Kompleks Kraf KL & Lowyat

Bangun pukul 10 pagi hari nie,mandi and terus bersiap nak keluar ngan amir. Lebih kurang kul 11 lebih kitorang pun sampai di tempat yang hendak dituju iaitu kompleks Kraf Kuala Lumpur. Sesudah bayar parking kitorang pun berjalan masuk ke perkarangan kompleks nih. first2 masuk ingat salah hari ke salah tempat ke? nampak macam sunyi je.. tapi nak ikutkan bunga mangga yang dihias keliling kompleks memang sah betul tempat dan acaranya…

Cerita acaranya pulak..macam diwar2kan ditv anda lah.. ada pameran ‘Majlis Kahwin’ semuanyer bertemakan kraf Malaysia. First,kitorg masuk ke tempat perasmiaannya.. ada pelamin sesergam indah(pengantin tak ada dah lari)..

Pastuh kitorang melilau cari bilik pameran.Dengar suara dj duk bising2..tapi entah kat mana.Direction ke majlis tuh pun tak ada… Pastuh kitorang naik tangga.. naik2 macam seronoknya..tangga pun dihias macam rumah pengantin lah..masuk2..senyum lebar kitorg.. Rasa seronok..”mama…saya mahu kawin”.hehe. Dekat bilik nih macam2 ada..siap dengan ‘pak guide’.. eles..takut orang nak curi lah. Tapi kalau dia tak jaga,memang banyak giler barang2 hilang..specially bekas2 telur yang unik dan cantik.. semua nya tren terbaru.. guna brg2 kraf lah kan.Kalau dekat pasaran..entah berapa harganya.Mahal… Kat tingkat nie,macam2 aku dan amir tengok… koleksi pakaian pengantin..2 set hiasan bilik tidur pengantin.. 2 set pelamin Khatamm Al-Quran, 3 set Pelamin… 2 set dewan makan pengantin.. beberapa jenis gubahan hantaran.. gubahan bunga telur.. aiseman.. best giler…yang paling amir suka..” Gerbang”.. gerbang bunga2 dekat dewan pengantin..siap tanya tuh.. “wak..ni apa dia?”hehe gerbang pun dia tak tahu..hehe lelaki2…

Lepas tuh,kitorang turun bawah..masuk butik batik.. Kebanyakan batik nie dari Kota Bharu kelantan.. Harga jangan kata arr..mahal….

Then kitorang teruskan perjalanan..cari jugak suara dj tuh datangnyer dr mana… sampailah jua akhirnya ke tempat ‘PC Fair’..hehe tapi di panggil “wedding fair”. Kat sini rata2 syarikat dan butik pengantin ada mempamerkan barang2 keluaran mereka.Macam2 ada.. semuanyer untuk majlis perkahwinan. Set katering, set pakaian pengantin dengan mak andam, set bunga telur, set gambar pengantin, bunga telur dan hiasan.. hehe apa yang tak de cuma set langsir rumah… hehe yang lain semua adaa…

Pastuh jam ditangan menunjukkan pukul 2..perut pun dah berbunyi.. Jom kita makan..pastuh kitorang pergi makan dekat sungai wang.. dekat dengan lowyat.Hehe. Amir kata nak belikan printer..yang dah lama aku idam2kan tuh.Bukan apa printer lama yang dah rosak tuh tak ada penganti lagi.Sem nih pulak banyak benda kena print.Nak tak nak kena beli jugak. Hehe Beli HP 1315.. three in one..hehe just RM330..hehe then ada balance lagi,aku beli thumd drive 256. dengan cd Windows xp installer.hehe

Pukul 5 balik,singgah jap dekat Tesco shah Alam.Fuyoo jem giler nak masuk.Langsung tak ade parking.Ingat nak balik je..tiba2 nampak satu parking empty..muat2 untuk kancil je.hehe.. Oklah tesco nih..boleh tahan..lebih kurang sama je ngan giant… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *