Kenape PC jadi Lambat

Kebelakangan nie pc asid lambat. Ingatkan asid je tapi ikram pun. Asid pun cuba lah cari penyebabnya. Asid ingat bukan sebab virus lah sebab asidselalu update virusscan asid, tanpa di sedari yang virusscan nie dah lama expired tahun 2004 lagi. Aisehmen.. rupa2nya dah lama virus2 jahat nie menghantui pc asid ni. sian pc nie, nasib baik dia masih bertahan

Dengan itu asid cuba install virus scan yang baru, yang free jelah mampu. Rasanya bukan sebab virus je ada nie, mesti spyware pun banyak. So kenalah selalu search and destroy sume virus2 jahat dan spy mata2 gelap nih. Sesudah itu, PC asid menjadi ceria kembali. Process pun semakin laju. Ada dah tunggu berjam2 lamanya.

Inilah antara spy2 yang bercermin mata gelap yang asid jumpa, bukan asid lah, SPYBOT nie yang tolong carikan.. hehehe :-

FunWeb, 180solutions.MediagatewayX, ABetterInternet.Aurora, CommonName, CoolWWWSearch, DyFuCa.InternetOptimizer, DyFuCa, FunWebProducts, Hotbar, ISearchTech.ISTbar, ISearchTech.PowerScan, ISearchTech.SideFine, ISearchTech.YSB, MyWay.MyWebSearch, NetDotNet, SmitFraud-C, Windows Security Center.AntiVirusOverride

Ada banyak lagi, tapi tak larat nak taip dah. Alhamdulillah pc asid dah laju sikit. hehehe Senang sikit nak fulltime blogger. hehehe 🙂

2 thoughts on “Kenape PC jadi Lambat”

  1. hehehe ooo macam tuh ka.. Dah tahap tak dapat diselamatkan lagi dah tuh. Bersedia saja lah ek. Apapun semoga dia dapat diselamatkan, kalu tak, terpaksalah berkorban duit lagi ek.

  2. Uish acid… pc aku bukan jadi lambat…. dia akan buat aku xdpt surf internet… tu dah 3 kali format… jadi yg sama gak…. pakai installer lain pon camtu gak…. dah cabut cable secondary slave h/disk, pon sama gak.. skang nie tinggal nak delete sume partition primary tu, pehtu format balik… kalo sama gak… xlama laaaa pc den tuuuuu… !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *