Gunting Rambut

Yesterday,pergi pkns ngan mama dan ieza.Dengan sebab utamanya nak gunting rambut.huhuhu lepas gunting, tgk macam pedek..huhu sedih,lama simpan baru panjang,pastuh sekejap je potong dah pendek.Kata abang “oklah tuh,panjang jugak bukannya pendek sangat’.ermm yelah.Dia memang suka kalau kita rambut pendek kan… apa-apa pun,selesa sikit dan senang kalu nak pakai tudung..hehehe ada jugaklah kebaikannya.

Tuh pasal gunting rambut, ni pulak kisah Muzeum Shah Alam. Seperti yang di war2kan di dalam suratkhabar dan di internet, kita ngan ieza nak pergilah tengok pameran hantu.jin dan keranda dekat sini. Lepas nonton citer malin kundang,kitorang pun gerak.

Bila sampai kat area persiaran (di mana muzeum tuh terletak), kitorang pelik lah asal lak kat sini banyak kete.Biasa lenggang giler jalan ni, alih2 tengok kat sepanjang jalan banyak kete parking, dalam parking park muzeum pun penuh , di jalanraya pun banyak kete, dan ternampak berderet orang ramai beratur nak masuk muzeum.Dasyat sungguh,rata2 org melayu jugak yang ramai.ingatkan datang ari selesa ari keje nih tak ramailah orang datang.tup2 ramai giler macam hari weekend pulak.Diorang nie tak keje ke???hehehe
Dengan demikian,terpaksalah kitorang membatalkan niat kitorang nak tengok hari tuh.terpaksa di tunda sebulan lagi ke dua bulan lagi ke, sampai orang lain dah tengok.hehehe

4 thoughts on “Gunting Rambut”

  1. tak pelah kalu rambut pendek pun.. sebab yang sll tgk pun husband kite jugak kan. Biar lah fesyen tuh cantik dari pandangan dia.. Lagi banyak dia suka, lagi untung(di akhirat kelak) kite. So jgn sedih2 k.
    My husband tak kisah mana2 asal itu yang asid suka. Dia sll benarkan apa yg asid nak buat. Dia cukup memahami… i love him very much… 🙂
    WIFE mana yg tak sayang HUSBAND diorg kan. hehehe apapun selamat berbahgia. My dah berapa lama mendirikan rumahtangga??

  2. he he..layer pendek eh?takat mana?my tringin gak nk buat layer tp rambut pendek cmni mcm mana nk buat layer…huhu…asal pjg skit je husband potong…tak boleh watpe la…takleh lawan ckp suami 🙁

  3. saya still buat fesyen layer.. maybe sebab rambut sy lebat, kalu style mcm nie boleh nipiskan sikit. Selesa gak nak pakai tudung kan.. 🙂

  4. eh eh..sama la husband my…dia suka my rambut pendek gak..sedih sbb b4 kawin my simpan rambut pjg smpai pinggang..tp lps kawin dia sruh my potong style boy-cut..sedih gak..tp dia suka…takleh wat apa la..selesa gak pakai tudung =)

    fesyen rambut awak camne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *