Arop=My sweetheart!!!!

Hari yang malas.Hahah Sik Mok gie kelas.hahaha

Copy from Judd blog.. Friday, August 06, 2004

wanna write about “passion” today. had this conversation with arop a few days ago regarding our national football team. fyi, arop is a high school friend, a football enthusiast + pundit + expert, a Selangor die hard fan, who single handedly created and maintain selangorfc.com. tapi sekarang dah down..aper citer doh?

judd : ooo tipu aa takde duit. ko banyak duit sial. tengok bola every week
judd : wahahahaha
arop : wahahaha
arop : bola sbb minat giler. poket tinggal 15 ringgit pun layan gak
judd : damn
arop : 10 duit tiket..5 survive sampai gaji
judd : ko sanggup eh tengok bola malaysia? aku tak paham
arop : passion is the word. kalo dah minat tuuuu
arop : u ask yourself why team macam Lincoln, Barnet, or any Div 3 team tu leh ade supporter dalam 700-1000 every week?
arop : those guys apesal tak lepak umah tgk manyoo ke or any epl games?
judd : ’cause they suck like their supporters?
arop : wahahahahahhaa
arop : conversation kite going nowhere sial..cilaka judd bagi reason cam kimak
arop : wahahaha
judd : wahahahaha
arop : becoz they love their kampong team laaaa
arop : selangor is my kampong
arop : ask people like sultan muzaffar..what the fuck sial update hari2 about AF?
judd : waahahaha
arop : bukan daily..kekadang nampak cm hourly
judd : cam sial
arop : bukan dapat apa pun..just becoz of passion
arop : same with me laaa
judd : good reason. power power. tapi aku takleh terima.
arop : aku faham kenapa ko tak leh terima
arop : the quality is super sucks
judd : aku bole terima..pasal passion
judd : tapi kenape ko layan football game yang takde quality?
judd : wahahahahaha
judd : cam sial jer aku kan
arop : but then again, kalo dah sejak zamn berzaman ko follow the team..semangat tu ada lagi..always in hope yg something good will come out of it
arop : walaupun in reality..maybe sampai bila2 pun takde good yang datang
arop : hahahaha
judd : cuba ko explain aku one thing
judd : how can, a football enthusiast like myself, CAN appreciate malaysian football?
arop : football enthusiast..the terms in the same..but the root..the beginning for each one of them is different..
arop : example..ada org start minat bola sbb bapak dia minat bola. ada org minat bola sbb tetiba one day dia tgk ada game kat tv tu best gile terus jatuh hati dgn the game
judd : aaa..
arop : aku minat bola..one day in 1989..aku tgk game selangor lwan kl kat tv
arop : liga semi pro
judd : oo ok ok
arop : kat stadium merdeka game tu
arop : stadium penuh
judd : so your point?
Arop : even though selangor kena titik..but i saw thousands of red and yellow flags all over the stadium
arop : and dalam hati aku..what the fuck sial…best giler diorang nih..loyal…game takde best mane pun..team kena belasah plak tu
arop : but still diorang nyanyi2 and all that and since that aku minat bola…
arop : a year later aku tgk manyoo lawan blackburn fa cup..first foreign live match aku kat tv..aku tido sial halfway
judd : oo aku bole paham kot reason ko
arop : anyway my point is…u like something, u fall in love with something…kekadang because it really relates to us
arop : boleh dapat balik memori dulu2
judd : even though it sucked so bad?
arop : and although it suck so bad..
judd : right right..ok ok
arop : but u know that if u dont..then who else will keep the malaysian football alive?
arop : bayangkan sumer org pakat tak moo tgk liga mesia sama sekali
arop : not even one people
arop : then the local game will die surely..
arop : tak sedih ke kalo one day we dont have our own national team to support?
judd : right right. betul2. can’t agree more
judd : malaysia needs more TRUE supporters like u
arop : satu season semua org amik satu team epl..then world cup carik satu national team..euro carik team lain…takde team sendiri nak sapot
arop : becoz our team sucks big time..dead already
arop : ada sense of patriotic jugak la sikit2
arop : ok i rest my case
arop : penat sial taip
judd : oo wahahaha ok ok. got your point. aku saje je nak provoke. actually aku paham la..hehe.

erm.tulah my boyfriend..apa saja..bola!! makan bola,tido bola, mandi bola,kawin???? tak kan ngan bola kot..hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *