Alhamdulillah dan Tahniah! Anak2 Mama Cemerlang

Alhamdulillah syukur, mempunyai anak-anak. Lebih syukur lagi mempunyai anak-anak yang cemerlang ini. Mama doakan semoga mereka terus menjadi anak2 yang soleh serta baik budi pekertinya. Terima kasih juga buat guru-guru yang telah mendidik mereka sepanjang pembelajaran dulu sehingga sekarang. Namun perjalanan mereka masih jauh. Doakan ye.

Untuk Peperiksaan Akhir Tahun (PAT) baru2 mereka ini, memang nampak perubahan dan peratusan yang meningkat dari peperiksaan pertengahan tahun dulu. Ini kerana, ketekunan mereka mengulangikaji pelajaran lebih baik. 🙂

Kecemerlangan ini juga disebabkan ketekunan dan kerajinan mereka, justeru tak salah kita sebagai ibubapa atau guru-guru meraikan mereka. Sangat tidak setuju bila yang kata, tak perlu majlis anugerah kerana kesian pada budak2 lain yang kurang cemerlang itu akan PATAH HATI kerana kecewa. Nah, jadikan majlis ini sebagai lonjakan semangat buat mereka untuk sama-sama lebih berusaha di masa hadapan.

Cemerlang dan Kurang Cemerlang ini pasti ada perbezaan. Tahap pembelajaran dan kerajinan mereka. Yang rajin pasti cemerlang. Nak anak cemerlang, ibubapa juga cemerlang dalam membimbing dan mendidik mereka, kalau tak pandai mendidik dalam matapelajaran, marilah kita kuatkan diri dan rajin dalam mencari rezeki lebih.. kemudian hantar anak-anak tuisyen pula. 🙂

Amir Ashraf darjah 5, tahun depan baru UPSR.

PAT abang Ashraf dapat 8A 7B.. (2A 4B)

Sekolah agama pula JJ sahaja.

 

 

 

 

 

 

 

Nur Arisha pula baru darjah 3. PAT dapat 11A 1B (6A). B ini membuat dia menangis.. biasa dia FULL A. Tak apa dik, ini pun okay

Sekolah Agama pula adik dapat MUMTAZ. Dapat piala dan hadiah juga.

Alhamdulillah.

Mama dan Papa bangga sangat dengan anak-anak tahun ni 🙂 LOVE.

 

Hantar dan Menang Poslaju 2016

hantar dan menang poslaju 2016

Semenjak niaga online ( www.cadarmurah.com) ni memang gigih poslaju barang-barang, tapi tak adalah sekali berpuluh2 hantar, sedikit tapi kerap. Adalah seminggu 5kali dalam 5hari ke Poslaju. haha

Mula-mula baca aje peraduan ini di tampal2 dalam poslaju tuh, sehinggalah akak penyelia bagi kertas iklan peraduan ni, dia kata, ” ambil ni, join tau”.. pastu dekat rumah, dua tiga kali pikir..nak join ke, pastu terlintas join lah.. bukan rugi pun, kalau dapat untung lagi.. 1 Gram minima. Jadi kita pun join.

Alang2 join, join sampai menang.. setiap gi pos barang, kena submit form untuk peraduan ni.. bukan susah pun, online ajer.

^-^

senarai pemenang bulanan hantar dan menang poslaju

Alhamdulillah rezeki pos barang poslaju. Terpilih pemenang bulan 3, maybe sempena birthday kot.

Tak dapat 15g, 1g pun okay. Emas kan harganya semakin naik. ? 1yr policy insurance poslaju juga.

Kak Nawal Datang?

Alhamdulillah. Dengan berita sedih yang timbul [ini], Engkau selitkan juga kegembiraan kepadaku Ya Allah. Terima Kasih Ya Allah..

Hari ini berkobar2 bangun awal, kemas rumah sikit2.. untuk menyambut tetamu dari Sri Kembangan nih. Dari semalam katanya nak datang. hmm hati berbunga2 ler (mcm eT hari tuh!). Lepas jam 12 tengahhari, tetiba dah tiba tetamu yang di tunggu tuh.. siapa dia?? tengok pic ni dulu?

Kak Nawal and Darwish

dari

http://www.saunamu.com

Dengan keadaan tak ready, just terus pakai tudung jerk. Rumah bersepah bagai nak rak!.. huhu malunya ngan akak.. pulak tuh borak2 kosong jerk, tak sempat nak kasi pe2 jamuan.. lenkali akak datang lelama sikit ek.. hari Sabtu ke Ahad ke.. leh kita buat ‘party tupperware! opps party sauna jap!

Kak Nawal dengan baik hati dan rajinnya tuh, datang sendiri ke rumah Asid untuk kasi ‘Hadiah Misteri’ dari contest yang dianjurkan-nya terdahulu. Actually Asid menang 2nd pri2e iaitu RM50. Tak sangka pula de tambahan hadiah misteri. :). Hope de re2eki lagi untuk menang 1st pri2e pulak lepas nih… sebab SAUNAMU.COM akan mengadakan contest sekerap yang mungkin.. tiap2 bulan??? jom terjah ke sana ye!


Sangat2 lah hepi nya hati! Hadiah Misteri tuh spt pic di atas. Cake! Sangat sedap.. akak buat sendiri ke tuh? hehe Ashraf pun suka. Sempatlah bagi sikit kat mak mentua tad.. 🙂

Terima Kasih Daun Keladi, Harap2 dapat lagi!


Baby With Bottle Give Away!!

Tambah lagi entry untuk GA. Kali ini Asid join Ga dari CUTE MOM , selepas berjalan2 dan baca entry dari blog http://nureenasir.blogspot.com/, follower Asid yang ke 116. Thanks dear!

So, untuk Contest a.k.a Giveaway ini Asid pertaruhkan gambar
My Princess A.R.I.S.H.A

Nama: Nur Arisha Bt Amir Shariffuddin

D.O.B: 1 June 2009

Umur: 1 Tahun 6 Bulan 2 Minggu dan 2 Hari

TAG ——–> http://angahsayang2314.blogspot.com/ & http://kaklady.blogspot.com/

Award : Friendship

Award ini di ambil dari Pn ET lagi.

Aku ambil award sebab dah namanya “Anugerah Persahabatan”. Dia (Pn ET) adalah kawan aku juga. So, dengan ikhlasnya dan tiada rasa malu2, aku ambil lah kan3.

So, aku nak korang sumer pun macam aku, tak de malu2 nya nak ambil award ni sebagai tanda ‘PERSAHABATAN’ dari asida.net . Yang baru ke lama ke.. mari2lah berkawan dengan aku (mcm iklan lah pulak). 🙂

bagitahu ye kalau amik.. boleh den jengah balik.. 🙂

Award: Beautiful Blog

Pagi tadi dapat award ni daripada Pn ET (seperti gambar di atas; yg sedang memangku anak; yg sorang lagi mulut senget tuh..ehem ehem ntahlah bini sapa tuu)

Arward ni bukan FREE tau.. ada ‘kerja rumah’ sikit dari tangan pemberi (Pn ET) sebagai tanda penerimaan award ni, antaranya

  • Berikan satu nickname untuk saya (Pn ET) —> dah tahu kan nickname nya ialah ‘Pn ET’
  • Berikan ucapan untuk pemberi award —> Thanks kasi award ni, semoga sihat selalu, tambahan lagi nak menimang cahaya mata lagi, so take care dan semoga selamat lah semuanya ibu dan anak (mcm ubat batuk plak)
  • Berikan 6 Favs artis/singer —> aku minat Dato’ Siti, Pak Nil, Maher Zain, Awie, Adibah Noor dan Sami Yusuff.
  • TAG 10 Orang —> Award ni kena kasi blog yg cantik2 jelah ye? kalau mcm tu, saper yg rasa blog dia cantik, sila lah amik award ni.. jangan malu2 ek.. pastu bagitau Asid..

http://azienaturestories.blogspot.com <– cantik blog dia

http://angahsayang2314.blogspot.com/ <– orange color.. 🙂 i like

Done..

Buat award ni aje amik masa 3 jam.. siap gi sidai kain, gi beli barang, beli McD, angkat kain.. uish dasyat. 🙂