2nd Day – training mode

2nd day training kat company nie,ni pun baru balik.Sampai rumah aku terus basuh baju,maklumlah rendam dari semalam takut bau masam lak.Biasalah di awal perkhawinan nie tak sempat nak beli washing machine.Kena lah tunggu gaji abang next month.

Hari nie training belajar mengira,macam ner nak calculated money charger tuh.Dari USD (us dolar) ke ringgit malaysia (RM).Semuanya kena darab ngan 3.8.. nie fixed katanya.Setakat bab calculated2 nie aku suka,maklumlah dari sekolah rendah lagi aku paling cemerlang dalam subject matematik,bab2 membaca lak..aisehman. Esok maybe training belajar baca graf kat komputer pulak. Harap2 nya mudah lah aku nak paham… insyaAllah. Kerja nie actually lumayan,cuma kena kerja lebih keras lagilah.kalu nak harapkan gaji basic just 15++, so kenalah cuba sedaya yang ada ek.

Aku kerja  nie sebab utama nak support financial family,nak2 baru khawin nie,kenalah berusaha lagi.Pastuh nak langsaikan segala hutang keliling pinggang aku tuh (ptptipuuu tu).Lebih2 tu lak kenalah simpan.. untuk org tua aku gi haji, aku ngan abang aku ke nanti.. insyaAllah…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *