Busy. saje men-busy-kan diri

Hari nie bangun kul lapan, siap2 then hanto amir dekat padang Jawa ke tempat kerja, pastuh aku pulak bawak kete dia pergi melati. Pergi bilik ayien, nak siapkan preparation class protocol survey.Sebelum pergi bilik ayien, singgah dulu dekat bilik chepet.saje nak bertanya khabor sahabat lama.

Chepet cuak jugak dengan project thesis dia.Dia je cuak, ingat aku tak cuak? hehe cuak jugak.Tapi tulah member2 cakap “slow-slow kayuh”. Istilah begini hanya sesuai digunakan dan di amalkan masa awal semester je.Nie dah nak sampai penghujung semester, terpaksalah kite “kayuh layu2, takut tak sempat sampai pulak”.Kepada kawan2 seangkatan marilah kita berkerja keras untuk menyiapkan thesis kita, boleh sama-sama grade kan.. gud luck all of you!!!

Berbalik kepada tujuan utama ke bilik ayien tadi, ada jugak si pengantin baru kita, alia.Yaya tak dapat menghadirkan diri sebab on the way balik ke shah alam.Tak kisahlah, kitorang 3 org nie pun okay.Nak dibahagikan kerja atau task pun sikit sangat. Actually aku dah siapkan separuh powerpoint presentation nih, so kejap jelah aku dekat bilik ayien.Maklumlah orang busy, yang selalu men-busy-kan diri walaupun tak berapa busy (sapa kata tak busy??).Aduhai.. next month dah start puasa, then study week.. cuaknyer…

Semoga aku berjaya menyiapkan project nih.Mudah2an hendaknyer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *