Kerjaya????

ooo.. Sungguh penat yang teramat sangat hari nie aku rasa, dari lapan pagi hinggalah pukul 630 tanpa break.Ini semua disebabkan oleh module kerjaya yang di adakan di Tingkat 6 Menara berkembar UiTM.Semua student at final semester must attend.Termasuklah aku..

Start dari kul 630 pagi aku bangun sembahyang subuh (semangat berkobar2 nak dengar ceramah, aku bangun sdr nyer tanpa bantuan talian hayat), then ion baju (baju yang senang aku gosok,kalau tak gosok pun nampak macam gosok),then masak air buat air nescafe. After that, aku mandi then bersiap2 nak pergi ke module kerjaya nih lah. Pukul 730 pagi aku dah siap.Then turun bawah selepas drebar dah sampai (sape lagi kalau bukan cik abg Sayang), then parking kereta dekat bus stop tunggu si Yaya (sebab dia nak join pergi sama), agak setengah jam menunggu,then Yaya pun turunlah. Sampai kat sana, ternampak lah pulak rakan2 classmates (nadia,ayuni, aseera, dan mereka2 yang berkaitan) sedang menjalankan senaman ringan di waktu pagi iaitu menuruni denai2 berbahaya di sepanjang tepian pagar kolej Melati,then kitorang pun sama2lah bergerak ke Tempat yang menghendaki kami hadir (wajib lah katakan).

Tengok di tempat kejadian tu dah ramai berkumpul,then kami pun menghampiri dan memasuki Dewan Kuliah B tersebut.Tak lama kemudian kelihatan dhira, ayien dan zarina sampai then duduk sebaris tempat aku duduk.hehehe

Tepat jam 845 rasanyer, session I pun bermula.Hehe mula2 sesi nih budak2 relax lagi.Tak de lah nampak muka masing2 macam muka. 2nd and 3rd session pun ok lah jugak sebab masing2 dah kenyang dijamu kuih dan air teh.Selepas break tgh hari, makan dan solat di bilik Ayien, kitorang patah balik ke manara untuk session seterusnyer. session 2.30 hingga 4.30 nilah baru dirasakan session yang paling happening sikit,padahal waktu macam nie masing2 mata dah kuyu n nak tertutup, namun disebabkan tajuk dan cara penyampaian speaker tersebut, membuatkan kami hepi dan enjay that session.

Terbalik dengan session seterusnyer.Bapak lah boring giler.Actually time to given for this speaker just 30 minutes,but he take long time to finish his session.Aduhai penat giler dengar dia bercakap.Asyik2 tengok jam.. maklumlah amir dah sampai kul 5 ptg nak amik aku,then ada hal sikit.entah macam mana session last speaker nih habis kul 610.Aduhai….penat tak ingat..

Image hosted by Photobucket.comayien, dhira n me

Image hosted by Photobucket.comdhira n me

Image hosted by Photobucket.comkanak2 riang dibelakang.. ayuni, as, huda n nadia..

Image hosted by Photobucket.comtime break..

Image hosted by Photobucket.commesti dah bosan nie siap lukis cartoon dkt jari..

Image hosted by Photobucket.comguys..

Image hosted by Photobucket.comtengah kusyuk…

more….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *