Kenduri Izan

Today half day kerja, so semalam lagi kitrang mintak keluar awal.Supervisor En Abdul gani kasi kuar jam 1030 pg.ingat leh sampai awal lebih kuran pukul 2.Alih2 si duwan nak keluarkan duit pulak dekat maybank through buku.Aduhai..asal lah company dia tak buatkan kad ATM sekali.last2 pukul 12 baru gerak dari subang(tempat kerja lah)..tension betul.

Kitorang pergi ngan dua buah kancil.satu lagi kete Ikram..naik Naz,et dan wawa.Manakala aku naik kereta dengan Amirlah..sape lagi,bersama2 dengan Duwan (my brother) dan jugak Ja a'(my frenz).Pergi kenduri melalui Kuala Pilah,Kuala Bendul,bahau,serting then baru sampai Muadzam Shah. Bila melalui Melang(Entah apa ejaan betulnya,cermin depan kereta Ikram, meletup dan Pecah.nasib baik tak berderai.Then kitorang parking tepi jalan sehingga ada mekanik berdekatan datang.pastuh kitorang kena tunggu dia dekat Shell Minyak, tak jauh dari situ.Then rehat dan solat zohor jap.Pastu follow kereta Ikram ke workshop(berhampiran dengan Shell-seberang jalan je).

Lebih kurang 10 minute lepak situ,Ikram suruh kitorang blah dulu.sebab pasang cermin tu amik masa 1 jam nak siap.So aku,Amir,ET,wawa dan ja a’ bergerak dulu.Duwan plak tingggal ngan Ikram.Sampai rumah kenduri jam 5 lebih.Nasi minyak dengan daging je ada.Dah duduk 20 miute kereta Ikram pun sampai.laju giler si Mamat nih bawak kereta.Dengar cite si Duwan dan Nazrul,si Ikram pecut giler sebab tak tahan lapar..lapar giler.sian dia.mahu tak lapo dah pukul 5 petang seulas nasi tam jamah lagi…isk..isk..isk..samalah dengan..Lapar sungguh.

:)acidcun 4ever

One thought on “Kenduri Izan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *