Kete Rosak :(

Tadi, kuar umah kul 3 ptg ingat nak pergi letak barang dekat umah sentul. Lalu area pekeliling kete rosak.Masalah timing belt.Ada lah sorang ni mamat india kononnyer makanik kat area tuh.Katanya “Jangan risau 2 jam boleh siap bang!”.Runding first time katanya harga rm300 lebih kurang.

Then kul 630 petang, after the geng dia yang repair kete tuh kata dah siap dengan charge rm8++ tambah charge diaorang buat rm3++… kira-kira lebih rm1+++.. oh my god.. mahal nak mampus.Before repair kata sikit, aleh2 mahal pulak.Bila kata “tadi u kata satu “pin” (apa ke bandenya..aku tak tahu” labih kurang 40, kira2 300 lebih je..ni sampai beribu..mcm ner? “.”Mana ada saya cakap, gila lah kalau saya cakap 300 lebih, bila saya ckp?”.aisehmen dia marah balik.Gila punya india!.Mentang2 lah ari minggu ,dia sibuk tipu plak.Kalu tahu mahal nak mampus mcm nie, rela kena tarik ngan kete tunda. At least esok leh amik.. tension betul hari nie.

moral of the story:

-Kena confirm kan betul2 dulu bape harganya.. kalau tak kite x mahu dia repair

-Tengok dan selalu tanya, “u tukar barang apa?, kalu yg lain2 dari sepatutnya, i tak nak bayar”

-Call member2 yang terdekat di tempat kejadian, then mintak advice diorg. hehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *