Di mana-mana pun wujud conflik. Tak kisah di rumah, di pasaraya mahupun di tempat kerja. Kekadang kena sabar atau fikirkan yang positif. Kalau simpan dalam hati… makin lama makin bahaya. Yelah asyik simpan..simpan.. lama-lama gunung berapi pun meletup.

Sekadar pengajaran untuk diri sendiri sahaja. Kekadang kalau kita kerja dengan jujur, tekun pun orang boleh salah anggap dekat kita. Hati kita mana orang lain boleh baca atau tahu kan? Contohnya.. start Asid kerja dekat sini, tak pernah lah Asid nak amik atau curi duit company. Maklumlah bekerja dengan duit cash sepanjang masa, takkan lah Asid nak amik. Syukur alhamdulillah lah setakat ini, makan dan pakai yang diberi oleh suami.. mencukupi. Tak pernah pulak nak mengambil duit company.

Tak sangka pulak kekadang duit collection harian yang tak cukup, diorang boleh fikir Asid yang ambil. Tak dinafikan Asid yang selalu mengambil cash money untuk beli barang untuk company. Tak pernah Asid ambil atau simpan bakinya. sumpah demi Allah.. 🙁

Sedih sangat… huhuhu 🙁

10 thoughts on “Konflik Tempat Kerja”

  1. Kakak tu bukan kira respect gak? hehehe Apapun tak leh lah dia meninggikan suara dia. Itulah apapun kena bersabar ek. So sekarang keadaan dah terkawal. Rasa macam seronok juga lah kerja. Janji kita tak buat salah. Oklah tu!! hehe

  2. Hii salam semua, saya orang baru di sini. Bestlah blog Mrs. Asida kita ni, banyak informasi.
    Biasalah kalau kita bekerja dengan orang. Alhamdulillah tempat kerja nana kira ok lah.. Masing2 buat kerja sendiri, cuma yg tak bestnya kalau org tak respect kat kita. Kita ni senior kat situ, tapi walau ada budak baru alah baru setahun jagung jer.. tak pandai nak hormati kat org, tutur bahasa plk meninggi. Tak syoknya tu jer, paling pantang kalau org tak respect kita kan.. Tapi nana buat tak tau jer.. walau dia panggil nana kakak..
    Sabar jerlah

  3. Tak tahulah betul ke diorang kata dekat Asid. tapi dari riaksi nampak jugaklah. Anyway bende tuh dah lepas. So far kitorang macam dulu2 jugak. Gelak2, borak2. Ni diluaran tak tahu lak dalaman kan. hehehe

  4. tulah asid..kalau bekerja makan gaji ni..lebih2 kalau ramai staff..asyik nak dengki ler….. sapelah yg jahat sgt tu..dia ada bukti ke…sbr jelah…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *