Hari Ibu dan Hari Guru

Assalamualaikum,

Semalam pergi kelas Dhuha setelah cuti last week. Minggu ni kelas Dhuha dengan Dr. Asiah membincangkan topik 14 dalam buku Al Tah 2an. Minggu depan cuti lagi. Rombongan cik kiah ke Langkawi.

Biro wanita AJK Masjid bagi hadiah kepada Dr. sempena Hari Guru, nampak tak hadiah tuh dalam gambar diatas? Tudung saji anyaman. Cantik dan warna-warni lagi.

Kalau dulu, tiap2 minggu adalah rajin dan semangat nak edarkan brochure Sauna eden tuh, tapi bila dah tahu makcik jiran eden pun dah jadi ahli, entah2 dia pun dok usha dekat member2 dia, Asid dilabel penyibuk pulak.. entahlah kan, tetiba moral dan semangat tuh dah down. Banyak lagi brochure tu.. nak edar kat mana ye? korang ada idea?

Kalau kat area kampung perumahan den ni, sure tak jalan dah kot? sume makcik-makcik, pulak tuk den kenal pun sekerat aje penduduk kat sini, masih penduduk baru pindah disini. baru ker? hehe

Rasa macam tak best.. sedih :(. Baru aje belajar dari buku ‘Jangan Bersedih”, tapi bersedih jugak. Kemo lah Asid Kemo!. Macam manalah ada ahli saingan dekat ni?? huhu tolongggggggggggggg.. hellllppppppppme.

2 thoughts on “Hari Ibu dan Hari Guru”

  1. firstly, slmt hr ibu buat akak..
    tahniah, bukan mudah mnjadi ibu pada anak2 yg comel dan masih kecil kn?

    ala, dugaan dlm pniagaan ni ada mcm2 jenis, dan cara, persaingn salah satu dr nya..
    xpe, rezeki masing2 kn.. mngkin cara layanan dan info yg kita terangkan lbh buat mereka berminat bbanding cara makcik tu, siapa tau kan? usah putus asa.. teruskan..

    1. Thanks TK.

      Setuju dengan TK bab cara persaingan tuh. Cara marketing kena lain kan? tp kat area ni tak nak lah. hehe carilah jauh sikit. Masing2 de re2eki kan.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *