Dr F oh Dr F!!!

Dua hari lepas… macam rasa tak best dan tak ada mood je pasal kerja ni. Entahlah… entah kenapa kalau difikir2kan ada seorang doktor ini asyik nak cari salah Asid je. Contohnya pasal kiraan lab cost yang perlu dia bayar…mende simple macam tu pun sampai nak marah. Tak paham betul…

Selama Asid tak pernah diajar pun nak kira lab cast tu… actually kiranya tu simple je. Apa yang penting kena tahu jumlah yang sebenarnya (TOTAL) company bayar. Bila dah tahu.. bahagi sama rata dengan person in charge lain, then kirakan 30%. Total ni memang Asid tak tahu, Asid tak simpan statement lab tuh.. tak pernah tengok,statement tu di hantar dekat sana (bukan tempat Asid kerja).

Apa yang menyakitkan hati, Dr F ni boleh cakap… u tak nampak ke dekat tepi tuh dia (kerani dekat sana) dah tulis bahagi dua?. En Em tak ajar ke?… Asid dengan selamba cakap.. mana ada orang ajar.. saya tak pernah kira yang itu.. saya hanya keep in data yang dia (kerani sana) tulis dalam buku.. yelah kerani yang dulu pun memang tak ajar Asid…Asid kira based on total semua. Yelah memang lah nampak ada tulis dekat tepi tuh bahagi dua.. nak bahagi dengan jumlah apa??? jumlah yang ditulis itu adakah jumlah sebelum di bahagi atau sudah di bahagi???…konpius betul..

Apa yang pasti.. kerja yang itu adalah kerja kerani dekat sana. Suruh arr kerani sana buat betul2.. dah betul barulah arr hantar dekat HQ ni. Saja arr nak cari salah kita…Apa dah.. buat tekanan darah naik jelah….

*************************************************

Teringat pada masa dulu… Dr F ni ada marah Asid sebab ganggu assistant dia.. ganggu kerja dia…. Mana lah kita tahu masa tu that person tengah tolong assist dia. Apa lah salahnya si orang yang menggangat phone tu kata, ” Sorry Asid kak S tengah assist Dr F.. call kejap lagi”. At least Asid tahu.. Asid boleh tinggalkan pesan je. Biasa tinggalkan pesan je. Ni sampai Dr F ni call marah2 Asid pulak. Perkara macam ni memang susah dilupakan. Ianya cukup menyakitkan hati. Sampai bila2 pun Asid tak maafkan dia… kecuali kalau dia mintak maaf… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *