Constantine….

Hari Sabtu..Bangun awal jugaklah sebab pukul 10pg nak kuar ngan Mr Amir pergi KLCC.Before that pergi PTAR4 and PTAR3 hantar buku library.Tak sangka pulak PTAR3 close just PTAR4 je open.Terpaksalah bayar denda hari isnin nie sebab lambat pulangkan buku.Oklah…
Sampai KLCC pukul 1110pg, naik atas first beli tiket wayang citer Constantine cepat2 takut nanti sesak.Tu pun nasib baik dah booking awal2,kalau tak booking beratur panjang jugaklah..apatah lagi time cam nie.Lepas beli tiket, turun level 2 pergi lunch dekat foodcourt. Makan chicken rice.Pertama kali nie makan nasi ayam jadi nasi pulut ayam.Asal plak rasa nasi nie macam pulut.wakaka.Oleh kerana lapar giler makan habis lah jugak kan.Lepas makan jalan2 sikit then pukul 1230 tghari masuk panggung.
Nak citer pasal citer constantine nih jalan citer dia oklah tak meboringkan. Tapi ada sikit perkara2 yang memesongkan aqidah kite as Muslim. Mana taknya boleh plak imagine malaikat,syaitan,neraka macam tue..tambahan lagi mati hidup semula..nazubillah.Mungkin ada yang kata..ala citer tue sekadar novel jer..tapi novel pun citer gak..imagination gak.Tapi sekadar nak tengok tue..tengoklah.Nak mempercayainya tue tak boleh kan.Tak sangka plak citer nie boleh lepas ditayangkan.Citer nie pon lebih kurang sama dengan citer Daredevil…ermm
Lepas tengok wayang pergi solat zohor dekat Masjid KLCC.Then balik..singgah jap lepak dekat tasik Shah Alam.Pukul 530ptg.Balik rumah.Mata dah rasa macam ngantuk sangat.hehehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *