Jalan-Jalan Ke Pulau Ketam, Selangor

Alhamdulillah, Sempena cuti Thaipusam lalu.. Asid bawa anak-anak ke Pulau Ketam bersama rombongan Muslimat Masjid An-nahdah Seksyen 18, Shah Alam. Rombongan ini motif utamanya nak melawat Pusat Tahfiz Mandarin dekat sana. Sambil itu boleh lah cuci-cuci mata. Almaklum pertama kali ke sini.

Dari Shah Alam, kami naik komuter sehingga Port Klang dalam 40 minit. Kemudian, kami menaiki bot ke Pulau ketam dalam 45minit.

Pengalaman ke tempat baru ni memang menyeronokkan. 🙂 lain kali boleh datang lagi cuba makn ketam besar dekat sini, Alhamdulillah restoran untuk Orang Islam sudah ada. Jemputlah pergi.

 

4 thoughts on “Jalan-Jalan Ke Pulau Ketam, Selangor”

  1. Apabila saya kembali ke tempat kerja setelah pulang ke rumah untuk solat Jumaat, saya dan keluarga saya serta ibu saya, bersama-sama menaiki kereta agar terus ke Lunas, Kulim, Kedah, untuk bermalam. Ini supaya jika kami pulang dan memulakan perjalanan lewat sedikit, kemungkinan kami akan sampai lebih lambat, kerana keadaan jalan akan lebih sesak selepas pukul 17:00 (5:00 petang). Di Lunas, kami akan bermalam selama dua malam di sana, di mana di sana terletaknya rumah sepupu isteri saya, yang kami kenali sebagai Kak Ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *