Hari kekasih ????

Hari nie bangun awal dari biasa. Pergi kuliah pukul 11pg.Then habis kelas pukul 130 tghhari. Lepas tue pergi lunch dekat seksyen 11(Nasi Ayam Pak Mal) then terus pergi tempat yang hendak dituju.Iaitu tempat untuk mintak praktikal bulan 4 nie. Pergi hantarkan borang, resume, ojective dan surat jawapan.Kemudian dia check dan nanti dia kasi keputusan.Mudah2an dapat ek.Then Ikram hantar kitorang balik rumah.Malam pulak ada orang dtg visit..hehehe My SweatHeart!! sayang dia….walaupun kami memang tidak menyambut valentine day..bagi kami hari2 adalah hari kekasih!!! kan wak kan? tapi betullah ikut orang tue kalau dia nak sambut..sambutlah..kan abg(hafiz) kan?

Dipetik dari Buletin friendster yang di post oleh Wawa.Sempena hari Kekasih nie…hehehe Untuk Amir..Memang sebenarnya cinta saya buta….
Date: Tuesday, February 08, 2005 21:21:00
Subject: Betapa sucinya CINTA apabila perasaan itu buta…

Seorang lelaki buta memasuki sebuah restoran.
Amin,pemilik restoran itu
juga berperanan sebagai pelayan mendatanginya dan
menghulurkan menu.

“Saya orang buta dan saya tak boleh membaca
menu.Tolong bawakan sudu
kotor yang telah dipakai oleh pengunjung
sebelumnya dan saya akan
menciumnya. Dari situ nanti saya tahu masakan apa
yang enak untuk dipesan,”
kata lelaki buta tersebut.

Amin mengumpulkan beberapa sudu bekas dipakai yang
ada dan
memberikannya kepada lelaki tersebut. Ia mencium
sudu itu dan akhirnya berkata,
“Saya pesan ikan pais dan sayur masak asam bang”….

Dengan agak terperanjat Amin mencatat pesanan
lelaki buta itu.Menu itu
memang menjadi kegemaran para pengunjung restoran
tersebut. Beberapa
hari kemudian lelaki buta tersebut datang
lagi.Sekali lagi dia minta sudu
bekas dipakai untuk dicium, tetapi bukan yang
habis dipakai utk makan
ikan pais dan sayur masak asam. Hanya ada satu
sudu yang habis dipakai
untuk makan menu lainnya.

Amin memberikannya kepada lelaki buta tersebut
yang kemudian mencium
sudu itu dan berkata, “Bau sudu yang ini sedap
juga, seperti habis diguna
untuk makan ayam bakar dengan sayur ulam dan
sambal belacan. “

Amin mengiyakan dan si lelaki buta memesan makanan
tersebut. Lelaki
buta itu untuk ketiga kalinya datang semula
beberapa hari kemudian. Dia
datang lebih awal ketika belum ada satupun
pengunjung yang datang
sehingga tidak ada sudu bekas diguna yang boleh
diberikan untuk dihidu.

Entah dari mana datangnya, tiba-tiba sifat nakal
bodoh Amin muncul. Dia
menghampiri isterinya yang berperanan sebagai
tukang masak didapur.

Diberikannya satu sudu dan berkata, “Yati, garu
ketiak kamu”
“Apa-apalah abang ni ?” tanya Yati tak faham.
“Sudahlah ikut je lahhhh, untuk
kemajuan restoran kita,” kata Amin setelah
memaksa. Yati menurut,
mengusapkan sudu tersebut di “ketiak! nya” dan
menyerahkan kembali kepada Amin.

Dibawanya sudu tersebut ke lelaki buta yang duduk
menunggu. Lelaki buta
melakukan seperti biasa dan berkata,…….. “Aku
tidak menyangka makwe
lamaku Yati bekerja di sini……….boleh saya
jumpa dia”
Amin: ???????????

tang… tang…tang.. Sesungguhnya Cinta itu
Butaaaa………. “

One thought on “Hari kekasih ????”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *