Balik Kampung

Alhamdulillah. Hari cuti balik kampung, Chini 03. Balik satu malam saja, maklumlah bukan musim cuti kan. Apapun still rasa seronok, apa taknya jumpa Mama,  Aboh, Adik2 dan Anak saudara, serta kereta baru diorang tuh hehe.


Balik kampung nak hantar kain pasang dari Vietnam, suruh adik aku, Kak Cek jahitkan. Buat pakai raya nanti. Untuk Arisha pun aku suruh buat baju kurung dan moden. Harap2 masih muat kalau dia pakai nanti. Dia kan tukang jahit sure dah pro sekarang. Lagipun kat sini aku tak tahu kedai jahit mana yang best aku pakai. Pernah cuba di Syeksyen 16 tuh, baju kurung memang selesa, tapi moden2 sikit ni tak syok pakai. Tak pelah cuba yang best je kan. hehe

Balik ni time Mama sakit. Sebulan lepas,  dia jatuh terguling ke bawah bukit masa kutip buat relai kelapa sawit. Buah kelapa sawit pula menimpa atas belakang dia. Dah sebulan tapi tak de orang mengurut. Aboh pun tak berapa sihat juga, so tak boleh mengurut Mama. Kesian Mama.

So, malam tadi ambil sikit kesempatan masa mengurut mama (jangan tak percaya aku TUKANG URUT juga). Mama sakit kaki sampai tak boleh jalan dan pijak dengan betul. Belakang badan pula sakit2, keras macam batu. InsyaAllah lepas ini,Mama akan rasa okey sikit sementara menunggu bulan depan mengurut dengan Kak Na pula. hehe

6 thoughts on “Balik Kampung”

    1. haha urut sikit2 bolehlah.. nak urut seluruh badan tak laratlah. hehe 🙂
      nak bukak kedai? huhu kang salah urut, saman lak kena.. buat naya jerk.
      setakat kaki angah tuh leh lah, pengerasnya gula2 satu.. klu kasi cadburry lagi cepat mujarabnya. hahaha

    1. dia xnak dibaringkan. Dah tidur, pastu baringkan pun xnak gak. Dua kali arr nak tidur cm tuh. Pegang2 purse mama dia, dia pun tidur.
      hehe besar yer? anak ko lagi besar… 🙂

    1. siapa kata tak ada gangguan?. Masa edit gambo pun dah cukup mencabar.. wakaka.
      Inti pati tulisan pula dari malam tadi dah buat.. just tambah sikit2. wakaka 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *