Rombongan Adik ke Zoo Negara dan Kilang Cokelat

Rombongan Adik bersama kawan-kawan dari Sekolah KAFAi Nahdah 18. Semuanya budak tahun 3, ditemani ustaz dan ustazah mereka.

Jalan-jalan begini seronoklah Adik walaupun sudah banyak kali pergi Zoo.Tak apa lah kali ini dengan kawan-kawan pula.

Cuti-Cuti Sekolah Jan 2017 Port Diskaun Glory Beach dan Rumah Terbalik

Alhamdulillah, cuti sekolah awal tahun ini kami ke PD lagi. Juga menginap di Glory Beach Resort. Sudah banyak kali menginap disini sebab harganya yang berpatutan, kolam menarik untuk anak-anak mandi-mandi.. dan pastinya beach yang dekat sangat.

Short vacation memang kami lebih gemar ke sini sebab perjalanan tak jauh mana. Cuma kekadang stress sikit sebab jalan sesak dari KL-Shah Alam ke Port Diskaun ini.

Hari pertama sampai, kami ke Rumah Terbalik. Ini pun tak jauh mana dalam 15minit dari pantai Teluk Kemang tu. Bayaran Rm25 dewasa dan Rm15 kanak-kanak.

Selepas itu, pergi Lunch KFC.. then baru check in Glory Beach Resort. Ramai betul orang, cuti sekolah sekali cuti CNY. hehe.. so lepaklah kami sehingga Selasa. Rabu baru anak-anak start sekolah.

Birthday Party Jiran Depan

Semalam ada birthday party jiran depan rumah, berkhemah bagai. Sambutan besar2an maybe sebab cucu seorang aje, masih tunggal. Siap ada badut, pengacara. pong pang pong pang dengan musik dan loud speaker.

Ramai hadir termasuk saudara mara mereka, sahabat handai dan jiran tetanga yg lain.

Yang peliknya, kami tak ada dijemput. Selalu majlis diorg mesti jemput kita. Nak kata gaduh, tak ada gaduh sbb bertegur2an dan senyum aje setiap hari ..pasal hari2 Asid hantar dan ambil budak2 sekolah ni. hmm ada salah ke kita?

hmm entahlah, Asid takde kisah pun kalau tak menjemput.. mungkin tak cukup nanti nasi jamuan dan sebagainya. Cuma rasa sedih bila tengok budak2 ni menjenguk di depan pintu, tengok budak2 main2.. menari2 dgn badut tu semua. Nak lari, kereta pula tak boleh keluar, di block khemah dan mereka.

Sedih bukan apa, sedih pada diri sendiri yang kurang berusaha. Kalau lebih berusaha pasti Allah beri rezeki lebih banyak, boleh lah anak2 sambut birthday diorg meriah begitu tanpa rasa duit membazir digunakan.

so azam baru ni, usaha usaha hinga kaya berjaya … πŸ™‚

$$$$$$$$$$$$ pls come to me πŸ™‚

Esok Sekolah Bermula Sesi 2017

Alhamdulillah semua dah settle untuk sekolah Kebangsaan dan Agama untuk anak-anak kesayangan saya ini. Baju dah siap iron oleh Papa mereka. Syukur alhamdulillah diatas rezeki ini. Semoga anak-anak rajin menimba ilmu hingga berjaya ke menara gading dan seterusnya berjaya dalam pekerjaan masing2.. di dunia dan di akhirat.

Mama love U alls.. πŸ™‚

 

Selesai Bayaran Yuran Sekolah Tahun Depan

Alhamdulillah, hari ini settle pembayaran yuran dan keperluan sekolah Ashraf dan Arisha untuk tahun depan ni.

Tapi baju sekolah tempah jahit dengan mak cik diorang ni belum2 lagi terima. Post dari kampung.

Biasa beli keperluan-keperluan sekolah ni di kedai aje. Tak ada jahit menjahit ni.

Hantar jahit ini sebab nak menolong makcik diorg dapatkan sumber pendapatan. Tapi bukan senang nak tolong orang, pening kepala dibuatnya. Lama dah order, tak dapat2 lagi. Sekolah pun lg 5hari lagi. Sedih betul. πŸ™

Shopping Barang Sekolah Budak2 – Batch 1

15139708_10209342601294340_460641381_n

Assalamualaikum.

Tengok list di atas banyak tak? Hampir 500 nilainya.

ini baru batch 1 pembelian barang2 sekolah Abang dan Adik ni.

Baju sekolah pegawas tak ada jual lagi, sales Kembali ke Sekolah pun belum mula.

Tapi alhamdulillah hampir 90% siap disediakan. Rezeki juga dapat sediakan awal.

Lepas ni cari baju sekolah aje.

Tahniah Buat Anakanda Berdua

Alhamdulillah dan Tahniah buat anakanda berdua. Masuk kelas Bijaksana. Mama doakan juga impian adik nak jadi pegawas macam abang kesampaian. Tapi bukan pegawas pusat sumber, hendak jadi pegawas sekolah lg 2tahun akan berjaya ye. Aamiin.

Raya 2016 8.jpg

Langkah pertama dh lepas iaitu kena masuk kelas pertama baru boleh jadi pegawas.

Langkah kedua, kekal prestasi cemerlang atas kertas dan pandangan mata guru2. Bodek cikgu2 ye. Hehe

All the best darlingΒ ..

Bagaimanapun, Mama harap sekolah agama nanti pun dapat masuk kelas pertama. Aamiin. Debar juga nak tunggu tu sebab tengok keputusan di kertas periksa masing2 kurang mumtaznya huhu.

14971349_10209235466176029_1300377598_n

^_^