Habis Practical Training…

Last day semalam rasa seronok,siap celebrate dekat Kampung Baru ngan budak2 nie(et,ikram,naz,wawa,cobain,dan juga (gf cobain). Walaupun rasa seronok dah habis practical semalam,ada juga lah timenyer yang rasa sedih..bukan sedih arr rasa sayuuuu…. sayu2 gak akhirnya dapat jugak elaun…hehehe.

Sebelum habis practical yesterday,ada meeting dengan top management office tuh.citer macam2,citer pasal future planning.dialog aku “lepas habis nie,ingat nak cari kerja dulu,setahun lebih cari kerja yang lebih stabil,bina keluarga,then kerja sekali terdaya”.”kerja stabil tu macam mana?”.”stabil dari segi cukup segala kehendak n keperluan.insyaAllah” hehe.budak2 nie plak,” saya nak cari kerja setahun dua dalam bidang tecnical””berapa maksima yang boleh?””1500 starting”..”awat murah sangat?”hehe.biasalah buat starting janji ada kerja kan.hehehe.” saya pulak dah habih nie nak cari kerja dua tiga tahun then capai misi.Misi ayah saya.Ayah saya nak bukak bisness keluarga.””Akak saya amik busines dan saya IT,tgklah dulu business apa yg boleh”.”saya nak cari kerja.Dua tiga tahun then cari kerja stabil,pastu kawin”..hehe ayat seorang gadis yang dikatakan akan bertunang hujung tahun nie,then kawin awak tahun depan..nak kerja 2/3 tahun dulu konon..politik..politik..politik. belum pergi melawat ke parlimen,dah pandai2 nak berpolitik nie..huhuhu.kedengaran lagi.. “pas habih nie,saya ingat nak cari kerja,kerja apa2.saya pun tak memilih sangat””kerja potong rumput pun boleh?”.”tak delah sampai kerja macam tuh,maksud saya kerja yang sesuai dengan kemampuan sya”hehe.”saya ni..habis nie cari kerja.setahu dua pastuh kumpul duit nak kawin”hehe

macam2 jawapan bebudak nie.Pas habis meeting,kitorg siap2 ke kampung baru.Makan western food dekat kapal.hehe.syok jugak makan2 ngan member2 dekat sini.harga makanan pun x mahal sangat.Murah dari subang tempat yg selalu makan ngan amir tuh.hehe.Pas makan,hantar awek kobain balik,then baru balik ke shah alam.sempat jugak lah kami lalu satu lorong yang dashyat.tu pun kerana impian wawa nak tengok “CIKARO”(kata buttet) kat lorong belakang..”#*$%@”.huhu “dasyat nyer depa nie”,ayat wawa.”ush..ush..”.”pintu tue dah kunci rapat dah ke?”,tanya cobain dekat et before masuk ke selekoh lorong dasyat tuh”.fuyoooo dasyat.maybe sebab tuhlah lorong tuh ada ramai orang lalu lalang malam2 dar kul 11 hingga awal pagi.rupanyer ada sesuatu yang menarik perhatian mereka..ish..dashyat sungguh..huhuhu..

lepas 2 kali pusing,kitorang pun memulakan perjalanan pulang ke shah alam,sampai rumah tepat2 kul 12 tgh malam.aduh dashyat.balik lambat giler.maklumlah last day kan..merongeng lah dulu..huhuhu

sebabtu arr pagi tadi bangun lewat,dah nak masuk tgh hari tuh…wakaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *