Demam Sebab Gigi Nak Tumbuh

Sekarang Baby Ash 9 bulan. Dah 3 batang gigi tumbuh. hehe Kalau mula2 dulu nak tumbuh gigi tak delah pulak Ash demam. Ni demam panas betul, dasyat betul gigi atas Baby Ash ni. Gigi pun nampak macam besar. Macam gigi orang dewasa lah pulak. Kelakar betul. Dan disebabkan itu, Asid tak kerja 2 hari ni. Nak amik MC memang tak dapatlah sebab bukannya Asid yang sakitnya. ish ish

Just dapat Emergency Leave je. Tengoklah ehsan bos, kalau dia baik tak delah kena tolak gaji. hehe. Dua hari demam ni, badan Ash nampak susutnya. Dalam demam2 tuh, boleh pulak dia merangkak. hehe Adalah dua tiga langkah. Seronok betul tengok. Sekarang just tunggu Baby Ash bangun berdiri dan berjalan pulak. Sekarang pun dia asyik  nak berdiri je. Meniti-niti dekat tepi2 meja ni. hehe 🙂 Cayok.. Cayok.. Sayang anak Mama ni..

2 thoughts on “Demam Sebab Gigi Nak Tumbuh”

  1. hai Anis,

    sedih juga Asid dgr citer anak Anis. Banyakkan bersabar. itulah dia dugaan buat insan yang memikul tanggangjawab sbg ibu bapa ni.

    Syukur alhamdullah Asid panjat kepada Allah S.W.T kerana hingga tika ni anak Asid diberi kesempurnaan. Namun kekadang tuh ada tikanya juga kesabaran Asid terduga.

    Yelah orang kata budak2 demam dan selsema biasalah nak membesar, tumbuh gigi lah apalah. Tapi tak boleh diambil ringan jgk hal sebegini. Sebagai contoh… tengahari td Ash (anak Asid) dibawa ke klnik dan kemudiannya ke hospital akibat demam panas (yg disangka demam tumbuh gigi).Nasib di rawat dengan membuang hingus dan kahak ( menyebabkan sesak nafas), then di sumbat ubat melalui dubur ( merendahkan suhu badan). Di beri sedutan oksigen kerana terdapat sedikit jangkitan di peparu sebelah kanannya.

    Apa yg dibimbangkn demam yg terlalu panas ni akan menyebabkan perkembangannya terbantut atau lembab. Semoga Ash di hindari dari masalah ini. Amin.

  2. seronok dgr citer org perkembangan anak masing2.anak anis kena sawan masa usia 2 bulan.so tumbesaran dia slow skit.sekarang 8 bulan barunak belajar meniarap.xpe la..kena byk sabar.harap dia cepat sembuh dan cepat belajar..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *