Dec 2010 18

5 Disember0

Posted In Movie/Sinetron/Cerita

Sinopsis

5 Disember merupakan tarikh pernikahan Mastura and Aidil. Sebulan sebelum tarikh tersebut, Mastura telah ke Kuala Lumpur untuk temuduga kerja dan dia terus sahaja diterima bekerja. Namun kedua-dua ibu bapanya melarang Mastura pergi. Aidil yang setia menanti Mastura di stesen bas gagal bertemu kekasihnya. Aidil kemudiannya dikejutkan dengan penemuan mayat Mastura yang telah dirogol dan dibunuh. Bermulalah perjuangan penuh ranjau Aidil dan adik Mastura mencari kebenaran dan menegakkan keadilan bagi pihak Mastura yang dicintainya.

Lakonan: Umie Aida, Aqasha, Aaron Aziz
Arahan: Erma Fatima

Tak lama lagi atau yang lebih tepat penghujung tahun ni, TV9 akan menyiarkan tetefilembertajuk “5 Disember”. Macam best jer cerita ni, tambahan lagi aku memang minat Umie Aida walaupun dah kahwin (itu aku lagi suka, Moga dia berbahagia bersama suami tercinta dan anak2 tersayang. amin). So, kena tunggulah tayangan cerita ni pada

30 Dis 2010 (Khamis)

Jam 9 Malam

P/S: Citer ni 5 Dis naper tak je siarkan pada 5 Dis.. sure list TV9 dah di book. Apapun tengok jangan tak tengok..

Anda Mungkin Meminati:


Leave a Comment

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.